Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM nerekomenduoja skristi į Ankarą ir Stambulą, skrydžiai į kurortus nedraudžiami

Lietuvos Respublikos piliečiams, ketinantiems vykti į Turkiją, pateikiamos Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijos nepakeitė. Atsisakyti nebūtinų kelionių patariama tik skrendantiems į Ankarą ir Stambulą. Į kurortus skristi nedraudžiama.
Stambulas
Stambulas / 123rf.com

URM rekomenduoja nevykti į tam tikrus Turkijos regionus, ypač į Ankarą ir Stambulą.

Jei kelionė vis dėto įvyks, lietuviams rekomenduojama atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje ir palaikyti ryšį su savo kelionių operatoriumi ar oro linijų bendrove.

Šiuo metu Turkijoje esančius Lietuvos piliečius raginame vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budrius. Taip pat rekomenduojame atidžiai sekti ir vadovautis vietos valdžios institucijų rekomendacijomis ir nurodymais. URM duomenimis, Ankaros ir Stambulo Atatiurko oro uostai veikia įprastu režimu, išskyrus skrydžius į JAV, rašoma URM pranešime spaudai.

Turkijoje esantys Lietuvos piliečiai pagalbos gali kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją visą parą veikiančiais telefonais +370 706 5 2444, +37069983537. Užsienio reikalų ministerija toliau atidžiai stebi situaciją ir yra pasirengusi tinkamai reaguoti.

Informacija dėl įspėjimo lygio bus atnaujinta liepos 20 d. 16 val.

Pirmadienio ryto duomenimis, Turkijoje šiuo metu yra apie 2 tūkst. turistų iš Lietuvos, išvykusių su turizmo agentūromis.

Po praėjusį savaitgalį nepavykusio karinio perversmo Turkijoje skrydžiai iš Vilniaus į Stambulą vyksta įprastu grafiku. Toliau vykdomi ir užsakomieji skrydžiai į Turkijos kurortus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius