-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygeiviškų metų pabaiga: iššūkiai, rekordai ir pirmieji Kalėdų pranašai

Sveikatingumo sostine vadinamuose Druskininkuose šeštadienį buvo galima sutikti 5 tūkstančius šypsenomis ir šiltais drabužiais pasipuošusių žygeivių. Nors, iš pirmo, žvilgsnio jie galėjo priminti trumpai pasivaikščioti išėjusius savaitgaliautojus, dalies jų tikslas buvo gerokai ambicingesnis – 50 kilometrų. Ir tos ambicijos išsipildė su kaupu – kilometrai surinkti, galva „pravėdinta“, švenčių sezonui pasiruošta. Tokiu meniu pasirūpino didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“, kurio skelbiama sezono pabaiga virto žiemos žygių pradžia, rašoma „TrenkTuras“ pranešime žiniasklaidai.
„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose
„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose / „Trenkturas“ nuotr.
Temos: 2 Druskininkai Žygis

Vietoj rudeninių vaizdų – žiemos panoramos

„Uždaryti žygeiviškų metų – į mintis, kūną ir sielą valantį kurortą“, – tokiu šūkiu trenkturiečiai buvo kviečiami į paskutinį, dešimtąjį šio sezono žygį. Nors planuojant maršrutus tikėtasi rudeniško peizažo, gamta netikėtai apdovanojo sniegu. Visgi, tai tiek žygio organizatorius, tiek dalyvius pradžiugino – Druskininkų gamta tapo dar žavesnė, o kartu su tokiais vaizdais atkeliavo ir Kalėdų nuotaika.

„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose
„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose

Ieškoti jos žygeiviai galėjo viename iš 5 maršrutų – 6, 13, 23, 29 ir 50 kilometrų su „Eglės sanatorija“. Didžiausią iššūkį pasirinko 450 drąsuolių. Jie leidosi į tikras miško maudynes: grynas oras pušynuose, kerintys Latežerio, Ašarėlio ir Ilgio vaizdai, tarp miškų įsispraudęs unikalus gatvinis Švendubrės kaimas. Dalydamiesi įspūdžiais žygeiviai džiaugėsi būtent vaizdų įvairove, padėjusia lengviau įveikti ir kilometrų iššūkį. „Eidama 50 kilometrų aplink save mačiau visko – nuo stačių Nemuno krantų iki mažų miškuose pasislėpusių ežerėlių. Nepaisant rankas kandusio šaltuko, viską fotografavau ir gėriau akimis. Mintyse taip pat dėliojau lankytinų vietų sąrašą vasaros klajonėms. Taip nepastebimai praskriejo ir kilometrai“, – pasakoja kelionių tinklaraščio „Check In Lithuania“ autorė Diana Gedeikytė-Jakutienė.

Rekordai ir jubiliejai

Didysis 50 kilometrų žygis buvo išskirtinis ne tik dėl asmeninių žygeivių tikslų ir iššūkių. Generalinis žygio rėmėjas – „Eglės sanatorija“ – taip vainikavo savo 50-ojo jubiliejaus renginius. Į šventę gamtoje pakviesti ir darbuotojai, ir ištikimi sanatorijos lankytojai. Gimtadienis buvo netradicinis visomis prasmėmis: vietoj ramaus tinginiavimo prie vaišėmis nukrauto stalo – dešimtys kilometrų savomis kojomis, vietoj torto – gardi košė ir karšta arbata, vietoj dovanų jubiliatams – dovanos svečiams. „Eglės sanatorija“ ne tik rūpinosi žygeivių sveikata prieš, per ir po žygio, bet ir kvietė sukti laimės ratą bei laimėti prizų.

Sezono uždarymo žygyje netrūko ir asmeninių švenčių. Kauniečiai Kristina ir Artūras džiaugėsi šiemet su „TrenkTuru“ įveikę 888 kilometrus – po 444 kiekvienas. Iš 10 organizuotų žygių pora praleido tik du – žygius vaikams. Paklausti, kodėl, Kristina ir Artūras šyptelėjo, kad šie žygiai „buvo tiesiog per trumpi“. Dar 2017 metais (vestuvių metinių proga) žygiuoti pradėjusi pora šiemet įveikė ir pirmąjį „šimtuką“ – rugsėjį susidorota su iššūkiu Kuršių Nerijoje.

„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose
„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose

Tinklaraščio „Įkvėpti kelionių“ autoriai Raimonda ir Tadas Baliukynai be kitų žygio naudų išskyrė ir galimybę pabūti kartu. „Juokėmės, kad pagaliau galime iš širdies pasikalbėti tiek, kiek mums norisi – keturmetį sūnų palikome su močiute, tad šis žygis buvo tik mūsų laikas“, – šypsojosi jau ne vieną „TrenkTuro“ iššūkį įveikę žygeiviai.

Komandinė dvasia prie arbatos puodelio

Žygio dalyviai išlaikė ir komandinę vienybę – kaskart organizuojamoje „Hiatus“ komandų įskaitoje triumfavo „Activus“ – net 39 žygio dalyviai kartu įveikė 938 kilometrus. Antrąja vieta džiaugėsi „Devbridge“ komanda, o simbolinė bronza atiteko „Eglės sanatorijos“ komandai. Lengviau įveikti kilometrus padėjo ir keturkojai draugai – jų šiame žygyje buvo beveik 300.

„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose
„Trenkturas“ nuotr./„TrenkTuras“ žygis Druskininkuose

Visgi, nei artimiausi draugai, nei kolegos negalėjo apsaugoti nuo pirmojo žiemiško šaltuko. Čia gelbėjo karšta „Skonis ir kvapas“ arbata, HALLS ledinukai, atgauti jėgas leido „Activus“ batonėliai, o atsigaivinti – „Žalia giria“ vanduo. Pasirūpinta ir pusryčiais po žygio – į žygeivių kuprines keliavo „Activus“ košės ir „Vilniaus duona“ kepiniai. Žinoma, svarbiausiu prisiminimu žygeiviams tapo medalis ir elektroninis diplomas, kviečiantis pildyti žygių kolekciją.

Nors oficialus „TrenkTuro“ žygių sezonas baigiasi, žiemos miego tikrai neprireiks! Žygeiviai kviečiami leistis į SOLO žygius (daugiau informacijos – čia), o įmonės – organizuoti kalėdinius pasivaikščiojimus savo darbuotojams. Juk nėra geresnės dovanos nei laikas kartu, nepamirštamos emocijos ir rūpestis savo sveikata, taip?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius