Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiškos kelionės: Lietuvoje pradeda kursuoti kalėdiniai traukiniai

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ turi gerų žinių pasiilgusiems kalėdinių traukinių. Nuo gruodžio 2 d. sugrįžta praėjusiais metais itin didelio susidomėjimo sulaukę šventiškai papuošti traukiniai. Keleivių patogumui jie kursuos maršrutais Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Kaunas iki sausio 8 d.
Kalėdinis traukinys
Kalėdinis traukinys / AA STUDIO nuotr.

Siekiant įgyvendinti tvaresnius sprendimus, dalis traukiniuose naudojamų dekoracijų bus naudojamos antrą kartą, rašoma „LTG Link“ pranešime spaudai.

„Praėjusiais metais traukiniai susilaukė išskirtinio dėmesio, todėl ir šiemet tęsiame šią iniciatyvą. Tokie projektai ne tik atneša džiaugsmo nuolat traukiniais keliaujantiems žmonėms, bet ir paskatina juos išbandyti įprastai nuosavu transportu besinaudojančius žmones. Norime, kad šventinė nuotaika vykstančius tarp didžiųjų šalies miestų lydėtų visos kelionės metu nuo pat įlipimo į traukinį, o ši patirtis paskatintų po šalį judėti su mumis dažniau“, – teigia „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

AA STUDIO nuotr. / Kalėdinis traukinys
AA STUDIO nuotr. / Kalėdinis traukinys

Praėjusiais metais kalėdiniais traukiniais vyko apie 32 tūkst. žmonių. Iš jų beveik 6 tūkst. gyventojų paskatino iškeisti nuosavas transporto priemones į keliones traukiniais. Šiemet nelikus su COVID-19 pandemija susijusių ribojimų tikimąsi pritraukti dar daugiau keleivių.

„Kurdami šių metų traukinių dekoracijas siekėme išlaikyti ir sustiprinti praėjusiais metais keleivių dėmesį prikausčiusią šventinių traukinių dvasią. Senovinių traukinių įkvėpti raštai ir apšvietimas, sendaikčių krautuvėlėse ar kino studijose atrasti daiktai – tikiuosi, kad visa tai keleiviams leis pasinerti į malonius prisiminimus ir kartu šiemet sukurti naujus. Projektui reikalingas detales renkamės sąmoningai ir siekdami tvaresnių sprendimų, todėl dalis jų galėjo būti panaudotos ir antrą kartą. Į ir iš Klaipėdos kursuosiantis traukinys išsiskirs tęsiamu praėjusių metų konceptu, o Kauno kryptimi kursuojantis – bus šviesesnis ir turėtų pritraukti mažųjų keleivių dėmesį“, – teigia šventinę pasaką traukiniuose antrą kartą sukūręs M.Petruškevičius.

Keleivių patogumui šiemet internetu arba mobiliąja programėle bilietus įsigyjantys keleiviai sistemoje galės matyti, kuriais maršrutų Vilnius–Kaunas ir Vilnius–Klaipėda reisais kursuos šventiniai traukiniai bei kurie vagonai bus papuošti – jie bus pažymėti specialia kalėdinio traukinio ir eglutės ikonėle. Į Klaipėdą vykstančiame traukinyje bus papuoštas antras traukinio sąstato vagonas, o į Kauną vykstančiame traukinyje bus papuošti visi trys vagonai.

AA STUDIO nuotr. / Kalėdinis traukinys
AA STUDIO nuotr. / Kalėdinis traukinys

Šiemet maršrutu Vilnius–Kaunas šventiniai traukiniai įprastai kursuos kasdien šešis kartus per dieną, t. y. tris kartus pirmyn ir tris kartus atgal. Į ir iš Klaipėdos kalėdinis traukinys taip pat kiekvieną dieną vyks du kartus per dieną, t. y. vieną kartą papuoštu traukiniu bus galima vykti pirmyn, ir vieną – atgal.

Siekiant sudaryti sąlygas bilietus įsigyti kuo patogiau, juos į pageidaujamus reisus galima įsigyti iki traukinio išvykimo likus 30 dienų. Į populiariausius reisus bilietai dažnai būna išpirkti dar prieš keletą dienų, o į šventinius traukinius, ypač savaitgaliais, – ir prieš savaitę, todėl bendrovė kviečia keliones planuoti iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius