-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04

Kalėdinių dovanų gidas: kuo nudžiuginti antrąją pusę, geriausią draugę, mamą ar tėtį?

Kol dar mokiausi mokykloje, kalėdinę eglutę norėdavau pasistatyti kone spalio pradžioje, o dovanų pirkimas prasidėdavo pirmam sniegui tikrai dar neiškritus. Su metais supratau – kad ir kaip mylėčiau Kalėdas, paroje kartais pritrūksta laiko pavalgyti, o ką jau šnekėti apie dovaninio popieriaus rinkimą ir dovanų įdėjų kontempliavimą iš anksto. Puikiai žinau – net jei ir labai gerai pažįsti žmogų, kuriam renki dovaną, pritrūkti idėjų vis vien yra labai lengva, todėl, kad bent jau jums būtų kiek lengviau, pasidalinsiu idėjomis dovanų, kurios šiais metais pradžiugintų artimiausius.
Aistė Svarauskaitė
Aistė Svarauskaitė / Asmeninio albumo ir 123RF nuotr.

Ką dovanoti mamai?

Nežinau kaip jūsiškės mamos, tačiau manoji, nors ir mėgsta gražius bei kokybiškus daiktus, tačiau kartais pagaili juos įsigyti sau. Todėl, jei žinot drabužį, papuošalą, aksesuarą ar kosmetikos priemonę, kuri mamą padarytų laimingą – pirmyn. Kokybiškos odos rankinė, kašmyro megztukas, pirštinės, veido kremas, o gal ta apyrankė, apie kurią ji svajoja jau kuris laikas? Juk kiekviena moteris nori turėti kuo pasipuošti!

Man labai patinka dovanoti laiką kartu ir įspūdžius. Todėl puikia dovana gali tapti bilietai į spektaklį ar koncertą, SPA procedūros, o gal net kelionė. Nėra nieko smagiau, kaip su mama savaitgalį praleisti vaikščiojant nepažįstamo miesto gatvėmis ar geriant kavą po puikaus koncerto, kuriame ką tik buvote. Belieka tik išrinkti jos mėgstamą pramogą!

Tikiu, kad jūsų mama turi pomėgį, kuriam puoselėti reikalingos tam tikros priemonės. Galbūt ji mėgsta gaminti ir jai praverstų tam tikras virtuvės įrenginys? O gal, ji, kaip ir maniškė, yra pakvaišusi dėl gėlių? Skaito knygas ar žurnalus? Mėgsta siūti? O gal jūsų mama leidžia laiką namuose ir jai nuotaiką pakeltų jauki patalynė ar sušildytų naujas chalatas bei šlepetės? Belieka tik nekaltai užklausti kuo ji šiuo metu domisi ir sugalvoti dovanos idėją bus daug paprasčiau.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė

Kuo pradžiuginti tėtį?

Nors dažnas tėtis nekreipia labai daug dėmėsio į savo aprangą ir aksesuarus, tačiau net neabejoju, kad kokybiškas megztinis, šiltos pirštinės ar odinė piniginė nudžiugintų kiekvieną. O jei jūsų užsiima tam tikromis veiklomis, galbūt jam reikalinga apranga sportui, specializuoti drabužiai ar aksesuarai? Gal jūsų tėtis užkietėjęs žvejys? O gal jis svajoja apie lauko grilių? Užsiima sportu, kuriam reikalingas geras kamuolys, raketė ar kiti dalykai? Belieka tik pagalvoti, Kokia veikla jam teikia laimės.

Tėčiams dažnai patinka įvairūs technikos įrenginiai. Naujas telefonas matyt jau nieko nenustebins, tačiau jei jūsų tėtis yra melomanas, galbūt jam patiks naujos ausinės, skaitančiam – išmanioji skaityklė, o nuolatos veiksme besisukiojančiam – išoriniai krovikliai ir kiti panašūs priedai.

Net neabejoju, kad jūsų tėtis turi mėgstamą muzikos grupę, kurią išvysti gyvai jam būtų tikra svajonė. Gal net suradusi bilietus į koncertą vyktumėt kartu? O gal jūsų tėtis yra užkietėjęs krepšinio ar futbolo sirgalius ir abonementas į mėgstamos komandos rungtynes jam būtų puiki staigmena? O gal jis pats mėgsta ekstremalias pramogas ir norėtų leistis į pasivažinėjimą džipais ar norėtų išmėginti šaudymą? Pagalvokite, kas jam patinka!

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė

Ką dovanoti geriausiai draugei?

Mūsų draugės dažniausiai yra tie žmonės, kuriuos mes pažįstam geriau už bet ką kitą. Todėl dovaną išrinkti gali būti labai lengva, arba, žinant kiek ir kokių dalykų ji norėtų – dar sunkiau. Jūsų draugė tikrai jums bus užsiminusi apie papuošalą, kurio ilgai trokšta, apie tobulą brangių lūpų dažų spalvą ar apie drabužį, kuris jai užkliuvo už akies bevaikštant po parduotuves. Renkant dovaną draugei, verta pagalvoti ne tik apie praktiškumą, bet ir apie svajones. Mano pasiūlymai: jos norimi auskarai, ilgai ieškota knyga, prabangi kosmetikos priemonė, jauki pižama, šalikas ar kepurė, o gal net ir dailūs apatiniai, kuriuos ji net yra jums rodžiusi, tačiau taip ir neįsigijo.

Kaip ir su bet kuriuo žmogumi, taip ir su drauge kartu praleistas laikas – visuomet svarbiausias. Todėl draugę verta pakviesti kalėdinės vakarienės, į kiną ar teatrą, o gal jaunystės laikų dievuko koncertą, apie kurį svajojote daug metų. Merginų savaitgalis užsienyje? Kodėl gi ne!

Aš labai mėgstu dovanoti ne tik jaukias, bet ir skanias dovanas. Todėl verta pagalvoti apie kokybišką kavą ar arbatą, mėgstamą gėrimą, o galbūt net savo pačios gamybos kepinius. Tokios dovanos visuomet būna šiltesnės ir demėsingesnės. O prie jų ištartas gražus žodis ar parašytas laiškas – nuoširdus priedas, kurį, net neabejoju, Kad įvertins kiekviena!

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė

Kuo nudžiuginti mylimąjį?

Mūsų vyrai, panašiai kaip ir tėčiai, dažnai mėgsta praktiškas dovanas, kurios parodo, kad apie juos tikrai galvojate. Dažnas vyras apsidžiaugs kokybišku drabužiu ar aksesuaru, kurio pats niekada nenusipirktų arba tiesiog neturėtų tam laiko: šiltas megztinis, kepurė, pirštinės, o gal net spalvingos kojinės? Tai puiki smulkmena tiems, kurie darbe privalo dėvėti dalykinius drabužius, tačiau nori bent maža detale išsiskirti.

Kosmetika ir grožio procedūros yra vienas tų dalykų, apie kuriuos vyrai yra linkę galvoti tikrai retai. Dažnas vyras savo kosmetinėje turi tris pagrindinius produktus ir visiškai nejaučia poreikio jų turėti daugiau. Tad, verta pagalvoti apie tai, ko jiems reikėtų ir kas tikrai patiktų: mėgstami kvepalai, skutimosi rinkinys, o gal apsilankymas vyriškoje kirpykloje?

Net neabejoju, kad jūsų vyras ar vaikinas mėgsta ir įvairias pramogas. Jei jis yra užkietėjęs vairuotojas, jam tikrai turėtų patikti ekstremalaus vairavimo kursai. O gal jis užsiima ekstremaliu sportu ir kaip tik dairosi naujos įrangos? Gerai pagalvokite kaip jis mėgsta leisti savo laisvalaikį ir tikrai atrasite ką norite padovanoti. Puikia dovana gali tapti ir savaitgalis dviem bei atostogos – tuo pačiu tai bus ir laikas praleistas drauge.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Svarauskaitė

Nors mėgstu dovanoti daiktus žmogui, o ne jo namams ar buičiai, tačiau praktiškiems vyrams tikrai patiks išmanus įrenginys, palengvinantis jo kasdienybę. Tai gali būti ausinės, barzdaskutė, buitinis namų prietaisas, o gal net aktyvaus laisvalaikio akimirkas fiksuojanti kamera. Na, o jei jūsų antroji pusė mėgsta kompiuterinius žaidimus, belieka sužinoti kas šiuo metu sukasi jų norų sąraše ir tikrai neprašausite pro šalį.

Kad ir kokias dovanas išrinktumėt savo artimiesiems, verta nepamiršti, kad kasmet nugali ne materealūs dalykai, o skirtas dėmėsys ir laikas praleistas kartu. Kartais net nereikia išleisti daugybės pinigų ir įdėti daugybės pastangų – užtenka kartu pavakarieniauti, pasivaikščioti ar tiesiog jaukiai praleisti laiką namuose besišnekučiuojant. Šiltų ir jaukių artėjančių švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius