Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 5 skrydžių kryptys iš Lietuvos

Kur dažniausiai skrenda lietuviai? Atspėti kai kurias kryptis nesudėtinga, nes būtent tuose Europos miestuose yra daug patogių jungiamųjų skrydžių. Vis dėlto kai kurie šiame sąraše esantys miestai šiek tiek stebina.
Pavasaris Paryžiuje
Pavasaris Paryžiuje / 123rf.com nuotr.

1. Londonas

Kiekvieną savaitę iš Lietuvos į Londoną vykdoma daugiau nei 30 skrydžių. Taigi, jei planuojate aplankyti Didžiosios Britanijos sostinę tiesiog neįmanoma nerasti tinkamos progos ir laiko.

Nuobodžiauti Londone tikrai neteks: kosmopolitiškas miestas turi 100 teatrų, 160 muziejų, 22 universitetus ir 5 oro uostus! 

TAIP PAT SKAITYKITE: Londonas pripažintas patraukliausiu miestu pasaulyje

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Londonas
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Londonas

2. Paryžius

Jei draugai nustemba išgirdę, jog dar nebuvai Paryžiuje, jie – teisūs. Kiekvieną savaitę iš Lietuvos kyla net 9 orlaiviai į šią bohemišką įsimylėjėlių tvirtovę.

Pabuvoti Paryžiuje vieną kartą – būtinybė, dukart – pareiga, triskart – siekiamybė. Beveik visi ten jau apsilankę patvirtins, Paryžius – tai miestas, į kurį žūtbūt norisi grįžti.

Suskaičiuoti visų paryžiečių beretes, suvalgyti visas sraiges ir pamatyti Centre Pompidou parodas – toks nedidelis planas gali jus lydėti pirmąjį kartą. Žinoma, jūs tikrai parsivešite asmenukę Luvro ir Eifelio bokšto fone. Kad ir ką veiksite, Paryžiuje tikrai nenuobodžiausite. Turistus šis miestas moka priimti.

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Paryžius
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Paryžius

3. Roma

Gatvių chaosas, zvimbiantys motoroleriai, vėluojantys autobusai, puikiausias espresso, italų greitakalbė ir išdidumas. Visa tai yra Roma.

Jei jūsų asmeniniame žemėlapyje dar nesipuikuoja Romą žymintis smeigtukas, šią klaidą reikėtų ištaisyti. Juolab, kad į amžinąjį miestą iš Lietuvos per savaitę rengiami net 5 skrydžiai, tad vieną į savo darbo kalendorių įsprausti tikrai nebus sunku.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vykstate į Romą? Štai kaip jus gali apmauti Amžinojo miesto gudruoliai

Be to, dabar skrydžių į Romą kainos maloniai stebina – pigių oro linijų bendrovių siūlomos nuolaidos suteikia puikias galimybes norintiems susipažinti su tikros romietiškos picos skoniu. 

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Roma
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Roma

4. Barselona

Katalonijos sostinė Barselona šiame sąraše neatsitiktinai. Į ją lietuviai traukia ne po vieną kartą.

Pasivaikščiojimai garsiąja La Rambla, įspūdžiai išvydus garsiąją bažnyčią Sagrada Familia, pojūčiai, užplūstantys įžengus į futbolo stadioną – tai viskas, dėl ko tvirtai sakome, verta suplanuoti kelionę į Barseloną.

Novatoriško architekto Antonio Gaudi dvasios pilnas miestas ypač modernus ir „su charakteriu“. Tačiau įsimylėti jį nesunku. Ypač, jei į Barseloną atvyksite pavasarį – tuomet, kai Lietuvoje jis dar tik prasideda, o Europos pietuose – jau išsiskleidęs visu grožiu. Net kovo pabaigoje būna dienų, Barselonos paplūdimyje galėsite degintis!

Suplanuoti kelionę į Kataloniją iš Lietuvos nesudėtinga: per savaitę į Barseloną rengiami net 5 skrydžiai.

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Barselona
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Barselona

5. Kopenhaga

Šio sąrašo netikėtumas – Danijos sostinė Kopenhaga. Nors pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ apie naują Danijos kryptį iš Kauno paskelbė vos liepos 3 d., o pirmi skrydžiai buvo įvykdyti liepos 15 d., Kopenhaga sparčiai veržiasi į priekį, šluostydama nosį tokiems Europos banginiams kaip Madridas, Milanas ar Berlynas.

Iš Kauno į Kopenhagą per savaitę vykdomi net 7 skrydžiai. Visa kelionė trunka vos 1,5 val. 

Danijos sostinė turi ką pasiūlyti turistams: čia gimė Hanso Christiano Andersono pasakos, kurios iki šiol išlikusios mūsų atmintyje, čia kino kalbą įsisavino vienas įžymiausių pasaulio režisierių Larsas von Trieras, čia Jorgenas Buhlas Rasmussenas pradėjo alaus „Calsberg“ gamybą. To užtenka, jog Kopenhagą galėtume pavadinti talentų lobynu. Skrendam?

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Kopenhaga
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Kopenhaga

Daugiau kelionių istorijų ir patarimų rasite Skrendu.lt tinklaraštyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius