Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

4 stilisto patarimai, kaip vasarą prižiūrėti plaukus

Veikiausiai drąsiai galima sakyti, kad vasarą, kaip ir žiemą, mūsų odai ir plaukams reikalingas ypatingas dėmesys. Žinoma, tai nereiškia, kad kitais metų laikais turime nustoti jais rūpintis. Vasarą plaukus veikia tiesioginiai saulės spinduliai, karštis, drėgmė, atostogaujant prie jūros – sūrus vanduo. Štai keturi plaukų stilisto patarimai, kaip jais rūpintis vasarą.
Mergina ilgais plaukais
Mergina ilgais plaukais / 123RF.com nuotr.

Dažnai girdime patarimus, kad vasarą, ypač kaitriomis dienomis, kai spigina saulė, derėtų dėvėti galvos apdangalą – skrybėlę ar skarą. Jei to nedarote mieste, šį aksesuarą su savimi pasiimkite bent jau vykdami atostogauti, prie jūros ar ežero.

Plaukų stilistas Edwinas Paulas savo tinklaraštyje dalijasi keturiais paprastais patarimais, kaip reikėtų rūpintis plaukais vasarą, kad šie netaptų šiurkštūs, nebegražūs, susivėlę.

Pirmas patarimas: rečiau plaukite ir džiovinkite

Kuo dažniau naudojate šampūną, tuo daugiau pašalinate natūralių galvos odos riebalų. Kuo dažniau jų netenkama, tuo dažniau jie gaminasi. Tai reiškia, kad ilgainiui jums tenka vis dažniau trinkti galvą, nes ima riebaluotis plaukai. Puiki išeitis gali būti natūralus sausas šampūnas arba pradėti trinkti galvą kas antrą dieną – tada sumažinsite pašalinamų galvos odos riebalų kiekį.

Vasarą derėtų sumažinti, o gal ir išvis atsisakyti, jei tik yra galimybė, džiovinti plaukus džiovintuvu, nes plaukai ir taip gauna daug karščio nuo saulės. (Žvelgiant į lietuvišką orą – atrodo, kur ta saulė? Tad turėkite minty šį patarimą, kai ji vėl mus lepins arba vyksite atostogų į šiltuosius kraštus.)

„Shuterstock“ nuotr./Plaukus džiovinti reikėtų tik išskirtinėmis progomis
„Shuterstock“ nuotr./Plaukus džiovinti reikėtų tik išskirtinėmis progomis

Dar vienas stilisto patarimas vasarai – venkite šukuosenų, kurios reikalauja smarkiai surišti, suveržti plauką. Jie ir taip sausėja dėl oro aplinkybių, gali lengviau lūžinėti. Tad suteikite plaukams daugiau laisvės.

Antras patarimas: naudokite kondicionierių

E.Paulo teigimu, vasarą vienas geriausių plaukų draugų yra kondicionierius. Produktai, kurių sudėtyje yra natūralių aliejų – pavyzdžiui, kokosų, sviestmedžių ar kitų, padės suminkštinti ir sušvelninti jūsų plaukus, išlaikyti drėgmę – galėsite lengviau su jais susitvarkyti.

Fotolia nuotr./Vasarą plaukams labai reikalingas kondicionierius
Fotolia nuotr./Vasarą plaukams labai reikalingas kondicionierius

Trečias patarimas: drėkinkite plaukus

Galite pasigaminti plaukų purškiklį. Sumaišykite puodelį virinto vandens su alavijų sultimis (įpilkite apie du šaukštus) ir natūraliu arganų aliejumi (įlašinkite apie dešimt lašų). Šį purškiklį naudokite, kai jausite, kad plaukams trūksta drėgmės.

Jei savos gamybos jums netiks ar nepatiks, pasiteiraukite savo plaukų stilisto, kokią purškiamą priemonę drėgmei palaikyti rekomenduotų. Vasarą svarbu, kad plaukai būtų drėkinami, neišsausėtų, tai ypač aktualu per karštąsias dienas.

123RF.com nuotr./Naudokite plaukų purškiklį
123RF.com nuotr./Naudokite plaukų purškiklį

Ketvirtas patarimas: rinkitės retas šukas

Venkite plaukus šukuoti šepečiu. Išmėginkite retas šukas. Jei jūsų plaukai linkę veltis, šukuodami juos šepečiu išpešate daug plaukų. Retos šukos šiuo atveju yra kur kas draugiškesnės.

123RF.com nuotr./Plaukus geriau šukuoti retomis šukomis nei šepečiu
123RF.com nuotr./Plaukus geriau šukuoti retomis šukomis nei šepečiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius