Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 10

Vaidas nuvyko į vietovę Afrikoje, kuriai Lietuvos krepšinio gerbėjai turėtų būti amžinai dėkingi

Esu krepšinio mylėtojas, todėl įdėmiai seku visas tiek Lietuvos, tiek pasaulines tos sporto šakos aktualijas. Kadangi artėja pasaulio krepšinio čempionatas, dabar pas mus itin aktyviai eskaluojama tema apie krepšininkus, neprisijungsiančius prie rinktinės, neva, kaip jie čia taip gali nepadėti šaliai, kuri juos užaugino. Pats šios temos negvildensiu, yra kas tą daro geriau už mane, tačiau tos aktualijos privertė prisiminti pirmuosius Lietuvos krepšinio žingsnius tarptautinėje arenoje, kai situacija buvo tokia sunki, kad buvo abejonių, ar juos Lietuva apskritai bus pajėgi padaryti.
Melilja
Melilja / Vaido Mikaičio nuotr.

Šis tekstas nebus apie patį krepšinį, aš juk kelionių, o ne sporto rašytojas. Tai bus tekstas apie vietovę, kuri stipriai, jei ne lemiamai, prisidėjo prie pirmosios atkurtos Lietuvos krepšinio rinktinės įsiliejimo į geriausių pasaulio rinktinių gretas. Apie kokią vietovę čia šneku, greičiausiai, paklausite jūs?

Ir aš atsakysiu – apie Melilją. Esate tokią girdėję? Tai autonominė Ispanijos užjūrio teritorija. Vidutinio amžiaus ir vyresni lietuviai šį pavadinimą būtent ir turėtų atsiminti iš debiutinių Lietuvos rinktinės varžybų, tai yra 1992 metais vykusios atrankos į Barselonos olimpines žaidynes.

Šalia Lietuvos vardo puikavosi ir užrašas Melilla.

Šių varžybų metu ant Lietuvos krepšininkų marškinėlių, šalia Lietuvos vardo, puikavosi ir užrašas Melilla. Jaučiu, daug kas tada nesuprato, kas tai per užrašas ir kam jo reikia. Posovietinėje Lietuvoje tokie dalykai nebuvo įprasti. Vienas mano bičiulis buvo nusprendęs, kad jį lietuviai ant marškinėlių užsiklijavo šiaip sau, kad mandriau ir vakarietiškiau atrodytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius