-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 17

7 citatos, suteikiančios dvasinės ramybės

Išmintingose citatose yra kažkas raminančio. Jų dėka mes suvokiame, kad daugeliui žmonių teko išgyventi kažką panašaus, ką išgyvename mes, ir jiems pavyko išspręsti iš pirmo žvilgsnio neišsprendžiamas problemas. Psichologė Nadine van der Linden komentuoja septynias frazes, kurias derėtų prisiminti ištikus sunkumams.
Moteris.
Moteris. / Shutterstock nuotr.

Ramybės salelė – kartais atrodo, kad tai viskas, ko mums reikia, norint atsigauti po sukrėtimų, pailsėti, ir pasisemti jėgų. Tačiau kur tokią surasti? Namuose laksto nepaklusnūs vaikai, keliuose – kamščiai, darbe – nesukalbami klientai. Vietoje ramybės patiriame vis daugiau streso. Tokiomis akimirkomis derėtų įsiklausyti į kitų žmonių išmintį.

  • „Jausmai ateina ir išeina, kaip debesys vėjuotą dieną. Mano inkaras – sąmoningas kvėpavimas.“ Tich Nhat Hanh, Vietnamo vienuolis, knygų apie dzenbudizmą autorius

Esu didelė Tich Nhat Hanho gerbėja. Man patinka naudoti jo citatas, kurios yra įkvepiančios ir poetiškos. Aukščiau paminėta citata primena, kad sąmoningas kvėpavimas padės surasti savo ramybės centrą, ir kad visi jausmai ir išgyvenimai yra laikini.

  • „Ar po penkerių metų tai turės reikšmės? Jei taip, su šia situacija reikėtų kažką daryti. Jei ne – tiesiog atsipalaiduokite.“ Catherine Pulsifer, Kanados rašytoja

Kiek svarbu tai, kas kelia stresą? Ar šiai situacijai verta eikvoti laiką ir jėgas? Kelyje kažkas iššoko prieš jus arba kažkas prekybos centre sugadino jums nuotaiką? Taip, nemalonu, tačiau po 5 metų to net neprisiminsite. Esu linkusi nerimauti dėl įvykių, kuriuos visi pamirš ne po 5 metų, o po 5 minučių, todėl ši frazė man labai padeda.

  • „Vieni žmones pamokas išmoksta ramiais laikais, kiti – audros metu.“ Willa Cather, Amerikos rašytoja

Šie žodžiai padės suvokti, kad jūsų kančios nėra bergždžios. Išgyventi sunkumai padės išmokti svarbias pamokas ir užaugti, tačiau šis procesas gali būti labai nemalonus. Kai tai suprasite, galėsite kitomis akimis pažvelgti į „juodąsias“ gyvenimo atkarpas.

  • „Gamta niekur neskuba ir viską spėja.“ Laodzi, senovės Kinijos filosofas, daoizmo įkūrėjas

Daugelis mūsų pasinėrę į kasdienius darbus bei bandymus pasiekti savo tikslus. Žinoma, tikslingi veiksmai yra labai svarbūs, tačiau ši citata primena apie tai, kad daug ko galima pasiekti ir neskubant bei nepatiriant streso.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ilgaamžystės patarimai iš Laodzi lūpų

  • „Nepergyvenkite dėl smulkmenų.“ Richardas Carlsonas, Amerikos psichologas, knygų autorius

Šie žodžiai primena: laikas susitelkti į tai, kas iš tiesų svarbu. Problema ta, kad daugeliui iš mūsų nėra lengva atskirti smulkmenas nuo to, kas iš tiesų svarbu. Tačiau jei žinote, kas jums svarbu, šis patarimas gali būti naudingas.

  • „Realūs darbai yra geriau už idealius projektus.“ Sheryl Sandberg, milijardierė, vyriausioji „Facebook“ pareigūnė

Polinkis į perfekcionizmą gali tapti nuolatinio streso priežastimi. Susitelkę į užduoties vykdymą, o ne į tai, kad įvykdyti ją idealiai, sutaupome daugybę laiko. Kai tikslas pasiektas, džiaugiamės sėkme, ir nesijaučiame esą nevykėliai.

  • „Nesvarbu, kokia siaubinga atrodo šiandiena, gyvenimas vis tiek tęsiasi ir rytoj bus geriau.“ Maya Angelou, Amerikos rašytoja ir poetė

Kartais verta prisiminti tai, kad rytoj ateis nauja diena ir atsivers naujos galimybės. Kai aprėkėme vaikus arba padarėme rimtą klaidą darbe, šie žodžiai padės išlikti pozityviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius