-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Celiulitas: efektyviausios naminės priemonės

Celiulitas, dažnai vadinamas „apelsino žievele“, atsiranda dėl blogos kraujo mikrocirkuliacijos raumeniniame audinyje, kas lemia didelį pabrinkimą aplink riebalines ląsteles, taip apsunkinant normalų jų funkcionavimą. Jis gali griebti bet kurią moterį, nepriklausomai nuo jos svorio ir amžiaus. Vyrus celiulitas vargina daug rečiau, nes jų riebalų ląstelės slepiasi giliai odoje.
Moteris.
Moteris. / Fotolia nuotr.

Pagrindinės priežastys, kodėl atsiranda celiulitas:

Hormonai. Celiulito atsiradimą gali paskatinti ir hormono estrogeno perteklius, nes jis sulaiko skysčius ir sudaro itin palankias sąlygas riebalinio audinio padidėjimui.

Rūkymas. Nikotinas sutrikdo deguonies patekimą į ląsteles, dėl ko kaupiasi šlakai ir atsiranda „apelsino žievelė“.

Mažas fizinis aktyvumas, stresas ir nuolatinė įtampa. Sportas – geras kovos su celiulitu būdas. Šiam atvejui ypač tinka joga, kuri lėtai, bet užtikrintai, kovoja su „apelsino žievele“.

Netinkama mityba. Atsisakykite  alkoholio, kofeino, aštraus, riebaus, saldaus maisto, gazuotų gėrimų. Valgykite daugiau šviežių vaisių bei daržovių, sėlenų, džiovintų vaisių, riešutų bei gerkite daugiau paprasto vandens.

Vitaminų trūkumas. Pirmiausia, vartokite pakankamai vitamino C. Jis stiprina jungiamųjų audinių gijas ir sudaro palankias sąlygas riebalams deginti. Įtraukite į kasdienį racioną daugiau apelsinų, citrinų ir kivių. Šlakus iš organizmo taip pat padės pašalinti vitaminas B6 (žuvis, jautiena, sėlenos) bei vitaminas E (augaliniai aliejai, kiaušinio tryniai, riešutai).

Naminės priemonės nuo celiulito

Kavos tirščiai

5 valg. š. kavos tirščių sumaišykite su 3 valg. š. alyvuogių aliejaus. Šia mase masažuokite problemines kūno vietas 5–7 min., o po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Asiūklis

3 valg. š. džiovinto asiūklio užpilkite 1/4 litro verdančio vandens. Palaikykite 10 min. Į nuovirą berkite augalinės kilmės želatinos ir vėl užvirkite, kad gautųsi į želę panaši masė. Šią masę užtepkite ant probleminių kūno vietų ir apvyniokite maistine plėvele. Palaikykite 10–15 min. ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Molis

Geriausiai tinka žydras, juodas arba raudonas molis. Molio miltelius reikia sumaišyti su vandeniu santykiu 1:1. Geresniam rezultatui vietoj vandens galima naudoti mineralinį vandenį arba žolelių nuovirą. Gautą masę reikia užtepti ant probleminių kūno vietų, apsivynioti maistine plėvele ir 20 min. pagulėti šiltai, pavyzdžiui, po antklode.

Taip pat skaitykite: Molis kosmetikoje: renkamės priemonę pagal odos tipą

Medus

Viena efektyviausių kovos su celiulitu priemonė. Galima naudoti bet kokios rūšies medų, svarbiausia, kad jis būtų natūralus. Beje, medų galima naudoti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Pavyzdžiui, vyniojimo procedūros metu pagerkite arbatos su medumi – tai pagreitins medžiagų apykaitą.

Po odos šveitimo užtepkite ant jos medaus, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite apie 30 min. Medus padeda pašalinti iš audinių šlakus, atveria poras ir patempia odą.

Žalioji arbata

Žaliosios arbatos lapeliuose gausu aktyvių medžiagų, kurios turi teigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Užplikykite puodelį stiprios žaliosios arbatos, įlašinkite aromatinio aliejaus (apelsinų ar levandų). Gautą masę užtepkite ant probleminių kūno vietų, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite 20 min.

Taip pat skaitykite: Riebalus deginantys maisto produktai

Šokoladas

Ši procedūra ne tik naudinga, bet ir maloni. Kakavos pupelių veikliosios medžiagos puikiai maitina odą.

1 receptas: įprastu būdu išvirkite kakavą su pienu, įlašinkite aromatinio aliejaus ir įtrinkite į problemines kūno vietas. Į kakavą taip pat galima įdėti šiek tiek trinto imbiero.

Fotolia nuotr./Kūno priežiūra
Fotolia nuotr./Kūno priežiūra

2 receptas: smulkia trintuve sutrinkite plytelę kartaus šokolado. Sumaišykite jį su 2 stiklinėmis pieno ir pašildykite ant ugnies. Šokoladas turi visiškai ištirpti. Į gautą masę įdėkite šiek tiek kajeno pipirų miltelių. Masę atvėsinkite ir užtepkite ant probleminių kūno vietų.

Ši procedūra gali kiek „deginti“, todėl masės nereikėtų ilgai laikyti. Be to, prieš procedūrą reikėtų atlikti testą ant mažo odos lopinėlio.

Po vyniojimo ir šveitimo procedūrų taip pat galima atlikti anticeliulitinį masažą – jis pagerina kraujo apytaką ir suaktyvina riebalų deginimo procesą. Masažą galima pasidaryti ir namie, tereikia turėti masažines pirštines, kempinę ar šepetį. Jį galima atlikti ir maudantis po dušu. Odą reikia masažuoti sukamaisiais judesiais, kartais lengvai pagnaibant problemines kūno vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius