Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygių sezono startas: kalnai, purvo vonios ir kelionė už Europos ribų

Nors kai kurie naujametiniai pažadai, ko gero, jau pamiršti ir palikti laukti kitų metų, akivaizdu, kad ryžtingiausieji dar tik pradeda jų siekti. Vieni tokių – 4 tūkstančiai didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ gerbėjų – užkietėjusių žygeivių, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / Organizatorių nuotr.

Praėjusį savaitgalį klaidžiodami Kernavės apylinkėmis jie paskelbė žygeiviškų metų pradžią. O ji buvo išskirtinė tiek savo vieta, tiek kelyje patirtais nuotykiais.

Lietuviškoji Troja

Į senąją Lietuvos sostinę pirmą kartą sukviesti „TrenkTuro“ žygeiviai galėjo rinktis vieną iš keturių trasų – 9, 16, 21 ar 31 km. Trumpiausią maršrutą rinkosi šeimos – į kelią leidosi ir visai maži vaikai, ir jų seneliai. Kaip daugelis jų sakė finiše, – tai buvo ne tik įdomi pažintis su Kernavės piliakalniais ir juos supančia gamta, bet ir puiki treniruotė ruošiantis ilgesniems sezono žygiams.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Pasirinkusieji 16 ar 21 km leidosi į dar išsamesnę pažintį su miestu-muziejumi: žygeivių laukė kerinti Kernavės gamta, grožiu nenusileido ir kultūros paveldas. Archeologai jau ilgus metus šį kraštą vadina lietuviškąja Troja – čia atsiskleidžia kultūra nuo paleolito laikų iki Viduramžių. Kernavė, kaip teigiama, – ir ledynmečio, ir žmogaus rankų darbo palikimas. Trenkturiečiai tą su džiaugsmu patvirtino.

Ilgiausioji trasa tapo tikru naujametiniu iššūkiu. Meniu – piliakalniai, kalvos, slėniai, Neris su savo skardžiais, senovinė gyvenvietė… O kur dar liaunų pušaičių ir sniego paslėpta Bartkuškio kopa, mintimis nukelianti į tolimąją Nidą. Nors didžiąją žygio dalį džiugino žiemos pasaką primenantys vaizdai, gamta pažėrė ir iššūkių – link kai kurių objektų teko bristi per balas ir purvynus.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Visgi, žygeivių tai neatbaidė, priešingai – dalydamiesi įspūdžiais daugelis juokavo, kad tai buvo „purvo vonios batams“. Neišgąsdino ir kelionė už Europos ribų – žygeiviai nustebo išvydę tokį kaimo užrašą kiek nutolus nuo Kernavės. Tai buvo bene populiariausias žygio fotografavimosi taškas. Visgi žygio „uoga“ daugelis įvardijo galimybę pamaitinti elnius. Žygeiviai juokavo: „kas dirba ir žingsnius renka, o kas daugiausiai skanėstų gauna!“

Pasislėpti nuo vėjo, pamaitinti ne tik protą

Tiesa, skanėstų gavo ir žygeiviai. „Skonis ir kvapas“ kiekvienoje stotelėje vaišino išskirtinio skonio arbatomis, kurios ne tik sušildė, bet ir suteikė jėgų.

Atsigaivinti po kalnų ir kalnelių iššūkio leido „Žalia giria“ vanduo, „Activus“ dovanojo energijos suteikiančių batonėlių, o finiše – košių, kad kitą rytą po žygio pusryčiai būtų greitesni ir skanesni. Be to, žygeiviai buvo kviečiami sukti „Activus“ laimės ratą. Dovanomis žygeivius lepino ir „Livin“, kurie susirinkusiųjų laukė širdis džiuginusiame Elnių SPA.

Nepamiršti ir keturkojai žygeiviai, tarp kurių šį kartą ir viena katė Soja, atvykusi iš Vilniaus. Jie, kaip ir jų šeimininkai, apdovanoti medaliais bei „Nature's Protection“ ir KIKA skanėstais.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Generalinis žygio rėmėjas „Gjensidige“ pasirūpino net trijų mėnesių draudimu nuo traumų – džiugu, kad brendant per purvynus niekas nenugriuvo, tačiau žiema dar nesibaigia, tad tai puiki dovana „į ateitį“. Aprangos ekspertai „Hiatus“ ne tik mokė žygeivius, kaip tinkamai apsirengti žiemą ir pasiruošti jos iššūkiams, bet ir apdovanojo daugiausiai kilometrų įveikusias komandas.

O jomis tapo „Gjensidige“, įveikę net 1477 kilometrus, antroji vieta atiteko „Hiatus“ su 468 kilometrais, simbolinė bronza skirta Activus“ su 392 kilometrais. Žinoma, neapsieita ir be išskirtinių, leistis į dar vieną žygį kviečiančių medalių, – juos gavo ir maži, ir dideli.

Pildyti medalių, žygių ir žingsnių kolekciją trenkturiečiai kviečiami į Visaginą. Atominiu, betoniniu, miškingu ir ežeringu vadinamame krašte, žadama, lauks tikra kelionė laiko mašina. Nors Visaginas – jauniausias miestas Lietuvoje, jis tikrai turi ką pasiūlyti: nuo išskirtinės gamtos iki aiktelti iš nuostabos verčiančios architektūros, nuo daugiatautės kultūros iki tikrų lietuviškumo tradicijų. Susitikime drugelio formos mieste jau vasario 25 d.!

Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius