-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai keleivių įstrigo prabangiuose laivuose – uostai jų neįsileidžia

Mažiausiai keturi JAV kruiziniai laivai negali patekti į kitų šalių jūrų uostus. Nustačius COVID atvejų juose, tūkstančiai keleivių ir įgulos narių turi likti vandenynuose – uostai jų neįsileidžia.
„Seven Seas Mariner“ kruizinis laivas
„Seven Seas Mariner“ kruizinis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Koronaviruso atvejai tūkstančius keleivių galinčiuose priimti laivuose – nėra kažkas netikėto. Iki šiol keleiviai, kuriems nustatytas COVID-19, turėdavo izoliuotis savo kajutėse, o kiti keleiviai galėdavo išlipti į krantą gavę neigiamą testo atsakymą.

Plintant omikron atmainai šalys paniškai bijo užkrato, tad ir akimirksniu keičia taisykles – kruiziniai laivai tapo priklausomi nuo vietos valdžių sprendimų.

Vienas iš laivų, kuriam šiomis dienomis buvo neleista įplaukti į uostą, yra „Koningsdam“, priklausantis „Holland America Line“. Jame – daugiau nei tūkstantis keleivių ir 870 įgulos nariai. Grupdžio 19 d. laivas išplaukė iš San Diego JAV, sustojo Šventojo Luko kyšulyje ir Masatlane Meksikoje, o tuomet plaukė Puerto Valjartos link.

Plaukiant 21-am įgulos nariui buvo patvirtintas koronavirusas, ir Meksikos valdžia priėmė griežtą sprendimą – į krantą nebuvo leista išlipti net ir keleiviams, turintiems neigiamą COVID testo rezultatą.

Praėjusią savaitę ir Karibų salos Aruba bei Boneras neleido „Carnival“ laivui „Freedom“ įplaukti į uostą po to, kai įgulos nariams buvo nustatytas COVID. Galiausiai laivui leido prisišvartuoti Dominikos Respublikoje.

Daugiau nei 6 tūkst. keleivių ir įgulos narių plukdančiam „Royal Caribbean“ laivui „Symphony of the Seas“ pasisekė labiau – nors jame bent 48 žmonės sulaukė teigiamų COVID testo rezultatų, tačiau kelionės metu tai nesukėlė jokių trikdžių, buvo padaryti visi planuoti sustojimai.

Aruba neįsileido ir „Royal Caribbean“ laivo „Odyssey of the Seas“, tokį pat sprendimą priėmė ir Kiurasao. Priežastis – 55-iems pilnai vakcinuotiems keleiviams ir įgulos nariams patvirtintas COVID. Šiame laive telpa 5,5 tūkst. keleivių ir 1,6 tūkst. įgulos narių, nors nėra aišku, kiek vietų laive buvo užimtos iš tiesų.

„Seven Seas“ laivas „Mariner“ taip pat negalėjo išlaipinti savo keleivių Kartagenoje, Kolumbijoje, po to, kai 6-iems įgulos nariams ir vienam keleiviui buvo nustatytas COVID.

Kilus pandemijai, kruizinės kompanijos greitai sustabdė savo veiklą. Liūdnai pagarsėjo istorijos apie laive karantinuotus keleivius, kuriems buvo neleidžiama išlipti į krantą. Visgi pasauliui mokantis gyventi su COVID, kruizai atsargiai grįžo.

Kruizinės kompanijos įgyvendino griežtus sveikatos ir saugumo protokolus, juos atnaujindavo reaguojant į naujas žinias apie COVID. Vienas iš privalomų reikalavimų tiek keleiviams, tiek įgulos nariams – pilna vakcinacija nuo COVID-19. Bendrovės taip pat rekomenduoja jau būti gavus ir stiprinančią dozę.

Dažna praktika yra ir privalomi testai. Keleiviams jie atliekami prieš kelionę, o įgulai – reguliariai viso kruizo metu. Keleiviai taip pat gali būti reguliariai testuojami. Be to, viešose vietose laivuose privalu dėvėti kaukes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius