Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 29

Trys naktys Nidoje už 100 eurų: koks tas gyvenimas kempinge

Vos prasidėjus atostogoms nenorėjome ilgai laukti suplanuotos kelionės – bėgti nuo kasdienybės norėjosi tuoj pat. Tikslas paprastas – vykti kur nors į atokią vietą, kurioje nebūtų daug žmonių, gyventi palapinėje ir maistą gaminti šiek tiek skautiškai. Žodžiu, bėgti nuo civilizacijos patogumų. Čia papasakosiu, koks gyvenimas verda kempinge – Lietuvos pajūrio grožio centre Nidoje.
Nidos kempingas
Nidos kempingas / Mažvydo Karaliaus/15min nuotr.

Pasitinkantis lietus

Jokia paslaptis, kad planuoti Lietuvoje atostogas gana rizikinga. Ne kartą patys esame nusvilę dėl šalies orų, kai išvykę graužėmės, jog pamiršome lengvas pavasarines striukes.

Iš pradžių plano ašis buvo stovyklavimas prie vieno iš ežerų. Galbūt oficialiame kempinge, o galbūt nuošalioje vietoje, kurią žino nedaugelis. Turėjome keletą pasirinkimo variantų, tačiau galiausiai apsistojome ties Nida. Ir tam buvo kelios priežastys.

Pirma, orai nieko optimistiško nežadėjo – lietus, 18–20 laipsnių termometro stulpelio skurdūs rodmenys. Tad net ir tokiu oru, jei visą laiką lytų, Nidoje yra ką veikti. Priešingai nei atokioje vienatvėje prie ežero. Antra, maistą gaminti ant laužo pliaupiant lietui – ne itin viliojanti mintis. Trečia – nauja palapinė dar neišbandyta, tad nuolat ore tvyrojo klausimas, kiek lietaus parų ji gali atlaikyti. Bet to, vykstame su penkerių metų vaiku, kuriam pramogų ir linksmybių reikia daugiau nei per lietų melancholiškai nusiteikusiam suaugusiajam, kuriam pakaktų šilto apkloto ir knygos.

Mažvydo Karaliaus/15min nuotr./Nidos kempingas
Mažvydo Karaliaus/15min nuotr./Nidos kempingas

Tad štai mes ir prie Nidos kempingo – kelios valandos kelionės iš Vilniaus neprailgsta. Eilių prie kelto taip pat nesutikome – pirmadienio rytas. Ir, žinoma, apniukęs oras.

Kempingo privalumai

Atvykstame perpiet. Apie 14 val. Paprastai į kempingą ir galima atvykti nuo 14 val. Išvakarėse skambiname į kempingą, ar yra vietos. Buvom patikinti, kad vietos daug, stovyklautojų mažai, tad galime atvykti ir anksčiau. Nors puikaus oro metu – kas pirmesnis, tas gudresnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius