-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ruošiasi Kalėdoms: eglės paslapčių dar neatskleidžia, bet 3D pasaka grįš

Iki Kalėdų dar liko pusantro mėnesio, tačiau iki renginių maratono pradžios – vos kelios savaitės. Tiesa, bent jau Vilnius kol kas labai atsargiai dalijasi žiniomis apie laukiantį šventinį laikotarpį. O ir pandeminė situacija ne pati geriausia, tai koreguos ir kalėdinį šventimą.
Vilniaus kalėdinė eglė
Vilniaus kalėdinė eglė 2020 m. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kokia šiemet bus Vilniaus kalėdinė eglė? Šis klausimas kasmet skamba artėjant įžiebimo šventei, kuri paprastai įvyksta paskutinį lapkričio arba pirmą gruodžio šeštadienį.

Grįš pasaka, daugiau šviesų

Šiųmetinės eglės paslaptys kol kas irgi neatskleidžiamos, tačiau Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis žada, kad šventės sostinėje, nepaisant pandemijos, bus gražios ir jaukios.

„Daug dirbame tam, kad Kalėdos sostinėje būtų ne tik gražios ir jaukios, bet ir saugios. Pandemija niekur nepasitraukė, todėl turime užtikrinti gyventojų saugumą, dėl to priėmėme sprendimą, kad šiemet Kalėdų miestelis nesitelks vienoje vietoje – tradicija tapusioje Katedros aikštėje.

Kalėdinis miestelis bus įvairiose sostinės Senamiesčio vietose, todėl tikimės, kad vilniečiai ir miesto svečiai ne tik atras kalėdinio miestelio džiaugsmą, bet ir darsyk įkvėps šventinės miesto dvasios.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Papuoštas Vilniaus Senamiestis 2020 metais
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Papuoštas Vilniaus Senamiestis 2020 metais

Šios šventės tikrai dar šviesesnės! Sužibs dar daugiau papuoštų miesto skverų ir gatvių, pastatų.

Šiemet grįžta ir vilniečių pamėgta 3D pasaka. Pasiruošimo šventėms darbai dar nebaigti, todėl jau artimiausiu metu plačiau pristatysime, kaip šiemet Vilnius švęs didžiąsias metų šventes“, – tik tiek būsimų švenčių maratono uždangą pravėrė P.Jurgutis.

S.Žiūros nuotr. /Katedros aikštėje rodoma 3D pasaka 2016 metais
S.Žiūros nuotr. /Katedros aikštėje rodoma 3D pasaka 2016 metais

Liko dvi savaitės

Kiek liko iki pagrindinės Lietuvos kalėdinės eglės įžiebimo Vilniaus Katedros aikštėje, pasitikrinti galima kasdien puslapyje kaledossostinėje.lt.

„Šventinio 2021 m. žiemos sezono pradžią Vilnius skelbs lapkričio 27 d., šeštadienį, LRT transliacijos metu, kada bus įžiebta „Kalėdų sostinėje“ ir visos Lietuvos Kalėdų simboliu tapusi Kalėdų eglė Katedros aikštėje.

Kasmet itin laukiama ir intriguojanti Kalėdų eglės puošybos idėja tradiciškai nebus atskleista iki pat iškilmingo jos įžiebimo momento, kurį visi išvys TV ekranuose, jaukioje ir saugioje savo namų aplinkoje.

Pasivaikščioti po šventinę sostinę ir grožėtis įspūdinga žaliaskare bus galima iki pat 2022 m. sausio 9 d.“, – kol kas skelbiama tik tiek informacijos apie šį renginį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus kalėdinė eglė 2020 metais
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus kalėdinė eglė 2020 metais

Neaišku, kaip bus ir su jau buvusia įprasta šalia eglės kalėdine muge. Jos pernai dėl COVID-19 nebuvo, o ir pati eglė per didžiąsias metų šventes buvo aptverta, kad žmonės šalia jos nesibūriuotų.

Mugė bus ir virtuali

Pernai mugę perkėlę į virtualią erdvę, šiemet „Kalėdos sostinėje“ organizatoriai vėl smulkiesiems verslininkams siūlo prekybos galimybes praplečiančią alternatyvą – „E. Kalėdų miestelį“.

„Sėkmingai veikęs ir didelio susidomėjimo sulaukęs, beveik 200 elektroninių parduotuvių globojęs praėjusių metų „E. Kalėdų miestelis“ nori suteikti pastiprinimą nagingiems kūrėjams ir šiais metais.

Sauliaus Žiūros nuotr./Kalėdų miestelis Katedros aikštėje 2018 metais
Sauliaus Žiūros nuotr./Kalėdų miestelis Katedros aikštėje 2018 metais

Vis dar pandemijos iššūkius patiriantiems smulkiems verslininkams neatlygintinai siūloma patraukli virtualios prekybos erdvė, kur dovanas išsirinkti ir įsigyti gali kiekvienas neišeidamas iš namų, yra dar viena visoms pusėms patogių ir saugių mainų galimybė ir šventinės nuotaikos šaltinis“, – sako „Kalėdos sostinėje“ organizatoriaus Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

Sauliaus Žiūros/Vilniaus savivaldybės nuotr./Lukiškių aikštėje atidaryta ledo čiuožykla 2019 metais
Sauliaus Žiūros/Vilniaus savivaldybės nuotr./Lukiškių aikštėje atidaryta ledo čiuožykla 2019 metais

Planuojama, kad šiuo šventiniu laikotarpiu „E. Kalėdų miestelis“ kaledossostineje.lt veiks ir saugiai išsirinkti kalėdines dovanas kvies nuo 2021 m. gruodžio 1 d. iki 2022 m. sausio 9 d.

Šiemet planuojama ir ledo čiuožykla. Ši ledo arena bus įrengta šalia Baltojo tilto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius