Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo spalio skrydžiai į JK – tik su pasu, asmens tapatybės kortelė negalios

Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air” primena, kad Europos asmens tapatybės kortelės nuo šių metų spalio 1 d. Jungtinėje Karalystėje nebus pripažįstamos galiojančiu dokumentu, rašoma pranešime spaudai.
Wizz Air lėktuvas
Wizz Air lėktuvas / Wizz Air nuotr.

Visiems keleiviams, kurie artimiausiu metu ketina skristi į šią šalį, oro linijos pataria pasitikrinti, ar nėra pasibaigęs paso galiojimo laikas arba kreiptis dėl dokumento išdavimo. Pasas privalo galioti visos viešnagės Jungtinėje Karalystėje metu.

Pagal naujai įsigaliojančią tvarką, keleiviai, turintys tik asmens tapatybės kortelę, negalės patekti į Jungtinės Karalystės teritoriją, todėl galiojančio paso neturinčių asmenų „Wizz Air” neįleis į šia kryptimi skrendančius lėktuvus. Išlyga taikoma tik tiems Europos Sąjungos šalių piliečiams, kurie Jungtinėje Karalystėje turi laikinojo arba nuolatinio gyventojo statusą – jie vykdami į šalį savo asmens tapatybės korteles galės naudoti iki 2025 m.

Asmens dokumentų išrašymo centro prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Lietuvos respublikos pasas bendrąja tvarka yra išduodamas per mėnesį, o skubos tvarka – per penkias ar vieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius