Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atidaryta ledo čiuožykla: žiemos pramogomis lankytojai mėgausis po uždaru stogu

Paskutinį lapkričio šeštadienį būrys vilniečių ir miesto svečių rinkosi į simbolinės, žiemos tradicija jau tapusios ledo čiuožyklos atidarymo renginį. Prie Baltojo tilto iškilusi „Hoptrans“ ledo arena po uždaru stogu veiks iki pavasario nepriklausomai nuo oro sąlygų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniuje atidaryta ledo čiuožykla
Vilniuje atidaryta ledo čiuožykla / Ievos Jūros nuotr.

Atidarymo šventėje pirmasis ledą išbandė ir įspūdingą pasirodymą dovanojo dailiojo čiuožimo kolektyvas „Sidabrinės pačiūžos“, o diskotekos nuotaiką kūrė gyvi DJ muzikos garsai.

„Vilniaus Kalėdos visą laiką būna išskirtinės, o šiemet jos grįžta į tradicinį lygį, nes dėl pandemijos pernai turėjome kuklesnes šventes. Vilniečiai bus kviečiami susitikti prie kalėdinės eglutės Katedros aikštėje, Rotušės aikštėje ir prie Baltojo tilto, kur pirmą kartą turime ledo areną po uždaru stogu, pritaikytu bet kokiam orui. Prisipažinsiu, jog man pačiam su čiuožinėjimu yra prastai, reikėtų pariedėti kartu su tuo pingvinuku, tačiau tikrai pažadu šią žiemą šioje arenoje tai pabandyti“, – sakė Vilniaus vicemeras Vytautas Benkunskas.

„Vilniaus čiuožyklos“ vardu pavadinta žiemos pramoga veiks kiekvieną dieną iki pat pavasario pradžios. Čia bus rengiamos nemokamos čiuožimo sesijos moksleiviams, senjorams, o savaitgalio rytais – ir visiems norintiems išmėginti pačiūžų sportą. „Hoptrans“ ledo arenos iniciatyvą įgyvendinančios VšĮ „Sporto namų grupė“ atstovai šioje vietoje žada ir kultūrinius bei sporto renginius, kurie į naująją areną pritrauks ne tik žiemos sporto mėgėjus.

„Active Vilnius“ vadovas Gintas Teslia teigia, kad naujoji ledo čiuožyklos vieta prie Baltojo tilto pasirinkta neatsitiktinai. Vasaros laikotarpiu čia veikia sporto aikštynai, todėl ši miesto dalis jau yra tapusi aktyvaus laisvalaikio mylėtojų traukos centru.

„Mes buvome labai suinteresuoti, kad būtent šioje vietoje būtų įrengta ledo arena. Ne paslaptis, jog prižiūrime ir kitą Baltojo tilto pusę, kur įrengti atnaujinti sporto aikštynai, krepšinio, tinklinio aikštelės, betoninis skate parkas. Jeigu pasižiūrėtume šiandien, kiek į atidarymą susirinko žmonių, galime drąsiai sakyti, kad vilniečiai tikrai yra aktyvūs. Tačiau mes neketiname sustoti ir stengsimės juos vis labiau išjudinti, kad jie gyventų dar sveikiau“, – sako G.Teslia.

Vienu metu čiuožykloje galės būti net 68 žmonės, o vienos čiuožimo sesijos trukmė – 45 minutės, tad į nemokamus seansus bus formuojama gyva lankytojų eilė. Siekiant užtikrinti lankytojų saugumą, į „Hoptrans“ areną bus galima patekti ir pramogomis mėgautis tik pateikus Galimybių pasą ar kitą jam prilygstantį dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius