Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai nebenori lankytis JK: atostogų kelionių – net 99 proc. mažiau

Užsienio valstybių gyventojų skrydžiai į Jungtinę Karalystę (JK) sumažėjo iki 97 proc., lyginant su laikotarpiu iki koronaviruso pandemijos pradžios.
Londonas
Londonas / 123RF.com nuotr.

Nacionalinės statistikos biuro (ONS) duomenimis, šių metų balandį–birželį užsieniečiai į JK skrido tik 277 000 kartų – Britanijoje gyvenančių draugų ir giminaičių lankymas sumažėjo 93 proc., o verslo kelionių – 97 proc.

Atostogų tikslais į JK skrista tik 13 000 kartų, arba 99 proc. mažiau.

Šių metų balandį–birželį į JK atskridusių užsieniečių išleistų pinigų suma siekė 386 milijonus svaro sterlingų, arba 94 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais.

Tuo pačiu laikotarpiu šiais metais JK gyventojai skrido į užsienio šalis milijoną kartų, arba 96 proc. mažiau nei ikipandeminiu laikotarpiu. 60 proc. britų kelionių į užsienio šalis sudarė kelionės pas draugus ir artimuosius.

Šių metų antrąjį ketvirtį britai užsienio kelionėse išleido 1,22 milijardo svaro sterlingų, arba 93 proc. mažiau nei prieš dvejus metus.

Draudimas keliauti į užsienį JK buvo panaikintas šių metų gegužės 17 d., tačiau į JK atvykstantys žmonės privalėjo saviizoliuotis, nebent jie atvykdavo iš „žaliojo“ sąrašo valstybių, kuriame pagrindine turistų lankoma valstybe buvo tik vienintelė Portugalija, birželio 8 d. pašalinta iš šio sąrašo.

Britų vyriausybė patarė šalies gyventojams nekeliauti neesminiais tikslais į „gintarines“ valstybes, įskaitant Ispaniją, Italiją, Graikiją ir daugumą kitų šalių.

Tiesa, vėlesnis karantino taisyklių atlaisvinimas padidino kelionių skaičių į ir iš JK, tačiau jis įvyko pernelyg vėlai, jog būtų galima išgelbėti vasaros atostogų sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius