-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisyje duris atverė pirmasis lietuviškas baras

Joninių išvakarėse Tbilisyje iškilmingai atidarytas pirmasis lietuviškas baras, kurio lankytojai galės ne tik paragauti lietuviškų gėrimų ir skanėstų, bet ir turės puikią galimybę daugiau sužinoti apie Lietuvos kultūrą.
Tbilisyje duris atverė pirmasis lietuviškas baras
Tbilisyje duris atverė pirmasis lietuviškas baras / Andžėjaus Ruso nuotr.

Nuo šiol Vilniaus skverą įrengusi Sakartvelo sostinė galės pasigirti turinti dar vieną vietą, alsuojančią lietuviška dvasia. Keturi geriausi draugai – vienas kartvelas ir trys lietuviai, susivienijo dėl bendros svajonės. Po kelių kruopštaus darbo kupinų mėnesių komanda į savo „lizdelį“ pasikvietė pirmuosius svečius.

„Joninės yra viena iš svarbiausių lietuviškų švenčių, todėl nusprendėme startuoti būtent šią dieną. Tai – naujos istorijos pradžia, kurią, tikimės, toliau mums padės rašyti baro lankytojai“, – džiaugsmingai pasakoja meilės Lietuvai neslepiantis vienintelis komandos kartvelas Šota.

Atidaryme apsilankę svečiai skanavo lietuviško midaus, šaltibarščių ir šventinio torto. Savo atvykimu lankytojus pagerbė Lietuvių kalbos ir kultūros centro Sakartvele vadovas Vidas Kavaliauskas, Lietuvos Respublikos ambasados Sakartvele ministro patarėjas Arvydas Naujokaitis ir žurnalistas bei laidų vedėjas Giedrius Drukteinis.

Daugelis iš susirinkusiųjų pirmą kartą išgirdo Vilniaus įkūrimo legendą, šeštadienio vakarą nuskambėjusią kartvelų kalba. O Joninių atmosferai sukurti bare skambėjo lietuvių liaudies dainos, nestokojančios šiuolaikiško prieskonio.

„Pastebėjau, kad Tbilisyje trūksta vietų, kuriose galėtų burtis lietuviai ir Lietuvą mėgstantys kartvelai. Labai norėčiau, kad mūsų baras taptų Lietuvos dalele Tbilisio širdyje, kurioje kiekvienas svečias pasijustų kaip namie“, – teigia beveik vienerius metus Sakartvele gyvenantis Tautvydas.

„Vilnius Bar“ yra įsikūręs Tbilisio senamiestyje, o nuo Laisvės aikštės pasiekti vietą pėsčiomis užtrunka tik penkias minutes.

„Mūsų tikslas – ne tik vaišinti baro lankytojus skaniais gėrimais ir užkandžiais, tačiau kiekvieno iš jų širdyse palikti bent mažytį lietuvišką pėdsaką. Norime skleisti žinią apie Lietuvą, mūsų gimtinės kultūrą, istoriją ir gyvenimą. Tą sieksime įgyvendinti šiltai bendraudami su klientais, pasitelkdami originalius interjero dizaino sprendimus ir turiningą kultūrinę programą“, – teigia prieš mėnesį į Tbilisį atvykęs trečiasis baro kūrėjų komandos narys Andžej.

Netrukus ketveriukės laukia dar viena svarbi diena, Liepos 6-osios minėjimas. „Giedosime himną, mėgausimės gyva muzika, vaišinsime svečius kibinais, cepelinais, bulviniais blynais. Visų laukia nuostabi šventė“, – artimiausiais planais dalijasi už virtuvės vairo stojusi Kristina.

Komanda neslepia, kad prieš akis – dar nemažai darbo, tačiau stipri draugystė, atsidavimas ir tikėjimas savo idėja motyvuoja jaunuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius