Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 17

Aistė Svarauskaitė apie karantino švelninimą: neskubėkime, neišeikime iš proto

Vos tik prasidėjus karantinui pradėjau dėliotis, kiek daug visko aš čia nuveiksiu: visas knygas namų bibliotekoje perskaitysiu, spintą susitvarkysiu, gaminti išmoksiu, „sixpacką“ išsiryškinsiu, kalnus nuversiu…
Draugės
Draugės / Priscilla Du Preez nuotr./ Unsplash nuotr.

Knygų perskaičiau lygiai 1,5, spintą susitvarkiau prieš porą dienų, sportą šią savaitę praleidau, nes neturėjau nuotaikos, o puikiausiai gamina ir skaniausiais patiekalais mane lepina antroji pusė. Ir aš dėl to kažkuo blogesnė? Nė velnio!

Šiuo metu socialiniuose tinkluose praleidžiu kur kas daugiau laiko, ir vieną dieną mane užkabino labai man patikusi mintis: aš nenoriu tapti fitneso trenere, life coachere, dietinių patiekalų guru ar mados ikona.

Aš galiu sau leisti sulėtėti, pailsėti, tiesiog patingėti. Ir tikrai! Nors nuveikiau visai nemažai, pati savo instagramo paskyroje dalinausi įvairiais patarimais ir turiniu, tačiau kai jaučiausi, kad nenoriu – nieko ir nedariau. I

r ne tik instagrame, bet ir gyvenime. Norėjau sėdėt ant sofos ir žaisti Candy Crushą – ir sėdėjau bei žaidžiau.

Tačiau per šitą mėnesį supratau ir daug kitų dalykų, apie kuriuos pamiršti labai lengva. Galbūt nuskambės juokingai, bet vos tik sužinojau, kad šalyje greičiausiai bus paskelbtas karantinas, susimąsčiau apie tai, kokiu istoriniu laikotarpiu gyvenu ir… kaip man reikia kuo skubiau nusiimti gelinį laką.

Susimąsčiau apie tai, kokiu istoriniu laikotarpiu gyvenu ir… kaip man reikia kuo skubiau nusiimti gelinį laką.

Dabar tai skamba kiek kvailai, nes prisiminiau ne tik, kaip nagus lakuoti, bet pabandžiau namų sąlygomis nusidažyti antakius (pavyko, beje, puikiai), išmėginau užkauptas veido kaukes ir pradėjau daug geriau miegoti.

Iš kitos pusės, supratau kiek daug laimės man teikia puodelis kavos mieste, ilgi pusryčiai ir pokalbiai namuose, pasivaikščiojimai po gamtą, pokalbis su mama ir kaip žavu stebėti lėtai atsibeldžiantį pavasarį, kurį anksčiau stebėdavai režimu „nebereikia pūkinės striukės – sakuros pražydo – su konversais nebešalta –rytoj birželio 1“.

Dabar, kai visi laukia nesulaukia, kada gi vėl galėsim lakioti po miestą ir sutiktai draugei du kartus į skruostą pakštelėti, aš siūlau neskubėti.

  • Kartais paremk mėgstamą kavinukę užsisakydama kavos išsinešimui, tačiau daugiau laiko leisdama namie išmėgink naujus receptus. Kad ir šiuo metu taip stipriai trendinančią „Dalgona“ kavą, dėl kurios jau miršta visas instagramas.
  • Neskubėk lakstyti po parduotuves vos tik jos atsidarys – pirk internetu. Sutaupysi laiko, gerai apgalvosi pirkinius (manieji jau savaitę tupi mėgstamų skiltyje, bet iki krepšelio dar nenukeliavo), o gal ir pavyks geromis nuolaidomis pasinaudoti.
  • Kita vertus, pasižvalgyk po tokias platformas kaip vinted.lt. Ten tikrai galima rasti perliukų, sutaupyti pinigų bei tausoti gamtą prikeliant kažkieno nebenešiojamus drabužius naujam gyvenimui.
  • Jei nėra būtina, vos tik atsidarius grožio salonams, nebėk pas visas meistres iš eilės. Daugybę procedūrų galima pasidaryti namuose, o jei viską patiki profesionalams, išskaidyk apsilankymus į ilgesnį laiko tarpą. Taip galėsi vis iš naujo pasidžiaugti pasiilgtomis procedūromis.
  • Neskubėk galvoti, jog karantino švelninimas yra lygus jo atšaukimui – nepamiršk kaukės, rūpinkis higiena, nevaikštinėk į parduotuvę dėl kiekvieno pirkinio. Bent aš per šį laikotarpį supratau, kad gerai apgalvojus savaitės meniu, galima ir sutaupyti.
  • Nepradėk visoms draugėms siūlyti susitikti kavos „nes nieko gi nebus“. Reikia nepamiršti, kad vieni esamą situaciją linkę kiek „ nurašyti“, o kiti į tai žiūri labai atsakingai. Bent aš žadu kavos pasimatymų palaukti, kai jau tikrai bus saugu.
  • Jei turi visas sąlygas dirbti namuose ir tau iki šiol tai puikiai sekasi, darbovietėje pasiteirauk, ar nebūtų galima kartais dirbti iš namų. Tikiu, kad daugelis mūsų yra pasiilgę biuro gyvenimo, tačiau neabejoju, kad yra ir tokių, kurie namuose jaučiasi saugiausiai ir geriausiai.

O labiausiai, pamažu grįžtant į normalų gyvenimą, linkiu nepamesti proto ir nepamiršti, kad sulėtėti, pailsėti ir patingėti – tikrai nieko blogo ir net kartais sveikintina.

Gražaus pavasario!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius