Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 3 kelionių kryptys vandens sporto mėgėjams

Lietuvių jau spėtas pamėgti vandens sportas – dar viena priežastis leistis į atostogas tolimiausiuose pasaulio kampeliuose ir kitomis akimis pamatyti naująją šalį. Turime puikias sąlygas išbandyti jėgos aitvarus, banglentes ar vandenlentes čia pat, Lietuvoje, kad įgiję naujokų įgūdžių galėtume leistis į egzotiškesnius kraštus sportuoti toliau.
Kaituotojai Turkijoje
Kaituotojai Turkijoje / „BoardSports“ nuotr.

Šįkart aktyvaus laisvalaikio atstovams pateikiame tris banglenčių, vandenlenčių ir jėgos aitvarų sporto karštuosius taškus, kuriuose kviečiami apsilankyti tiek vandens sporto naujokai, tiek be to negalintys gyventi adrenalino mėgėjai.

„BoardSports“ nuotr./Antalija, „Hipnotics“ parkas
„BoardSports“ nuotr./Antalija, „Hipnotics“ parkas

Sporto stovyklos „Hip-notics“ vandenlenčių parke Antalijoje

Į populiarų turistinį Turkijos regioną Antaliją kviečiame užsukti aktyvaus poilsio mėgėjus – viename geriausių vandenlenčių ir banglenčių sporto parke visoje Europoje „Hip-notics“ kiekvieną vasarą yra organizuojamos savaitės trukmės stovyklos su sporto treneriais.

Pasak čia aktyvaus laisvalaikio stovyklas organizuojančių ekstremalaus sporto įrangos distributoriaus „BoardSports“ ir kelionių organizatoriaus „AirGuru“ atstovų, šiame pasaulio kampelyje atvykus užmiršti galima bet kokius rūpesčius.

„BoardSports“ nuotr./Vandens sporto mėgėjų stovykla Turkijoje
„BoardSports“ nuotr./Vandens sporto mėgėjų stovykla Turkijoje

Turkijos kalnų ir apelsinų plantancijų pašonėje laiką leidžiantys sporto mėgėjai aprūpinami tiek apgyvendinimu, specialiu sportininkų maistu, tiek visa reikiama įranga ir kitomis detalėmis.

„Į „Hip-notics“ parką Antalijoje dažniausiai vykstame didesnėmis, iki 60 žmonių dydžio grupėmis ir visąlaik laikomės drauge parko teritorijoje, gyvename gretimuose apartamentuose. Iš mūsų komandos dažniausiai kartu į keliones leidžiasi vandens sporto treneriai, kelionės vadovas, kartais bendradarbiaujame ir su kviestinėmis pasaulinio garso vandens sporto žvaigždėmis. Praėjusį kartą su mumis kartu darbavosi pasaulio vandenlenčių sporto čempionas Nickas Daviesas.

Atvykę čia persijungiame į kiek kitokį sportinį ritmą – sudarome dalyviams individualius treniruočių grafikus, sportuojame keliskart per dieną“, – pasakoja viena iš „BoardSports“ komandos narė Agnė Šimanskytė.

Pasak jos, tokios kelionės juokais vadiname suaugusiųjų stovyklomis. Dažniausiai čia stengiamasi surinkti nedideles pavienių kartu keliaujančių žmonių grupes, kad čia atvykę vandens sporto mėgėjai susirastų naujų bendrą pomėgį turinčių draugų, pasisemtų daug energijos iš kitų entuziastų ir grįžę į Lietuvą bendrautų su jais toliau.

„BoardSports“ nuotr./„BoardSports“ komanda
„BoardSports“ nuotr./„BoardSports“ komanda

„Pastebėjome, kad daug žmonių susivilioja vandens sportu, tačiau bijo, neišdrįsta pabandyti ir galvoja, jog šie vandens sporto parkai skirti tik profesionalams arba uždaram pažįstamų ratui. Norėdami pakeisti tokį požiūrį keliaujantiems į Antaliją pasiūlėme specialią galimybę atvykti į vandenlenčių parką kad ir labai trumpam laikui – vienai ar dviem dienoms ar net kelioms valandoms.

Tokia pirma pažintis su vandenlenčių sportu puikiai tiks naujokams – jiems nereikės rūpintis nei įranga, nei treneriu, o per itin trumpą laiką šie galės pasitikrinti ar norėtų čia atvykti darkart“, – sako kelionių organizatoriaus „AirGuru“ plėtros vadovas Justas Albertynas.

Shutterstock.com/Balis
Shutterstock.com/Balis

Banglentininkų rojus šventyklų pašonėje – Balio sala

Į Balį dėl tūkstančio šventyklų, nuoširdžių vietinių gyventojų ir unikalios kultūros kasmet leidžiasi šimtai lietuvių, tačiau šiemet jiems keliauti į šią salą atsirado dar viena priežastis ir tai yra vandens sportas. Balio sala dar vadinama banglentininkų rojumi – tiek rytinė, pietinė ir vakarinė salos pakrantės yra idealios bangų mėgėjams priklausomai nuo sezoniškumo.

„Labiausiai vandens sporto mėgėjus į Balį traukia išties didelis paplūdimių skaičius ir galingos Ramiojo vandenyno bangos, kurios pietinėje pakrantėje yra idealios banglenčių sportui. Įdomu ir tai, kad patyrę banglentininkai vietas bangoms renkasi priklausomai nuo sezoniškumo: sausuoju laikotarpiu (gegužę – rugsėjį) pirmenybė teikiama pietinei ir rytinei pakrantei ir žymiesiems Imposssibles ir Padang Padang paplūdimiams, o štai lietinguoju laikotarpiu dažniau traukiama į salos vakaruose esančius Sanur ir Sarangan ir Nusa Dua paplūdimius“, – pasakoja J.Albertynas.

Kelionių eksperto teigimu, Balio kelionėse geriausia ekstremalų sportą derinti su pažintinėmis išvykomis: „Net patyrę banglentininkai nesportuoja daugiau 5 dienų iš eilės dėl daug reikalaujančių fizinių jėgų, todėl tikėtina, kad pradinukai po 1-2 dienų aktyvaus sporto, norės poilsio.

Tam idealiai tinka SPA centrai, jogos, kulinarijos klasės, ramybės paieškos Balio šventyklose. Milijonai turistų kasmet į Balį vyksta ir dėl vietinių gyventojų nuoširdumo, unikalios kultūros ir jų laimingo gyvenimo filosofijos, jog balanso turime siekti kiekviename gyvenimo žingsnyje“.

„BaordSports“ nuotr./Tarifa
„BaordSports“ nuotr./Tarifa

Kaituotojų miestelis piečiausiame Ispanijos taške – Tarifoje

Vienas piečiausių Ispanijos pakrantės taškų Andalūzijos regione yra paženklintas geriausiai vandens sporto mėgėjams žinomo miestelio Tarifa vardu. Į šį Gibraltaro pusiasalyje įsikūrusį kurortą su daugiau nei dešimtį kilometrų nusidriekusiu balto smėlio paplūdimiu gaudyti vėjo paprastai leidžiasi užkietėję kaituotojai, tačiau ką veikti čia ras ir vandenlenčių sporto atstovai bei banglentininkai.

„BoardSports“ nuotr./Tarifa
„BoardSports“ nuotr./Tarifa

Tarifa išsiskiria itin vandens sportui ir atostogoms tinkančiu klimatu – kasmet saulėtų ir vėjuotų dienų čia būna daugiau nei 300.

„Atvykę į šį kurortą pasijusite kaip specializuotoje kaitavimo oazėje – paplūdimiai sužymėti kaituotojų nusėtais taškais, čia dažnai vyksta pasauliniai kaitavimo čempionatai, baruose siūlomas specialus sportininkų maistas, Tarifoje kaip niekur kitur gausu vietinių kaitavimo mokyklų ir kvalifikuotų trenerių. Artimiausiu metu aktyvaus laisvalaikio mėgėjus į Tarifą nedidelėmis 15-20 žmonių grupėmis planuojame pakviesti jau kitą pavasarį“, – planais dalijasi „BoardSports“ komandos narė A.Šimanskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius