Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Šventojoje siekiama atnaujinti „Žvejo dukrų“ skulptūrą

Visuomenininkai ketina kreiptis į Palangos miesto savivaldybę ir prašyti lėšų 1982 metais sukurtos skulptūros „Žvejo dukros“ aplinkai sutvarkyti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Žvejo dukros
Žvejo dukros / R.Staniulytės nuotr.

„Su gamta nepakovosi, tad „Žvejo dukros“ atsidūrė lomoje: vėjai aplinkui supustė aukštas kopas, šios apžėlė krūmais. Erozija apnuogino skulptūros postamentus, jie, veikiami drėgmės ir šalčio, ėmė skilti. Kyla baimė, kad jei nieko nedarysime, vieną dieną kūrinys gali tiesiog nugriūti. O ir vaizdas - neestetiškas. Kuriame planus, kaip šią įdomią vietą atgaivinti“, – sako Šventosios turizmo asociacijos vadovas Kęstutis Oginskas.

Kartu norima pastatyti stendą ir paskelbti informaciją, kad „Žvejo dukros“ iš tiesų galėjo simbolizuoti ne tris žvejo dukras, laukiančias iš jūros grįžtančio tėvo, o gudrią rezistencijos sovietiniam režimui formą – merginų siluetais vaizduoti nepriklausomybės siekiančias tris Baltijos valstybes.

Taip pat svarstoma meno kūrinį perkelti į kitą, labiau matomą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius