Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 08 09

Lietuvoje pirmąkart organizuojama barų kultūrai skirta konferencija „Bar Bootcamp“

Lietuvos barų kultūra seka užsienio pavyzdžiu – rugsėjį šalyje pirmą kartą vyks išskirtinis renginys „Bar Bootcamp“, Vilniaus apskrityje bus organizuojama dviejų dienų edukacinė stovykla.
Barmenų konferecijos „Bar Bootcamp“ plakatas
Barmenų konferecijos „Bar Bootcamp“ plakatas

Įdomios paskaitos, susitikimai su savo sričių profesionalais, barmenų čempionatas ir apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems – visa tai rugsėjo 10–11 dienomis laukia sodyboje „Pailgio Perlas“.

„Norime edukuoti barmenus, skirti jiems dėmesio, suteikti galimybę kažko naujo sužinoti. Juk nuo barmeno prasideda baro sėkmė – jei jis moka nustebinti, norisi į tą barą užsukti“, – kalbėjo viena iš renginio organizatorių, „Didžiųjų žaidimų“ atstovė Rūta Čepytė.

Barų kultūra šalyje auga, lietuvius vertina ir užsienyje

Pasak jos, toks renginys Lietuvoje labai reikalingas. O ir pati idėja suorganizuoti tokią stovyklą buvo brandinta jau ilgai.

„Lietuvos barmenų kartelė aukštai užkelta, daugėja kokybiškų barų, populiarėja kokteilių kultūra, žmonės net privačiai samdosi barmenus norėdami išmokti, kaip ruošti kokteilius. Kokteiliai jau seniai nebėra tik „Cuba Libre“, barmenai turi kuo nustebinti – nuo kokteilio sudėties iki jo patiekimo, kone kiekvienas baras šiandien turi savo firminį kokteilį ar net išskirtinį meniu“, – sakė R.Čepytė.

Jai paantrino ir šio renginio idėjinis organizatorius, „Bar Advisor“ direktorius Vilius Šukys,

„Barų kultūra Lietuvoje – viena sparčiausiai augančių visoje Europoje. Per keletą metų šioje srityje įvyko milžiniškas profesinis šuolis – šalyje atsidarė daugybė aukšto lygio barų, juose įsidarbino profesionalūs barmenai“, – pasakojo V.Šukys.

Jo teigimu, lietuvių barmenams daugelis durų yra atviros, jie apibūdinami kaip darbštūs, profesionalūs, išvaizdūs. Lietuviai stebina ir pasiekimais įvairiuose pasaulio barmenų čempionatuose – aukšto lygio konkursų finaluose jie užima garbingas vietas.

Visa tai esą dar labiau paskatino rengti tokio tipo konferenciją ir Lietuvoje. Pasak V.Šukio, panašūs renginiai visame pasaulyje nestokoja populiarumo: Ukrainoje vyksta „Barometer“, Graikijoje – „The Athens Bar Show“, Vokietijos sostinė garsėja „Bar Convent Berlin“, JAV jau beveik du dešimtmečius organizuojamas prestižinis festivalis „Tales of the Cocktail“.

Tarp pranešėjų – ir garsusis Marianas Beke

„Norime pradėti kurti savas tradicijas ir Lietuvoje, renginį, kuris būtų aktualus ir visoms Baltijos šalims. Čia apdovanosime labiausiai nusipelniusius šalies barmenus, barus, pristatysime naujoves, bus ir edukacinė programa – pranešimus skaitys visame pasaulyje pripažinti specialistai, tarp kurių – ir šioje srityje gerai žinomas savo srities profesionalas Marianas Beke“, – pasakojo V.Šukys.

Pirmoji Lietuvoje barmenų konferencija ir apdovanojimai „Bar Bootcamp“ dalyviams siūlys dviejų dienų programą. Pirmąją dieną vyks stovyklos atidarymas, veiks alkoholinių gėrimų paroda, vakare lauks šventinė vakarienė, kurios metu bus apdovanoti labiausiai nusipelnę barai ir šioje srityje dirbantys profesionalai, taip pat prekinių ženklų atstovai. Antroji diena bus skirta edukaciniams užsiėmimams, svečiai skaitys pranešimus, renginį užbaigs barmenų čempionatas.

Stovykloje laukiami visi, besidomintys barų kultūra, nors renginys labiausiai orientuotas į barmenus ir tuos, kurių darbas susijęs su barų veikla, todėl naudingos informacijos čia netrūks. Iš užsienio atvykę pranešėjai aptars šiuolaikines tendencijas, dalinsis patarimais, kaip paruošti kvapą gniaužiančius, socialinių tinklų nuotraukų vertus kokteilius, analizuos aktualius teisės, vartotojų psichologijos klausimus.

„Konferencijoje bus kalbama tiek apie kūrybiškumo, tiek apie pardavimų skatinimą, socialinę mediją. Pranešėjai taip pat pasakos, kaip įkurti savo barą neturint tam biudžeto bei kaip sukurti savo produktus pasaulinei rinkai. Dedame daug pastangų į renginio organizavimą – bus tikrai įdomu“, – užtikrino V.Šukys.

Barmenai vienas kitam mes baltą pirštinę

Tačiau bene svarbiausia dvi dienas truksiančio renginio dalis – barmenų čempionatas, kur patyrę savo srities specialistai tarpusavyje varžysis dėl greičiausiai gebančio kokteilius ruošti barmeno titulo.

„Barmenai vienas kitam mes iššūkį susirungti bare vienas prieš vieną. Tai lyg baltos pirštinės metimas – dalyviai turės kuo greičiau pagal visas receptūros taisykles pagaminti visame pasaulyje žinomus kokteilius“, – pasakojo organizatorius.

Pasak jo, vertinama bus tiek darbo technika, tiek greitis – kokteilį reiks paruošti kaip įmanoma sparčiau.

„Barmenai patys pasirinks, ką kviesti į kovą, tačiau kiekvienam jų teks pagaminti po keletą kokteilių“, – sakė V.Šukys.

Tikimasi, kad rugsėjo 10–11 dienomis sodyboje „Pailgio Perlas“ organizuojama „Bar Bootcamp“ stovykla šiemet sulauks daugiau nei 300 dalyvių, iš kurių apie 50 susirungs barmenų čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius