Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žaislų muziejuje galima apžiūrėti garsaus paveikslo reprodukciją

Nors Žaislų muziejuje netrūksta žaislų, žaidimų ir erdvių žaisti, lankytojai kviečiami ne tik pramogauti, bet ir plėsti savo žinias. Šiuo metu Vilniaus senamiestyje įsikūrusiame muziejuje galima patyrinėti Piterio Breigelio Vyresniojo paveikslo reprodukciją „Vaikų žaidimai“.
Piterio Breigelio Vyresniojo paveikslo reprodukcijos elementas
Piterio Breigelio Vyresniojo paveikslo reprodukcijos elementas

Pats paveikslo „Vaikų žaidimai“ originalas yra saugomas Vienos Meno istorijos muziejuje. Tai – vienas garsiausių flamandų dailininko paveikslų, nutapytas 1560 metais, kuriame yra vaizduojama daugiau nei  80 vaikų pramogų bei žaidimų.

Lietuviai įsigijo teises originalaus dydžio paveikslo reprodukciją eksponuoti muziejaus ekspozicijoje. Nuo šiol Žaislų muziejaus lankytojai galės pamatyti ir susipažinti su ypatingai kokybiška šio įspūdingo kūrinio reprodukcija.

Pasak kasdienybės istoriją bei vaikų žaidimų tematiką tyrinėjančių mokslininkų, šis unikalus paveikslas, tarsi pramogų enciklopedija, leidžia išsamiai susipažinti su XVI amžiaus vaikų kasdiena ir populiariausiomis veiklomis.

Piteris Breigelis Vyresnysis – vienas žymiausių renesanso flamandų dailininkų. Tarp jo garsiausių darbų – įspūdingi paveikslai „Mirties triumfas“ (1562), „Babelio bokštas“ (1563), „Senos moters portretas“ (1564) „Medžiotojai sniege“ (1565), „Apniukusi diena“ (1565), „Vestuvių šokis“ (1566), „Audra jūroje“ (1569).

Žaislų muziejuje esanti paveikslo reprodukcija eksponuojama seniausiųjų Lietuvos žaislų ekspozicijoje. Pasak muziejaus steigėjos Indrės Jovaišaitės-Blaževičienės, paveikslas atskleidžia, koks universalus yra žaidimų ir žaislų pasaulis.

Tyrinėdami jį ir kitus eksponatus lankytojai galės palyginti, kiek iš tų veiklų mėgtos Lietuvoje viduramžiais, kiek vis dar aktualios šios dienos gyvenime, ką patys žaidėme, ką žaidžia XXI amžiaus jaunoji karta.

VIDEO: Žaislų muziejuje pristatoma Piterio Breigelio Vyresniojo paveikslo reprodukcija „Vaikų žaidimai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius