Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija įvardijo, kada galėtų prasidėti sezonas, ir kurie turistai grįžtų anksčiausiai

Turkijos viešbutininkai mano, kad sezonas šalyje prasidės gegužės pabaigoje, nors viešbučiai svečius priimti pasiruošę jau balandžio pabaigoje, rašo ATOR.ru.
Viešbutis Turkijoje
Viešbutis Turkijoje / 123rf.com nuotr.

Turkijos viešbutininkų federacijos (TUROFED) vadovas Sururi Chorabatyras mano, kad Turkijoje sezonas nusistums į gegužės pabaigą. Jis tikisi, kad pirmieji į Turkiją atvyks turistai iš Rusijos. Po jų – ir keliautojai iš Rytų Europos, o tik tada – Vakarų Europos turistai.

„Gegužės pabaigoje, birželio pradžioje tikimės pradėti sezoną. Tačiau tai galės įvykti tik jeigu bus visiškai suvaldyta dėl koronaviruso kilusi situacija tiek mūsų šalyje, tiek šalyse, iš kurių atvyktų mūsų klientai“, – pabrėžė TUROFED vadovas.

Pasak viešbutininkų, turizmo sektorius ims veikti įprastu režimu vienas pirmųjų Turkijos ekonomikoje. S.Chorabatyro teigimu, Turkija taip pat galės priimti svečius greičiau nei kitos šalys.

Turkijoje balandžio 9 d. duomenimis yra patvirtinta daugiau nei 38 tūkst. koronaviruso COVID-19 atvejų.

Kitos populiarios atostogų kryptys – Graikija, Bulgarija – svarsto, kad keliautojus anksčiausiai galėtų priimti tik vasarą. Visgi net ir tokie planai vadinami itin optimistiniais. Ekspertai svarsto, kad kelionių laisvė Europoje galėtų grįžti nebent rudenį, tačiau viskas priklausys nuo to, kaip pavyks kovoti su koronaviruso plitimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius