Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drėgna veido oda – pagrindas, norint išlaikyti jaunystę: kokias priemones naudoti?

Vasarai besibaigiant dažnai pastebime, kad oda tampa šiek tiek sausesnė, o veidą papuošia smulkios raukšlelės. Kaip odoje išlaikyti drėgmę ir kokių būdų imtis siekiant sustabdyti pirmuosius senėjimo požymius, pranešime žiniasklaidai pasakoja „Provanso kvapų“ įkūrėja Erika Daugėlaitė.
Veido odos priežiūra
Veido odos priežiūra / 123RF.com nuotr.

– Ką reiškia drėkinti odą?

– Prižiūrint veido odą, drėkinti reiškia padidinti vandens kiekį giliuosiuose odos sluoksniuose, tada galime turėti švytinčią, glotnią ir skaisčią veido odą. Jeigu norime išvengti ankstyvo senėjimo, mažų ir siaurių raukšlelių veido srityje, ypač apie skruostus ir akių sritį, odą reikia drėkinti nuolatos.

Asmeninio archyvo nuotr./Erika Daugėlaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Erika Daugėlaitė

– Kokie yra pirmieji dehidratuotos odos požymiai?

– Labai dažnai moterys painioja, kada oda yra sausa ir kada dehidratuota. Sausa oda yra odos tipas, kuriai reikia pritaikyti tam tikras odos priežiūros priemones. Dehidratuotos odos pagrindiniai požymiai yra:

  • pleiskanojanti oda, ypač antakių srityje;

  • papilkėjusi ir praradusi skaistumą oda (tai vienas pirmųjų dehidratacijos požymių);

  • jaučiamas odos tempimas.

– Kokie yra galimi būdai odos drėgmei atkurti?

– Jeigu jaučiame pagrindinius dehidratuotos odos požymius, drėgmės balansą galime atkurti gana greitai. Vienas greičiausių būdų yra padidintas vandens vartojimas. Vasarą mes tikrai prarandame daugiau skysčių, aktyviau leidžiame laisvalaikį ir daugiau judame. Tad mažas vandens buteliukas turėtų būti mūsų kasdienis palydovas.

Žinoma, aš taip pat visada rekomenduoju šalia savęs turėti veido drėkinimo priemonę vandens pagrindu. Šiuo atveju puikiausiai gali pagelbėti gėlių hidrolatai: rugiagėlių, melisų, levandų. Jais galite pasipurkšti ir atsigaivinti bet kuriuo paros metu, net būdamos ir su makiažu.

– Jeigu norime greitai turėti gražią veido odą, kokių mažų paslapčių galite išduoti?

– Jei jau taip atsitiko, kad artėjant šventei ar mums ypač svarbiai dienai pačios sau nepatinkame veidrodyje, rekomenduočiau apsilankyti SPA salone ir užsisakyti veido kaukę kolageno pagrindu arba namuose užsidėti drėkinamąją kaukę, kurioje gausu alavijų sulčių, simondsijų, makadamijų augalinių aliejų ir saldžiųjų apelsinų, kalendrų, gauruotųjų mėtų eterinių aliejų. Po šių priemonių veido oda tikrai akivaizdžiai atrodys sveikesnė, skaistesnė ir putlesnė.

Rekomenduočiau įsigyti drėkinamąjį serumą. Jo paskirtis yra prasiskverbti pro epidermį ir sulaikyti drėgmę giliuosiuose odos sluoksniuose.

– Paminėjote aliejus, kurie jų turi drėkinamųjų savybių?

– Pagrindiniai eteriniai aliejai, turintys drėkinamųjų savybių, yra: kvapiųjų kanangų, sandalmedžių, jazminų, rožių, ramunėlių ir bosvelijų. Šiuos aliejus reikėtų įlašinti į pasirinktą kremą ar augalinį aliejų ir švelniai juo įmasažuoti drėgną veido odą.

– Ką dar galime padaryti, kai jau atrodo, kad niekas mums nebepadeda?

– Nepamirškime, kad mūsų oda yra daugiasluoksnė, po paviršiniu odos sluoksniu (epidermiu) slepiasi tikroji mūsų oda (derma), kuriai labiausiai ir reikėtų skirti dėmesį.

Rekomenduočiau įsigyti drėkinamąjį serumą. Jo paskirtis yra prasiskverbti pro epidermį ir sulaikyti drėgmę giliuosiuose odos sluoksniuose. Rinkdamosi drėkinamuosius serumus, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Jeigu sudedamųjų dalių sąraše rasite alavijų ekstraktų arba hialurono, tai jau gera pradžia.

– Kokių dar rekomendacijų turėtumėte moterims, kurios siekia išsaugoti odos jaunystę?

– Kuo greičiau atsikratykite žalingų įpročių, tokių kaip alkoholis, stresas ir rūkymas. Jei ilgą laiką kovojate su šiais žalingais veiksniais, turinčiais įtakos odos išvaizdai, bent jau stenkitės sumažinti šiuos pomėgius. Sveikas miegas ir pozityvios mintys taip pat gerina odos būklę ir suteikia jai švytėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius