-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nuotrauką prie paminklo – 7 mėnesių kalėjimas

Kinas kelionių tinklaraštininkas buvo nuteistas 7 mėnesiams kalėjimo. Tokia bausmė - už tiesiog pasidarytą nuotrauką prie paminklo, kuris skirtas Kinijos kariams, 2020 m. žuvusiems per konfliktą su Indija.
Mūšis Galvano upės slėnyje
Mūšis Galvano upės slėnyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teismo teigimu, nuotrauka „suteršė kankinių atminimą“, skelbia vietos spauda.

Paminklas stovi Kangwaxi kankinių kapinėse Sindziange. Jis pastatytas pagerbiant žuvusius per 2020 m. birželio 15 d. mūšį Galvano upės slėnyje. Tai buvo vienas rimčiausių incidentų Kinijos-Indijos pasienyje per 50 metų.

Nors nebuvo paleistas nė vienas šūvis, 20 indų ir 4 kinų kariai žuvo per mūšį, kuriame naudoti akmenys, metaliniai strypai, kumščiai.

Kelionių tinklaraštininkas Li Qixianas liepos mėnesį nuvyko į Kangwaxi kapines. Ten nusifotografavo atsistojęs ant akmens su kapinių pavadinimu, atsirėmęs į vieną iš paminklų. Vėliau pozavo ir prie vieno iš žuvusių karių – Cheno Xiangrongo – kapo. Šiam kariui po mirties buvo suteiktas apdovanojimas už „didvyrišką sienos gynybą“.

Kaip rašo „Global Times“, tinklaraštininkas pozavo „su šypsena veide, rankos pirštus laikydamas taip, jog jie priminė šautuvą, ir juos buvo nukreipęs į kapą“. Vėliau jis nuotraukas paskelbė soc. tinkle, tuomet ir susilaukė nepageidaujamo institucijų dėmesio.

Li Qixianas buvo nuteistas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriuo draudžiama „įžeidinėti, šmeižti ir teršti didvyrių ir kankinių reputaciją bei garbę“. Už tai gresia iki 3 metų kalėjimo.

Vyrui buvo skirta 7 mėnesiai už grotų. Be to, jis privalės viešai už savo elgesį atsiprašyti žiniasklaidoje.

Tai ne pirmas kartas, kai skiriama kalėjimo bausmė už nuotrauką. Birželio mėnesį kitas Kinijos tinklaraštininkas – Qiu Zimingas – buvo nuteistas 8 mėnesiams už grotų dėl Galvano slėnio „kankinių įžeidimo“.

Jis viešai abejojo oficialia Kinijos versija apie žuvusiųjų skaičių ir palygino mūšį su video žaidimu. Teismas tuomet paskelbė, kad vyras piktybiškai iškraipė tiesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius