Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pagrindiniai dalykai jūsų spintoje šį rudenį: stilinga, universalu ir paklūsta derinimui

Klystame manydami, kad tobulam įvaizdžiui reikia prabangių drabužių, pilno makiažo kiekvieną dieną ir vieno kito dizainerio bičiulių būryje. Dažnai pakanka tiesiog tinkamų žinių ir kantrybės ieškant, kas tinkamiausia kiekvieno iš mūsų figūrai bei kišenei. Tad šįkart kalbame apie tai, kaip tobulą įvaizdį nuo galvos iki kojų susikurti iš vos kelių detalių.
virselio (6)
„Balmain“, „Lanvin“, „Saint Laurent“, Prabal Gurung ir „Bottega Veneta“ pasaulio mados sostinėse

Mada – tai tavo kalba, ir kokie gi penki žodžiai šaltojo 2020–2021 m. sezono kalboje bus vartojami dažniausiai?

Vilniaus senamiesčio praeivių pamėgta avalynė

Batai, batai ir dar kartelį batai. Naujose žinomiausių mados namų rudens kolekcijose pasirinkimų tiek, kad raibsta akys. Nuo amžinai madingų platformų – iki aulinukų su grandinėle ir avalynės kampuotu priekiu. Pagalvota apie variantus netgi pačiam išrankiausiam skoniui.

Vis dėlto bene ryškiausiai ant podiumų pasaulio mados sostinėse – Niujorke, Londone, Milane ir Paryžiuje – spindėjo kryptį šiam rudeniui nurodę ilgaauliai odos tekstūros batai. Nenuostabu, kad tūkstančiai tokių batų porų kulniuoja ir stilingojo Vilniaus senamiesčio grindiniu.

Lygiapadžiai ar ant kulno – pagal tai, kas asmeniškai jums patogiausia. Optimaliausias aukštis – ne žemiau jūsų kelių. Natūralios ar dirbtinės odos – šioje vietoje vėlgi tik jūsų pasirinkimas, paremtas etinių įsitikinimų ar finansinės padėties.

Prancūzų mados namai „Lanvin“ pasirinko klasikinius derinius ir neprašovė. Ilgaaulius batus siūlo autis greta tamsaus palto su gilia iškirpte, po kuriuo – stilinga suknelė. „Valentino“ taip pat vertina klasiką: juodi odiniai ilgaauliai, juoda suknelė ir – kur gi be jų – juodos pirštinės. Sakote, nykuma? Absoliučiai ne, jeigu komplektą pagyvinsime, pavyzdžiui, nedidele ryškiai raudona rankine.

„Scanpix“ nuotr./„Lanvin“, „Balmain“, „Valentino“ ir „Isabel Marant“
„Scanpix“ nuotr./„Lanvin“, „Balmain“, „Valentino“ ir „Isabel Marant“

Bandymų kelias – geriausias norintiems atrasti ką nors naujo. Šiuo keliu žengia ir mada, šiame sezone pasiūliusi ilgaaulius odinius batus derinti praktiškai prie bet ko. „Balmain“ tokią avalynę renkasi su plonu megztiniu aukšta, prie kaklo priglundančia apykakle, nestandartinio kirpimo vidutinio ilgio sijonu ir pirštinėmis.

Šį sezoną ant mados žurnalų viršelių sugrįžo kuriam laikui iš akiračio prapuolusios plačios ir platėjančios kelnės. Nors bent kiek siauresnes ilgaauliuose batuose sutalpinti patogiau, „Isabel Marant“ platėjančių kelnių galus slepia „odinukuose“.

Kodėl? Greičiausiai dėl to, kad mūsų įvaizdžiui suteiktų subtiliai pankiško potėpio.

Vyriško kirpimo švarkas, kuriame rizikuojame „paskęsti“

Galima sakyti, kad viršutinių drabužių ir avalynės madoje vyriški akcentai 2020–2021 m. „ima viršų“. Dydžiu ar netgi keliais mūsų apimtis viršijantys švarkai rudenį tiesiog privalo atsidurti garderobe, jeigu jų ten iki šiol nėra.

Saulėtesnėmis rugsėjo dienomis toks drabužis puikiai tarnaus vietoje striukės ar paltuko. Oro temperatūrai neišvengiamai kritus žemyn, apsigaubkite šiltesniais viršutiniais drabužiais, o švarkui leiskite tapti pagrindiniu jūsų aprangos akcentu nusisiautus paltą darbe arba pas bičiulius svečiuose.

Kokios švarkų skvernuose šiemet vyrauja spalvos? Be jokios abejonės, praktiškiausia yra juoda: visada stilinga, netepli, netgi savitai antgamtiška ir paslaptinga. Taigi juoda nenuvils niekada. Tik negalime pažadėti, kad, vilkėdami tamsiai, nesusiliesite su aplinka.

Tad jeigu išties trokštate išsiskirti iš minios, rinkitės ryškesnius arba languotus švarkus.

Esame pasirengę atsakyti jums ir į dar vieną šiuo metu veikiausiai kylantį klausimą – prie ko gi reikės derinti savo platų, languotą švarką? Britų mados ženklas „Burberry“ idėjų pateikia netgi keletą. Vilkėkite jį su analogiškos spalvos kelnėmis, suknele, palaidine, netgi liemene. Puikiai dera su juoda palaidine, tokios pačios spalvos trikotažinėmis kelnėmis ir aulinukais.

„Scanpix“ nuotr./Languoti „Burberry“ švarkai
„Scanpix“ nuotr./Languoti „Burberry“ švarkai

Summa summarum: kadangi languotų švarkų vilkėjimą riboja tik fantazija, įsijunkite ją ir leiskitės į savo tobulo švarko paieškas!

Būk roko žvaigždė: stilinga, praktiška ir patogu

Aptarę avalynę ir madinguosius švarkus, keliaukime prie tarpinės temos – odinių kelnių. Vėlgi, pagal jūsų norus – natūralios arba dirbtinės odos.

Jeigu ties pirmaisiais šio teksto punktais spalvų variacijų buvo siūloma didesnė, odinės jūsų kelnės šį rudenį bus griežtai juodos. Kas be ko, kuo daugiau odinių kelnių ir kuo įvairesnių atspalvių, tuo geriau, tačiau be juodos spalvos kolekcijos rinkti niekas nepradeda.

Pažvelkime į roko žvaigždes, kurios į sceną dešimtmečiais lipa tik vilkėdamos juodomis odinėmis kelnėmis. Tad nejaugi ir mes neturėtume jomis puoštis į biurą, restoraną ar šventes? Galime ir turėtume, dar ir kaip! Juodos odinės kelnės – ne tik praktiškos bei patogios, bet dar ir stilingos. Dėl visų šių savybių apdaras patenka tarp tų retų, su metais populiarumą ne prarandančių, bet įgaunančių.

„Scanpix“ nuotr./„Saint Laurent“ odinės kelnės 2020 m. rudens sezonui
„Scanpix“ nuotr./„Saint Laurent“ odinės kelnės 2020 m. rudens sezonui

Veikiausiai patenka ir į lengviausiai derinamų mūsų drabužių sąrašus. Po striuke ar paltu, batuose ar virš jų, ilgesnės ar trumpesnės – tinka visaip, visur ir visada. Šiame sezone odinių kelnių nesibaiminkime vilktis kartu su blankesniu ar labiau iššaukiančiu švarku, kaklaskare ir aukštakulniais, kaip Paryžiaus mados savaitėje mums pasufleravo „Saint Laurent“.

Rankinė – minkšta vienspalvė mados žvaigždė

Nuo aprangos – link aksesuarų. Juokaujama, kad moters rankinė – tai, iš esmės, dviejų kambarių butas. O kokie gi „butų“ modeliai aktualūs įsigyti 2020–2021 m. šaltajam sezonui?

Vienos pagrindinių šiemet – minkštos odos, didesnių gabaritų rankinės. Populiarios ir pūstos formos, primenančios pagalves, vientisos pastelinės spalvos. Džiugiausia tai, kad praktiškai nereikia rūpintis rankinės ir aprangos suderinimu.

Kokybiška rankinė tinka prie visko: stilingos suknelės, mini sijono, odinių kelnių, mėgstamiausių džinsų, drąsių sportbačių ir kt., todėl rinkitės šį aksesuarą ne pagal dydį, tekstūrą ar spalvas, o simpatijas.

Didžiules jas pagrindiniam šio sezono aksesuarui – rankinėms – jaučia ir „Bottega Veneta“. Pasidairykite, kokiais modeliais italai stebino Paryžiaus mados savaitėje. O galbūt šiuose deriniuose pastebite ir anksčiau regėtų akcentų?

„Scanpix“ nuotr./„Bottega Veneta“ rankinės
„Scanpix“ nuotr./„Bottega Veneta“ rankinės

Mozaika ausyse: masyvūs, tačiau paklūstantys auskarai

Meno kūriniai, tik ne galerijose sukabinti, o... ausyse. Taip trumpai galime apibūdinti šiuolaikines auskarų madas. Kas be ko, auskarai yra bemaž populiariausia papuošalų rūšis, būdinga visoms kultūroms ir kraštams. O štai jiems būdinga tai, kad kasmet mados tendencijose papučia vis kitokie vėjai, paliesdami ir aksesuarų ausims kūrėjus.

Į biurą ar šventę, į svečius pas draugus ar su klegančia kompanija į restoraną, 2020–2021 m. šaltuoju sezonu puošiamės masyviais auskarais. Nebūtinai ryškiais, bet, žinoma, esant norui, galima ir tokiais.

Nors pradžioje šiųmetės aksesuarų tendencijos gali atrodyti kiek bauginančios, tačiau realybėje jos yra pakankamai paprastos, kad sugebėtume jas įvaldyti ir kasdieniuose, ir šventiškesniuose aprangos komplektuose.

Jūsų dėmesiui – korėjiečio dizainerio Prabalo Gurungo kūriniai rudens sezonui, pristatyti Niujorko mados savaitėje.

„Scanpix“ nuotr./Aksesuarų dizainerio Prabalo Gurungo kūriniai
„Scanpix“ nuotr./Aksesuarų dizainerio Prabalo Gurungo kūriniai

Apranga ir aksesuarai – ne vien įrankiai, padedantys kurti išskirtinį įvaizdį. Kartu šios priemonės padeda kelti pasitikėjimą savimi bei skatina kūrybiškumą. Svarbiausia – daugiau meilės sau!

Atsinaujindami savo garderobą, pasinaudokite „Akropolio“ paslauga „Apsipirkimas su Lofficiel stilistu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius