Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dydis nesvarbu“ pataria: kokias sukneles ir sijonus rinktis apkūnioms moterims?

Sušilus orams kelnes norisi išmainyti į sijonus, o dailių suknelių nebeslėpti po megztinių ir paltų sluoksniu. Ir nors vienoms tai lengvai įgyvendinama, kitoms kyla įvairiausių klausimų, susijusių su sijonų ir suknelių derinimu prie esamų figūrų.
Giedrė Valavičiūtė
Giedrė Valavičiūtė / „Dydis nesvarbu“ nuotr.

Kaip plius dydžio figūros savininkė galiu drąsiai pasakyti, kad stiliui dydis nesvarbu ir neturėtų būti tokių dalykų, kaip kas nors galima ar negalima tam tikroms figūroms.

Tačiau taip pat labai puikiai suprantu, kad kai kurias kūno dalis mes dieviname labiau nei kitas ir norėtume jas padaryti labiau matomomis. Taip pat svarbus aspektas – pusiausvyra aprangoje, kuri padeda optiškai išlaikyti ir pusiausvyrą figūroje, kai viršutinė ir apatinė dalis pasižymi skirtingomis proporcijomis.

Todėl dalijuosi atsakymais į kelis dažniausiai užduodamus plius dydžio klausimus suknelių ir sijonų tema:

  • Kokie raštai ir spalvos labiausiai tinka apkūnesnėms moterims ir kokie išvis netinka (arba – kurių geriau vengti)?

Labiausiai apkūnesnėms moterims tinka bet kokie raštai. Svarbiausia mokėti juos išdėstyti taip, kad jūs pati jaustumėtės komfortabiliai. Tankaus rašto drabužių privalumas, kad jų elementai yra vieni šalia kito be aiškios pradžios ir pabaigos, todėl žvelgiančiojo akis juda nuo vienos dalies prie kitos, neužsistovėdama ties vienu, jums nepageidaujamu, tašku.

Smulkūs raštai mažina, o stambūs – platina. Kitas aspektas – kaip ir kuriose vietose išdėstysite raštus, kad išryškintumėte figūros privalumus. Jeigu jūsų viršutinė kūno dalis proporciškai mažesnė už apatinę, dėvėkite stambesnių, platesnių, horizontalių raštų palaidines, o apačią palikite vienspalvę. Ir atvirkščiai, jeigu jūsų apatinė dalis daug siauresnė už viršutinę, pusiausvyrai sukurti nukelkite visus raštus į apačią, o ypač platesnius ir horizontalius.

„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė
„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Taip pat stambesnėms figūroms rekomenduojami raštai, kurie būna išdėstyti įstrižomis linijomis arba, kai linijos maišosi tarpusavyje: įstrižos kertasi su vertikaliomis ir horizontaliomis. Tokie raštai duoda deriniui kūrybingumo, energijos ir leidžia žvilgsniui judėti įvairiausiomis kryptimis.

Spalvoms dydis nesvarbu. Žinoma, tamsios spalvos linkusios sugerti šviesą, todėl optiškai jos mažina, o šviesios, dėl polinkio atspindėti, – didina. Tačiau tai niekaip neįpareigoja plius dydžio merginų rinktis tik tam tikro intensyvumo spalvų. Puikūs pavyzdžiai, kaip plius dydžio tinklaraštininkės stilingai suvaldo net ryškiausias išsišokėles. Tik reikia šiek tiek pagalvoti, kur ir kokias spalvas sudėlioti ir kaip jas suderinti, kad figūra atrodytų patraukliai, o jūs švytėtumėte.

Kaip ir su raštais, taip ir su spalvomis. Ryškios ir išsišokančios derinio spalvos pirma atkreips į save dėmesį. Tad ryškiai raudona aptempta suknelė vedžios akis po tas linijas, kurias ji dengs. Norite dėmesio tik į vieną kūno dalį, tuomet ryškinkite ją aktyviomis spalvomis, o kitą – neutralesnėmis ir mažiau atkreipiančiomis dėmesį.

„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė
„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Kitas pasiūlymas – rodyti tik dalį ryškios spalvos, pvz.: ant raudonos suknelės užsimetus tokio pat ilgio lengvą ramesnės spalvos (juodas, pastelinės rausvos) švarkelį, tuomet liks tik raudonos spalvos akcentas, priekyje apribotas švarkelio kontūrais.

„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė
„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė
  • Koks sijono, suknelės ilgis kokiai figūrai, kojoms tinka?

Jeigu kojos yra jūsų pasididžiavimas, rinkitės tokį ilgį, kuris jas išryškins. Labai dažnai ovalaus tipo figūrų savininkės turi tvirtas ir gražias kojas, todėl joms siūlomi trumpesnio tipo sijonai ir suknelės.

Jeigu norite saugaus varianto, sijonų arba suknelių ilgį rinkitės tokį, kuris baigiasi ties siauresnėmis jūsų kojų dalimis: šiek tiek aukščiau arba žemiau kelių, blauzdos apatinė dalis.

Aišku, visuomet lieka slidi riba tarp vulgaraus ir patrauklaus ilgio, kuri galioja visokio sudėjimo figūroms.

  • Kalbant apie suknelę – kokią iškirptę reikėtų rinktis ir į ką atsižvelgti? Kokios vengti?

Jeigu norite pabrėžti krūtinę ir šiek tiek optiškai pamažinti, rinkitės subtilias V formos iškirptes, susisiaučiančių modelių arba kryžmų kirpimų sukneles.

„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė
„Dydis nesvarbu“ nuotr./Giedrė Valavičiūtė

Optiškai padidinti krūtinę padės laivelio formos, apvalios iškirptės, kurias puošia nėriniai, blizgučiai arba kelių sluoksnių audiniai. Stambi bižuterija kaklo srityje taip pat pridės apimties krūtinei.

  • Rankovių ilgis: kokiomis rankovėmis suknelę rinktis? Į ką reikia atsižvelgti, ko paisyti?

Atrodo, kad pilvas ir rankos yra daugiausia moterims diskomforto keliančios kūno vietos. Kad ir kaip būtų karšta, dauguma geriau kentės, bet neparodys nuogų rankų. Tokiu atveju rinkitės suknelę tokią, kurios rankovės baigiasi šiek tiek žemiau tos vietos, kuri jums kelia didžiausią diskomfortą.

Trijų ketvirčių arba ½ rankovės kuo puikiausiai jums padės tokiose situacijose. Jeigu turite berankovę suknelę ir nedrąsu ją dėl to nešioti, visuomet galite prie jos priderinti lengvo audinio švarkelį, žaketą arba skarą, kurie padės užmaskuoti nepageidaujamas vietas.

Suknelės su platesnėmis petnešėlėmis tinka turinčioms platesnę pečių liniją ir nebijančioms ją parodyti. Jeigu jūsų pečių linija siauresnė, rinkitės sukneles be petnešėlių arba turinčią siauras.

Svarbu, kad rankovės nebūtų per mažos, tuomet jūs jausitės nepatogiai, o rankos bus suvaržytos. Rinkitės taip, kad ant drabužio nesusidarytų įsitempimo raukšlių ties pažastimis, krūtine arba rankomis.

  • Kiek čia svarbus audinys: kokio audinio sijonai, suknelės rekomenduojami? Ir kokio audinio reikėtų vengti?

Čia galioja labai paprasta įžvalga: kuo audinys plonesnis ir lengvesnis, tuo jis labiau priglunda prie kūno, išryškindamas visus jo linkius. Norėdamos išvengti tokių prisilietimų, rinkitės sunkesnius, natūralaus pluošto audinius: medvilnę, šilką, vilną.

Svarbu: nepamirškite, kad taisyklės ir patarimai yra tam, kad būtų kartais sulaužyti. Taip, kaip mes visos skirtingos, taip ir ta pati suknelė atrodys kiek kitaip ant kiekvienos iš mūsų. Svarbiausia, kokią asmenybę ji puošia.

Daugiau plius dydžio stiliaus patarimų – Giedrės Valavičiūtės tinklaraštyje „Dydis nesvarbu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius