Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicijos: nuo pirštinės, pilnos skruzdžių, iki santuokos be iltinių dantų

Kartais stebimės šiek tiek keistomis savo draugų ir pažįstamų tradicijomis, tačiau patikėkite, tai vieni juokai palyginus su tuo ką galima išvysti egzotiškuose pasaulio kampeliuose. Svečiose šalyse, kur vis dar gyvena įvairios gentys – keisti papročiai lyg kasdienybė.
Tidong vestuvės
Tidong vestuvės / Shutterstock nuotr.

1. Iki santuokos – be iltinių dantų

Shutterstock nuotr./Tradicinės vestuvės Balyje
Shutterstock nuotr./Tradicinės vestuvės Balyje

Kai kuriose tolimos Indonezijos teritorijose yra paplitusi religinė ceremonija – iltinių dantų nudilinimas. Tai be galo svarbu tiek vyrams, tiek moterims, o keisčiausia tai, kad jaunuoliai privalo pakeisti iltinių dantų formą iki vestuvių, mat procesas laikomas itin svarbiu žingsniu tampant pilnamečiu asmeniu.

Vietiniai į paprotį žiūri labai rimtai, taigi nespėjus jo atlikti iki tuoktuvių – dilinimas įtraukiamas į šventę, kaip svarbi jos dalis. Vietovėje dantys laikomi pykčio, pasimetimo ir pavydo simboliu, tad gyventojai tiki, kad juos pakeitus galima išsilaisvinti nuo nematomų piktų jėgų.

2. Prieš vestuves nevalia pamatyti jaunosios veido

Jei keistai žvelgiate į lietuviškas vestuves, luktelėkite: Tidong genties, gyvenančios Indonezijoje, tuoktuvių papročiai galėtų nurungti bet ką.

Jaunikiui draudžiama išvysti nuotakos veidą, o tam, kad vyras galėtų bent akies krašteliu pažvelgti į savo būsimos žmonos akis, privalo sudainuoti bent keletą romantiškų dainų apie meilę.

Tačiau tai tik niekis, palyginus su tuo kas prasideda po vestuvių – jaunavedžiams draudžiama praustis ir eiti į tualetą net 3 paras. Manoma, kad tai apsaugos nuo neištikimybės ir kitų nelaimių, tad porą prižiūri genties nariai, kurie ne tik stebi, kad būtų laikomasi taisyklių, bet ir riboja maisto bei vandens porcijas.

3. Ištvermės įrodymas – pirštinės, pilnos geliančių skruzdžių

Shutterstock nuotr./Ištvermės įrodymas
Shutterstock nuotr./Ištvermės įrodymas

Brazilijoje, netoliese Amzonės upės yra įsikūrusi Mave gentis, jau daugybę metų praktikuojanti itin unikalų ritualą, be kurio vaikinas negali būti laikomas suaugusiu vyru. Berniukui pasiekus tam tikrą amžių, jis drauge su žiniuoniu iškeliauja į džiungles rinkti skruzdžių, vadinamų kulkomis, dėl savo labai skausmingo geluonies. Tada gyviai sudedami į nedidelę pintą kumštinę pirštinę, o jaunuolis privalo joje išlaikyti savo ranką mažiausiai 10 minučių. Kad iškęstų kulkos skausmui prilyginamus įkandimus, vaikinai be perstojo šoka tautinius genties šokius, o kai kurie yra pasiruošę kentėti daug ilgesnį laiką, kad įrodytų savo galią ir vyriškumą.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius