Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

5 šaltojo sezono avalynės tendencijos: kokius batus rinktis ir kaip derinti?

Avalynės pasaulyje ilgai vyravusį minimalizmą šį rudenį keičia dekoratyvumas. Spalvingi aksominiai aulinukai, kaubojiškus primenantys smailėjantys batai, sportiniai bateliai, puošti kaspinais, – tai tik keli svarbiausi šio rudens ir žiemos akcentai. Taigi kas bus aktualiausia, madingiausia ir kokius drabužių ir batų derinius rinktis šį rudenį?
2017-ųjų rudens avalynės tendencijos
2017-ųjų rudens avalynės tendencijos / Vida Press/ Gamintojo nuotr.

Šio sezono karalius – aksomas

Aksomas šiemet su trenksmu žengia į mados olimpą, užkariaudamas visus naujausius avalynės modelius. Jau praėjusį sezoną buvo galima pastebėti jo karaliavimą drabužiuose – aksominės palaidinės, sijonai ar suknelės. Šiemet aksomas stiliaus deriniuose bus pastebimas dar dažniau.

„Švelni aksomo medžiaga bus sutinkama ir aukštakulnių, ir sportinių batelių ar aulinukų modeliuose. Šį sezoną patys madingiausi – raudoni, violetiniai ir burgundiško vyno atspalviai. Taip pat ieškokite vyraujančių tamsiai mėlynų, pilkų ar juodų aksominės avalynės modelių. Nepamiršti lieka ir karinio įvaizdžio motyvai“, – naujos „Deichmann“ batų kolekcijos pristatyme kalbėjo stilistė ir mados tinklaraštininkė Lina Bernotaitytė.

Šį rudenį stilistė rekomenduoja nepamiršti ir aukštakulnių. Būtent zomšiniai ir aksominiai aukštakulniai jūsų rudeniniam stiliui suteiks ypatingo žavesio. Tokie elegantiški bateliai, pagražinti kaspinais, kutais ir kniedėmis, papuoš kiekvieną aprangą.

A post shared by C-Boutique (@c.bou_tique) on

Detalės, detalės ir dar kartą detalės

Aplikacijos (angl. embodies) su įvairiais užrašais, komiksų motyvais ar paveikslėliais puošė itin daug žaismingų vasaros batų ir aksesuarų. Tačiau net ir subtiliuose rudens modeliuose ši tendencija nedingsta. Atvirkščiai – juos papildo tokie dekoratyvūs elementai kaip siuvinėjimai, kaspinai, brangakmenių imitacijos ir kitos detalės. Svarbiausios medžiagos ir faktūros – zomša ir lakuota oda.

A post shared by SUPER ETAGE (@superetage) on

„Šio sezono avalynės šūkis – minimalizmui ne! Remiantis avalynės tinklo tendencijomis, šiemet lentynose ypač daug modelių, kuriuose dominuoja įvairūs siuvinėjimai. Drabužiai dekoruojami įvairiais antsiuvais ir tūriniais elementais. Dekoratyvius batelius galite derinti keliais būdais: prie minimalistinio stiliaus drabužių arba prie panašaus faktūrų ir spalvų ansamblio“, – teigia L.Bernotaitytė.

Gamintojo nuotr./2017-ųjų rudens batų tendencijos: aulinukai
Gamintojo nuotr./2017-ųjų rudens batų tendencijos: aulinukai

Šaltesnėms rudens dienoms stilistė pataria rinktis šiek tiek šiurkštesnės odos storapadžius aulinukus. Jeigu esate elegancijos gerbėja, rinkitės aulinukus su platformomis, puoštus subtiliomis gėlių aplikacijomis, karpiniais, kniedėmis ir atvartais – visa tai įvaizdžiui suteiks išskirtinumo.

Blizgučiai – nuo galvos iki kojų

Blizgučiai – dar viena šio sezono tendencijų, kuri ryškiai nuspalvins daugelį batų modelių. Praėjusį sezoną, anot stilistės, rinkomės subtilius sidabrinius ar auksinius atspalvius, o šį sezoną avalynė blizgės labiau.

„Avalynės blizgesys šiemet pasireikš dviem formomis: blizgiomis medžiagomis arba blizgiomis detalėmis. Pavyzdžiui, itin populiarus blizgus kulno akcentas, žvilgantis bato priekis ar kiti blizgūs batų elementai. Sidabru spindinčius batelius drąsesnės gali derinti prie sidabrinių atspalvių turinčių drabužių arba prie kasdienės aprangos. Šio stiliaus batai tinka tiek prie kasdienio derinio su džinsais, tiek prie puošnesnio klasikinių kelnių kostiumo“, – sako L.Bernotaitytė.

A post shared by @simplicityingreatelegance on

80-ųjų mada moderniai

Šiuolaikinė mada vis dažniau atsigręžia į praeities mados tendencijas, šis sezonas – ne išimtis. Rudenį ir žiemą ypač nudžiugs senojo roko stiliaus mėgėjos – tai grubių aulinukų metas. Kniedės, sagtys, diržai ir įvairios „sunkios“ detalės nugula ant aulinių batų, suteikdamos joms ypatingo žavesio. Pastebimas ir įdomus stiliaus posūkis – kaubojiškus primenantys batai smailėjančiu galu.

Gamintojo nuotr./2017-ųjų rudens batų tendencijos: auliniai su sagtimis
Gamintojo nuotr./2017-ųjų rudens batų tendencijos: auliniai su sagtimis

„Šio stiliaus avalynė – kasdienybės draugė, nes 80-ųjų stilius yra praktiškas ir dera prie trikotažo, džinso. Norėdamos pagyvinti sukurtą drabužių ansamblį, rinkitės akcentą ant kojų – ryškius ir kniedėmis ar metaliniais elementais puoštus batus.

Jeigu norite paaštrinti savo įvaizdį – rinkitės papildomas odos detales, tokias kaip sagtimis dekoruota odinė rankinė. Jeigu žvalgotės tikro „žvaigždės“ įvaizdžio, pasidairykite į naujos Ellie Goulding avalynės kolekcijos modelius, kurie puikiai atitinka šią tendenciją“, – teigia stilistė.

A post shared by Tatjana (@tatinovaland) on

Šį rudens ir žiemos sezoną toliau karaliaus ne tik „rokeriški“, bet ir klasikiniai auliniai batai. Visi jie rudeniškų atspalvių: pilki, šviesiai rudi ir ryškiai raudoni, tad derinimas prie skirtingų aprangos stilių taps itin paprastas.

Viską apimantis sportinis stilius

Sportinio stiliaus tendencija jau nieko nebestebina, tačiau kiekvieną sezoną ji pasireiškia vis skirtingomis formomis ir akcentais. Pavyzdžiui, šiemet kiek neįprasta sportinio stiliaus detalė yra kaspinai, kurie prie sportinių batelių derinami vietoj įprastų raištelių.

Be to, šiemet sportiniai bateliai kur kas dekoratyvesni: pradedant klasikiniais ryškios vyšninės spalvos modeliais, baigiant baroko stiliaus gėlių aplikacijomis puošta avalyne.

A post shared by Hey Girl (@heygirlblogi) on

„Iš tiesų sportinių batelių modeliai tampa vis dekoratyvesni ir puošnūs. Tai ypač galima pastebėti iš tokių akcentų kaip blizgūs akcentai ir brangakmenių imitacijos. Be to, iki šiol buvusį populiarų įprastą sportinį stilių šiandien ima keisti vintažinis. Populiaresni tampa stambesnio modelio sportiniai bateliai padidintomis formomis“, – teigia L.Bernotaitytė.

Naujo tipo sportinius batelius stilistė pataria derinti prie kasdienės ar net šventinio stiliaus aprangos. Taip sukursite kontrastingą įvaizdį ir ilgam įsiminsite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius