Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„TrenkTuras“ kviečia išeiti į kiemą bet kokiu oru

Už lango pasirodžius pirmajam sniegui, vis dažniau norisi įsisukti į antklodę ir pasileisti dar vieną mėgstamo serialo epizodą. Tačiau „TrenkTuras“ kviečia rudenį praleisti aktyviai, bet nenutolstant nuo namų. Juk ištyrinėję svetimų miestų ir net valstybių kiemus, dažnai vaikštome įjungę „autopilotą“ savo pačių kieme, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Gabrielė Urbonaitė
Gabrielė Urbonaitė / Elenos Krukonytės nuotr.

Projektas „Išeik į kiemą“, finansuojamas Vilniaus savivaldybės lėšomis, skatina tyrinėti Vilniaus rajonus, nes šie per 700 metų sukaupė daug turtų. Juos atrasti padės vardiniai „TrenkTuro“ maršrutai, kuriais žygiuoti vilniečiai bei miesto svečiai kviečiami nemokamai. Susipažinti su gražiausiais Centro, Užupio, Antakalnio, Naujamiesčio, Lazdynų, Fabijoniškių bei Grigiškių kampeliais kvies rajonuose augę žmonės, tarp kurių žymūs kultūros, meno, mokslo ir socialinių tinklų veikėjai.

Ambasadorių sąraše – žurnalistas Orijus Gasanovas, aktorė Gabija Siurbytė, dizainerė Julija Janus, fotografė Elena Krukonytė, socialinių tinklų žvaigždė Ieva Laumė, geografas Laurynas Jukna, turinio kūrėjos Ūla ir Aistė bei mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė. Žygeiviai, atsisiuntę pasirinkto asmens maršrutą, jį įveiks virtualiai lydimi jo istorijų.

„Tiek vaikystėje, tiek dabar mėgstu eidamas pro šiuos rūmus stabtelėti ir stebėti vykstančias vestuves. Tam visai nereikia patekti į jų vidų, užtenka pasitikti susituokusias poras ant legendinių rūmų laiptų. Būtent ten jaunųjų laukia ir jų artimieji, kurie beria žiedus ir dovanoja gėles. Labai smagi vieta, kurioje dar ir saldainių galima gauti. Vaikystėje tai patiko labiausiai“, – prisiminimais iš Santuokų rūmų dalijasi Naujamiesčio gyventojas Orijus Gasanovas.

Orijus Gasanovas
Orijus Gasanovas

Vaikystę savo rajone – Antakalnyje – prisimena ir aktorė Gabija Siurbytė: „Kai buvau maža, Sapiegų rūmų parkas neegzistavo. Jis buvo aptvertas žalia medine aukšta tvora, per kurią nieko nesimatė. Tada galvodavau, kaip būtų smagu, jei tas parkas būtų atvertas. O kartu kurdavau istorijas, kas ten tokio slapto. Taip gimdavo įvairūs pasakojimai apie slaptus kalinius, apie ligonius, kuriuos per prievartą laiko, apie vienišą turtingą vyrą, kuris nenori žmonių matyti…“.

„Turbūt daugelio smagiausi vaikystės prisiminimai siejasi su vandeniu ir maudynėm. Grigiškėse vandens, o ir vietelių, kur galėdavai įmerkt „rūrą“, tikrai netrūksta. Miestą iš trijų pusių supa upės – Neris ir Vokė. Pastaroji yra nuostabi: greita, vingiuota, akmeninga, kai kur skardingais, o kai kur nuolaidžiais, pievomis apaugusiais krantais. Prie jos sukdavosi (ir dabar sukasi) nemaža miesto vaikų laiko dalis, ypač vasaromis“, – prisimena Grigiškėse augęs geografas Laurynas Jukna.

Laurynas Jukna
Laurynas Jukna

Šie ir kiti pasakojimai žygeivius lydės viso maršruto metu, tad kelias tikrai neprailgs. Trumpiausias maršrutas – vos 5 km, o ilgiausias – 10 km ilgio. Todėl į kompaniją pasiimti „TrenkTuras“ kviečia ir vaikus, senelius, draugus ir net augintinius. Ateityje planuojami ir „gyvi“ žygiai su ambasadoriais, tad kviečiama sekti naujienas „TrenkTuro“ socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius