Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai leidžia po 2 tūkst. dolerių, kad 20 min pabūtų negyvenamoje saloje, kur nėra ką veikti

Ar mokėtumėte 2 tūkst. JAV dolerių, kad 20 minučių galėtumėte pabūti negyvenamoje saloje Škotijoje? Jeigu manote, kad tokių žmonių neatsiras, klystate – jau išparduotos šios kelionės, kurios vyks tik kitų metų gegužės mėnesį.
Rockall sala
Rockall sala / „Wikimedia Commons“ nuotr.

2020 m. gegužės pradžioje 18 turistų ir 7 įgulos nariai taps pirmojo viešo turo į Rockall salą dalyviais. Ši nedidelė negyvenama sala yra už 420 km nuo vakarinių Škotijos Išorinių Hebridų salų krantų. Jų apsilankymas truks mažiau nei pusvalandį, ir visos vietos jau išparduotos.

Organizatoriai „Kraken Travel“ ir „Lupine Travel“ specializuojasi kelionėse į sunkiausiai pasiekiamas vietas pasaulyje. Jų teigimu, Rockall salą iš viso yra aplankę vos 200 žmonių, ir paskutinieji tai padarė 2016 m. Ekspedicijai vadovaus vienas jų – Neilas Hancockas, kuris 2014 m. ten praleido rekordiškai daug laiko – 43 dienas.

Turistai laivu bus atgabenti netoli salos, tuomet persės į valteles ir turės 18–20 min. nedidelės salos apžiūrėjimui. Visa kelionė truks maždaug septynias dienas, nes į salą bus plaukiama senoviniu buriniu laivu.

Anot ekspedicijos vadovo, salą apžiūrėti nėra paprasta – bus šalta, vėjuota ir slidu (nuo vandens ir nuo paukščių išmatų). O ir pamatyti ten nėra ką.

Nors Jungtinė Karalystė salą skelbia savo teritorija nuo 1955 m., dėl to nėra sutariama. Airija, Islandija ir Danija to nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius