Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traukiniais po Jungtinę Karalystę: 5 įdomybėmis garsėjantys miestai

Jei Jungtinės Karalystės aplankymui turite tik savaitę, galite nespėti apžiūrėti įdomiausių čia esančių miestų, todėl tokiam sumanymui įgyvendinti puikiai tiktų kelionė traukiniais.
Edinburgas
Edinburgas / 123RF.com nuotr.

Jungtinės Karalystės geležinkelių sistema yra labai gerai išvystyta, o ir kiek daug įdomių vietų, kurias galima aplankyti įšokus į britų traukinius, rašoma „Unusual places“.

Edinburgas

Edinburge yra keli šimtai pilių, daug kultūrinio, istorinio paveldo bei stebuklingai atrodančių apylinkių. Šį miestą tiesiog būtina aplankyti Jungtinėje Karalystėje. Draugiški žmonės čia jums papasakos apie Škotijos tradicijas ir geriausias lankytinas vietas.

Edinburgas labai lengvai pasiekiamas traukiniais iš visų kitų Jungtinės Karalystės miestų. Kelionė ilgai neužtruks. Pavyzdžiui, iš Londono į Edinburgą traukiniu galima nuvažiuoti per 4.45 val., o iš Pikadilio – per 3.21 val.

123RF.com nuotr. / Edinburgas
123RF.com nuotr. / Edinburgas

Kornvalis

Kornvalis yra keltų tautų istorinė grafystė Pietvakarių Anglijoje. Šiame regione galima pasimėgauti banglenčių sporto ir buriavimo pamokomis, aplankyti nuostabius sodus, išsibarsčiusius po visą grafystę, ir žymias vietas: Švento Mykolo kalną, Prarastuosius Heligano sodus, Minako teatrą, Žemės krašto kyšulį ir dar daugelį kitų.

Kornvalis lengvai pasiekiamas iš visos Jungtinės Karalystės. Daugelis maršrutų čia spalvingi ir vaizdingi, todėl kelionė turėtų būti tikrai įspūdinga.

Jei išvykstama iš Londono, kelionė užtruktų tik 4.30 val.

123RF.com nuotr. /Kornvalio kraštas
123RF.com nuotr. /Kornvalio kraštas

Vitbis

Vitbis – mažas, tačiau gražus pajūrio miestas ir uostas Skarboro apylinkėse. Jis turi įdomią istorinę praeitį ir daug paveldo objektų, todėl kelionė į šį miestą tikrai nebus nuobodi. Sakoma, kad čia geriausiai patiekiamas tradicinis angliškas patiekalas – Fish&Chips (žuvis ir traškučiai).

Išraiškingas kraštovaizdis ir malonus oras puikiai tinka pasivaikščiojimui po miestą, be to, čia galima pamatyti daug viduramžių ir gotikinės architektūros. Vitbyje taip pat yra abatijos griuvėsiai, kurie Bramą Stokerį įkvėpė parašyti romaną „Drakula“.

Vitbis traukiniu pasiekiamas iš daugelio Anglijos miestų.

123RF.com nuotr. / Vitbio abatija
123RF.com nuotr. / Vitbio abatija

Birmingamas

Birmingamo mieste galima daug sužinoti apie legendinės roko muzikos istoriją, įdomias lankytinas vietas ir kulinarinį paveldą. Visa tai turėjo daug įtakos visai Jungtinei Karalystei.

Birmingamas taip pat garsus šiuolaikinėje popkultūroje. Čia esantys objektai atpažįstami televizijos laidose ir knygose. Šis miestas tarsi verda muzikoje ir mene, todėl Birmingamas yra vienas iš labiausiai lankomų Jungtinės Karalystės miestų.

123RF.com nuotr. / Birmingamas
123RF.com nuotr. / Birmingamas

Koventris

Koventris – 2021 m. Jungtinės Karalystės kultūros miestas.

Korporacijos gatvėje esantis Belgrado teatras yra didžiausias profesionalus teatras mieste, todėl čia galima susipažinti su Jungtinės Karalystės kultūra. Jei žavi automobiliai, reikėtų keliauti į Koventrio transporto muziejų, kuriame supažindinama su automobilių, motociklų ir kitų transporto priemonių istorija bei sandara.

Šis nuostabus miestas yra tarsi senelis, dvelkiantis praeitimi... Antrojo pasaulinio karo metais Koventris buvo pagrindinis luftvafės (nacistinės Vokietijos karinės oro pajėgos) taikinys. Norėdami pamatyti karo padarinius, galite aplankyti XV a. Šv. arkangelo Mykolo katedrą.

123RF.com nuotr. / Šv. arkangelo Mykolo katedra Konventryje
123RF.com nuotr. / Šv. arkangelo Mykolo katedra Konventryje

Kelionės traukiniais Jungtinėje Karalystėje tikriausiai yra lengviausias būdas keliauti, juk automobiliu čia važiuoti ne taip paprasta – eismas vyksta kitoje kelio pusėje, o kelionės autobusais ar taksi gali pasirodyti per brangios, jeigu planuojate įveikti didelius atstumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius