Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilnius ruošiasi Kalėdoms: pagrindinės eglės puošmenos – paslaptis, Pašilaičiai jau pasipuošė

Iki Kalėdų likus tik truputį daugiau nei mėnesiui, daugėja didžiųjų metų švenčių ženklų. Vilniaus savivaldybė kol kas kruopščiai slepia detales, kokios Kalėdos šiemet bus sostinėje, tačiau prekybos centrai, parduotuvės ir įstaigos jau pasipuošė. Puošiasi ir atskiri miesto rajonai. Kalėdinė eglė jau nušvito Pašilaičiuose.
Pašilaičių kalėdinė eglė
Pašilaičių kalėdinė eglė / Pašilaičių seniūnijos nuotr.

Didžioji Kalėdų eglė Vilniuje visada nušvinta likus iki švenčių maždaug keturioms savaitėms. Šiemet šventė numatyta lapkričio 30-ąją, šeštadienį. Tada bus galima išvysti, kokį grožį šiemet miestui paruošė eglės kūrėjai.

Jau kelerius metus vilnietiška eglė Katedros aikštėje, kuri yra ir pagrindinė šalies Kalėdų eglė, nuolat sulaukia ne tik vietinių gyventojų ir miesto svečių, bet ir užsienio žiniasklaidos dėmesio. Vienais metasi pasipuošusi balta, kitais – rožine, trečiais sidabrine skara ji puikiai atrodo ir stovint šalia, ir žiūrint iš aukštai.

„Šiemet eglė bus dar gražesnė“, – tiek kol kas tesako tie, kurie rūpinasi kalėdine nuotaika sostinėje.

Tiesa, renginių planas jau yra. Lukiškių aikštėje liejama čiuožykla, Katedros ir Rotušės aikštėse veiks Kalėdų miesteliai, bus išrinkta gražiausia kalėdinė vitrina, važinės traukinukas, o nuo Kalėdų kelias dienas ant katedros vėl ryškės kalėdinė pasaka. Visas naujienas išsamiai ketinama pristatyti jau kitą savaitę, kol kas su renginiais galima susipažinti čia.

Miesto gyvenamieji rajonai irgi po truputį kuria kalėdinę nuotaiką. Štai Pašilaičių seniūnija savo feisbuko paskyroje jau parodė, kokia eglė puošia šią miesto dalį.

„Maždaug prieš mėnesį Jūsų klausėme dėl Žemynos g. skvero šventinio papuošimo. Dalinamės rezultatais. Atsižvelgdami į rezultatus, pasirinkome tarpinį variantą šviečianti dekoracija+eglutė. Šiemet švenčių pradedame laukti jau nuo dabar. Kviečiame į Žemynos g. skverą ateiti vakare, prie buvusio fontano, kuomet įsijungia naktinis apšvietimas. Gyventojai jau patys papuošė eglutę savo atneštais žaislais“, – rašė seniūnijos darbuotojai.

Apie kalėdinius planus jau po truputį pasakoja Kaunas, Klaipėda ir kiti Lietuvos miestai.

Prisiminkite, kaip Vilniaus Kalėdų eglės atrodė praėjusiais metais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius