-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 07

5 dalykai, kuriuos verčiau liautis daryti darbe

Jei vieną dieną imtumėte registruoti įvairius smulkius įpročius, kurie trukdo susikoncentruoti į darbo užduotis, ko gero, priskaičiuotumėte ne vieną. Štai keli populiariausi, kurių verčiau atsisakyti – būsite produktyvesni, o darbo rezultatai geresni.
Daug darbų vienu metu
Daug darbų vienu metu / Vida Press nuotr.

1. Impulsyvus naršymas. Pagunda užduoti paieškos sistemai jus staiga sudominusį klausimą – didžiulė, bet jei nenorite atsitraukti nuo darbo, tiesiog rašykitės tokius klausimus ir ieškokite informacijos laisvu metu.

2. Daugiadarbystė. Nemažai žmonių tiki, kad puikiai susidoroja su keletu užduočių vienu metu, tačiau mokslininkų tyrimai teigia, kad ne daugiau nei 2 proc. žmonijos gali tai daryti efektyviai. Visi kiti tiesiog išblaško dėmesį ir tampa ne tokie produktyvūs.

Vida Press nuotr./Kolegės biure
Vida Press nuotr.

3. Pašto patikra. Paskaičiuota, kad be perstojo tikrinant elektroninio pašto dėžutę per dieną tam sugaištamos 25 minutės. Be to, Londono universiteto mokslininkai nustatė, kad tai slopina intelektinę veiklą labiau nei surūkyta suktinė marihuanos.

4. Lengvas atlygis. Nieko nėra paprasčiau, kaip už sunkų darbą ar įvykdytą užduotį apdovanoti save skanėstu – be abejonės, dažniausiai nesveiku. Protinis darbas nedegina kalorijų kaip treniruotė, be to, cukraus sukeltas energijos pliūpsnis – apgaulingas.

5. Atidėliojimas. Žmonės neretai pradeda dienos darbus nuo lengvų užduočių, tikėdamiesi pamažu įsitraukti į veiklą ir susidoroti su visais uždaviniais. Rezultatas – sunkūs ir dažnai svarbūs darbai taip ir lieka nepadaryti. Todėl sėskite prie jų iš ryto, kol dar esate kupinos jėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius