Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tailandas meta kozirį – turistams karantinuotis bus galima jachtose

Vienas esminių kriterijų, pagal ką dabar žmonės renkasi keliones – ar turistams nuvykus į tą šalį reikia karantinuotis. Juk jeigu teks dvi savaites leisti užsidarius viešbutyje, kam tuomet vykti? O jeigu saviizoliacijos dienas jūs galėtumėte leisti jachtoje?
Moteris jachtoje
Moteris jachtoje / 123rf.com nuotr.

Tailandas jau palengva ima įsileisti turistus, tačiau jiems privalu atvykus dvi savaites izoliuotis. Valdžia tikisi, kad naujasis pasiūlymas – karantiną leisti jachtoje – atneš apie 58 mln. JAV dolerių pajamų turizmo verslui, kuris skaudžiai nukentėjo pandemijos metu.

Anksčiau Tailandas paskelbė sudarysiantis galimybę turistams saviizoliaciją leisti ir golfo aikštyne.

Pirmadienį paskelbta, kad karantino jachtose programoje galės dalyvauti turistai, kurie atvykdami į šalį galės pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Tuomet jie privalomą karantino laikotarpį galės leisti jachtoje arba mažame kruiziniame laive Pukete (Phuket).

Keliautojai jau priimami į jachtas, prasideda bandomasis šios programos laikotarpis. Kai ji įsibėgės, turistams tikimasi pasiūlyti apie 100 jachtų.

Atvykėliams yra privalu dėvėti išmaniąją apyrankę, kuri signalizuoja, jeigu pakyla žmogaus temperatūra ar kraujo spaudimas. Taip pat fiksuojamas ir žmogaus judėjimas naudojant GPS.

Tailandas, anksčiau per metus sulaukdavęs 40-50 mln. lankytojų, praėjusių metų kovą užvėrė savo sienas, tačiau nuo spalio palengva vėl ima įsileisti turistus.

Praėjusią savaitę Tailando turizmo ministras taip pat žadėjo siūlysiantis planą, pagal kurį užsieniečiai karantino laikotarpį galėtų leisti populiariose turistinėse vietose, įskaitant ir paplūdimio kurortus.

Karantino viešbučiuose planas, tikimasi, prasidės balandį ar gegužę tokiose populiariose provincijose kaip Puketas, Krabis ir Čiang Majus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius