Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 daiktai, kuriuos rudenį reikia turėti kiekvienam stilingam vyrui

Maudymosi šortai supakuoti, kepsnių kepimo vakarai užbaigti, o karštiems orams skirti drabužiai pamažu keliauja į tolimiausius spintos kampus. Vasara baigėsi, laikas pradėti ruoštis lietingiausiam metų sezonui – rudeniui. Štai 5 daiktai, kuriuos reikėtų turėti kiekvienam stilingam vyrui.
Princai Harry ir Williamas
Princai Harry ir Williamas / Vida Press nuotr.

Neperšlampamas lietpaltis

Ko gero, svarbiausias ir universaliausias rudens drabužis. Lietpaltis ne tik apsaugos visą jūsų aprangą nuo lietaus ir vėjo, bet ir gali puikiai pasitarnauti kaip papildomas stiliaus elementas tuomet, jei jį pasirinksite modernaus dizaino ar ryškesnės spalvos.

Prekių ženklų, kuriančių lietpalčius, pasirinkimas tikrai yra nemažas, todėl susirasti patinkantį, tinkantį ir derantį prie jūsų aprangos stiliaus, problemų tikrai nebus. Labai dažnai tas pats lietpalčio modelis yra siuvamas keleto spalvų, tad ir šį klausimą bus labai nesunku išspręsti.

Vis dėlto, nepriklausomai nuo to, kokio modelio ar spalvos yra jūsų lietpaltis, jis turi atitikti vieną labai svarbų kriterijų – šis drabužis turi būti pasiūtas iš vandeniui atsparios medžiagos. Priešingu atveju turėsite stilingą drabužį, kurį lietingą rudens dieną teks palikti namie ant pakabos, nes jis tiesiog neatliks pagrindinės savo pareigos – neapsaugos nuo lietaus.

Tad prieš pirkdami lietpaltį pasitikrinkite medžiagos sudėtį ar pasiteiraukite parduotuvėje dirbančių specialistų, kiek jūsų išsirinktas lietpaltis yra atsparus vandeniui.

Universalus rudeninis megztinis

Nors megztinio apibūdinimas ir skamba abstrakčiai, taip yra dėl to, kad, priklausomai nuo rengimosi stiliaus, kiekvienas vyras tokį megztinį gali suprasti skirtingai. Nepriklausomai nuo stiliaus, universalus rudeninis megztinis yra toks, kurį galima dėvėti ne tik prie skirtingų derinių, bet ir kaip viršutinį ar vidurinį aprangos sluoksnį.

Tai turėtų būti kiek plonesnis, iš merino ar kašmyro vilnos pasiūtas megztinis, kurį būtų patogu dėvėti po klasikiniu ar laisvalaikio švarku, ant marškinių. Šis papildomas aprangos sluoksnis bus ypač naudingas prasidėjus šildymo sezonui, kai lauke ir biure atsiras temperatūrų skirtumas – jei darbe pasidarys per karšta, megztinį bus galima tiesiog nusivilkti.

Didelis kokybiškas skėtis

Kodėl didelis? Tam, kad lietingą dieną nuo lietaus apsisaugoti galėtumėte ne tik jūs, bet ir jūsų antroji pusė. Kodėl kokybiškas? Tam, kad stiprus lietus ir gūsingas vėjas jo nesulaužytų ir liūčiai siaučiant staiga neperšlaptumėte.

Skėtis iš tiesų yra tas aksesuaras, kurio reikėtų nepamiršti neprognozuojamomis rudens dienomis, jei norite išlikti sausi ir sveiki. Lietui atsparūs drabužiai, žinoma, gerai, tačiau užklupus liūčiai vienintelis daiktas, kuris tikrai visiškai neperšlaps ir apsaugos nuo lietaus, bus skėtis.

Beje, jis taip pat gali tapti ir linksmu bei stilingu rudeniniu akcentu. Geltonos, žalios ar kitos ryškios spalvos ar raštais margintas aksesuaras iš karto atkreips aplinkinių dėmesį ir darganotą bei niūrią rudens dieną atsitiktinai sutiktam praeiviui galbūt net pakels nuotaiką.

Klasikiniai auliniai batai

Savo kovos su lietumi arsenalą taip pat verta papildyti ir klasikiniais auliniais batais, kurie sušildys ir apsaugos pėdas nuo lietaus, purvo ir rudeninių lapų.

Klasikinio modelio auliniai batai yra ypač universali avalynė, kuri gali būti derinama net ir prie kostiumo – ant bato aulo užkritusios kostiuminės kelnės jį paslėps, todėl atrodys, kad avite įprastus batus.

Rinkdamiesi šiuos batus atkreipkite dėmesį į padą – odinis puikiai tiks sausiems rudens orams Italijoje, tačiau bus visiškai nenaudingas lietingoje mūsų šalyje, todėl įsigykite turinčius tvirtą guminį padą. Jis ne tik neperšlaps, bet ir leis tvirčiau jaustis ant šlapio paviršiaus.

Batų priežiūros priemonės

Net ir aukščiausios kokybės batai, jeigu jie nebus tinkamai prižiūrimi, labai greitai gali prarasti savo prekinę išvaizdą ir tapti netinkami avėti. Jeigu vasarą į šią procedūrą dar galėjote žiūrėti pro pirštus, nes nebuvo daug lietaus ir purvo, rudenį toks požiūris jau nebetiks.

Įsigykite tris pagrindines priemones savo batų priežiūrai: šepetį, kremą ir vašką. Jeigu jas jau turite, tuomet ištraukite viską iš apdulkėjusios lentynos ir pradėkite pratintis šias priemones naudoti.

Batų valymo procedūrą patogiausia atlikti sekmadienio vakarą, prieš prasidedant naujai darbo savaitei. Nuvalykite nuo batų purvą, ištepkite juos kremu, o jam įsigėrus patepkite avalynę nuo drėgmės ir purvo apsaugančio vaško sluoksniu.

Tokiu būdu jūsų batai visuomet bus paruošti ateinančios savaitės orams ir nereikės paskubomis prieš išbėgant į darbą jų tepti batų tepalu, o jis nelabai ir padės, jei ryte lyja.

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius