Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai Slovakijoje stojo į akistatą su meška: kaip elgtis tokioje situacijoje?

Pastarosiomis dienomis Slovakijos kalnuose įvyko ne vienas pavojingas turistų susidūrimas su meškomis. Mažiausiai du kartus kalnuose buvusiems turistams teko sprukti nuo šių gyvūnų. Į pagalbą buvo pasitelktos ir gelbėtojų pajėgos, rašo radiozet.pl.
Lokys
Lokys / 123RF.com nuotr.

Vėlyvos vasaros ir rudens metu keliautojai kalnuose neretai susiduria su meškomis. Paprastai šie gyvūnai vengia artimo kontakto su žmonėmis ir ramiai pasišalina iš susidūrimo su jais vietos. Visgi gali nutikti priešingai – meška, pajutusi grėsmę, gali elgtis pavojingai.

Panašu, kad būtent pastarasis scenarijus ir nutiko Slovakijos kalnų turistams.

Incidentas užfiksuotas lapkričio 3 dieną Žemuosiuose Tatruose. Skelbiama, kad turistų grupė iš „Štefániko“ nakvynės vietos keliavo į artimiausią miestelį, kai netikėtai viduryje kelio išvydo mešką. Būdami saugiu atstumu nuo gyvūno, žmonės pradėjo triukšmauti, taip tikėdamiesi nuvyti mešką šalin. Tačiau gyvūnas į turistų pastangas jį išgąsdinti nereagavo. Priešingai – turistai nusprendė grįžti į namus, tačiau pastebėjo, kad meška juo seka.

Apie situaciją buvo pranešta gelbėtojams, kurie greitai atvyko į turistų nurodytą vietą. Gelbėtojus lydėjo medžiotojas. Tačiau pagalbai atvykus paaiškėjo, kad meška galiausiai pati nustojo sekti turistus ir patraukė savais keliais.

Tatrų kalnų nacionalinio parko specialistai nurodo, kad susidūrus su meška svarbiausia – išlikti ramiems.

Dar viena akistata žmonių akistata su meška užfiksuota kitą dieną, lapkričio 4 dieną.

Portalas rašo, kad Mažosios Fatros kalnų grandinėje, esančioje netoli Tatrų kalnų, po mišką vaikštinėjęs slovakas išvydo mešką. Gyvūnas buvo nuo žmogaus nutolęs per maždaug 15 metrų. Staiga meška pradėjo bėgti keturiasdešimtmečio vyro link, šis leidosi bėgti pas miškininkystės darbus atliekančius darbininkus, kurie buvo netoliese. Gyvūnas pasišalino.

Tatrų kalnų nacionalinio parko specialistai nurodo, kad, susidūrus su meška, svarbiausia – išlikti ramiems.

„Nepanikuokite. Jei įmanoma, nuo gyvūno lėtai ir ramiai pasitraukite. Net ir sutrikęs gyvūnas paprastai greitai nurimsta, kai parodote jam, kad ir jūs norite pasišalinti iš susidūrimo vietos“, – aiškina specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius