-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viskas įskaičiuota“ atostogų karalienė Turkija galų gale grįžta: kas šiemet bus kitaip?

Praėjusių metų turizmo sezonas Turkijai nuplaukė. Lietuviams, kaip ir daugumai kitų europiečių, atostogoms teko rinktis Graikiją ar Ispaniją ir tik kas mėnesį girdėti žinias – kelionės į Turkiją dar nebus vykdomos. Bet balandį jau vienas po kito planuoja kilti Lietuvos kelionių organizatorių lėktuvai, kuriais žadama nuskraidinti saugių ir viskuo aprūpintų atostogų. Įsibėgėjus sezonui lėktuvai kils netgi kasdien. Kas poilsiautojų lauks Turkijos viešbučiuose? Kaip pasikeitė „paskutinės minutės“ pirkėjų įpročiai? Kaip pasikeitusios kainos? Ir kaip bus su tais „viskas įskaičiuota“ bufetais, kuriuos praėjusiais metais grasino panaikinti?
„Viskas įskaičiuota“ atostogų karalienė Turkija galų gale grįžta: kas šiemet bus kitaip?
Turkijos viešbučiai laukia turistų / 123rf.com/Scanpix nuotr.

Kaip šiuo metu pasikeitusi pati Turkija? Sparčiai daugėjant COVID-19 atvejų, šalis sugrąžino suvaržymus, dar papildomi numatyti ramadano mėnesiui, kuris prasideda balandžio 13-ąją. Įvesta komendanto valanda, bet ji nėra taikoma turistams – galioja tik vietiniams. Dėl to patys turkai yra reiškę nepasitenkinimą, kad jie negali vakarais ir savaitgaliais palikti namų, o štai turistai laisvai sau džiaugiasi laisve.

Kita vertus, Ankaros sprendimą galima suprasti – turizmas Turkijoje yra viena svarbiausių ekonomikos sektorių, tad dėl pandemijos jau praradusi milijonus keliautojų praėjusiais metais, šalis stengiasi kaip įmanoma prisivilioti turistus. Tam Turkija iškėlė labai aukštus saugumo reikalavimus – viešbučiai, oro linijos, pervežėjai turi gauti specialius sertifikatus, kurie atnaujinami kas mėnesį.

Komendanto valandos turistams nėra, bet dėl pandemijos vis tiek galioja įvairūs apribojimai, kurių net ir keliautojai negalės išvengti. Ne viešbučių restoranai gali tiekti maistą tik išsinešimui, o viešbučių – aptarnauti tik savo svečius.

Viešose vietose privalu dėvėti kaukes, laikytis atstumų, kiek įmanoma – dezinfekuoti rankas. Ribojamas žmonių skaičius viešajame transporte, net kai kuriose ir judriose viešosiose erdvėse. Išėjus iš viešbučio patariama su savimi turėti patvirtinimą apie savo nakvynės vietą.

Apie tai, ko tikėtis iš šių metų sezono Turkijoje – pokalbis su kelionių organizatoriaus „Tiketa Tour“ (buvusio „Kidy Tour“) vadovu Gvidu Aukštuoliu. Pokalbis papildytas ir kelionių agentūros „Estravel“ patarimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius