TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietija artimiausiu metu atnaujins skrydžius į Šarm aš Šeichą

Egipto kurorte Šarm aš Šeiche netrukus vėl bus daug vokiečių turistų. Vokietijos aviacijos tarnybos atšaukė paskutinius apribojimus ir netrukus skrydžiai į Šarm aš Šeichą bus atnaujinti. Vasarį panašių žinių laukia ir Rusija.
Šarm aš Šeichas
Paplūdimys Šarm aš Šeiche / 123rf.com nuotr.

Užsakomieji skrydžiai iš Europos į vieną žinomiausių Egipto kurortų – Šarm aš Šeichą – buvo nutraukti 2015 m. lapkritį, po to, kai skrisdamas iš šio kurorto oro uosto virš Sinajaus pussiasalio sprogo keleivinis lėktuvas. Tragedijos metu žuvo visi juo skridę keleiviai ir įgulos nariai. Netrukus paaiškėjo, jog orlaivyje buvo bomba. Nelaimė įvardinta kaip teroristinis aktas, o po šios žinios skrydžius į Šarm aš Šeichą nutraukė didžioji dalis Europos šalių. Tarp jų – ir Lietuva. Skrydžiai vykdyti tik į Hurgadą.

Tiesa, 2016 m. gegužę draudimai sušvelninti, todėl kai kurie kelionių organizatoriai buvo atnaujinę skrydžius į Šarm aš Šeichą. Vis dėlto atvykstančių turistų buvo mažiau nei įprasta tokiu metų laiku.

Egipto turizmo ministerijos duomenimis, pernai iš Vokietijos į Egiptą atskrido 125 lėktuvai, kuriais ilsėtis prie Raudonosios jūros atvyko turistai. Prognozuojama, kad šiemet jų bus kur kas daugiau.

Iš viso praėjusiais metais Egipte apsilankė 650 tūkst. užsienio turistų.

Ilgą laiką būtent Šarm aš Šeichas buvo populiariausias turistinis kurortas Egipte. Ypač jį mėgo turistai iš Rusijos. Kol kas tiesioginiai užsakomieji skrydžiai čia nevykdomi. Tačiau „Interfax“ duomenimis, greičiausiai vasarį bus atnaujinti.

Apie tai, kad reikėtų atnaujinti skrydžius į šį kurortą, ne kartą užsiminė ir Lietuvos kelionių organizatoriai. Mat Šarm aš Šeicho kryptis buvo viena populiariausių tarp poilsines keliones mėgstančių lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius