-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dydis nesvarbu“ pataria: megztiniai apkūnioms moterims pagal figūros tipą

Temperatūrai vis dažniau nukrentant žemiau 0, įvairiausių formų, dydžių, spalvų ir raštų megztukai visu pajėgumu lenda laukan. Nėra nieko geriau, kaip šaltą ir speiguotą dieną įsisukti į šiltą megztinį.
Moterys, vilkinčios megztinius
Moterys, vilkinčios megztinius / 123RF.com nuotr.

Renkantis megztinį vadovaukitės pagrindine taisykle: šiluma kaulų nelaužo. O tai, kas geriausiai tinka jūsų plius dydžio figūrai, žinote tik jūs pati. Tačiau, jei mėgstate patarimus, žemiau rasite keletą jų megztinių tema.

Audimas. Įvairios papildomos pynės, pūkeliai, plaukeliai ir kitos sunkesnės tekstūros optiškai šiek tiek padidins ir jūsų apimtis. Jeigu to nenorite, rinkitės plonesnio audimo megztukus, o šilumai išlaikyti – sluoksniuokite, pavyzdžiui, po megztuku vilkitės medvilninius marškinėlius.

Dydis. Megztinių dydžiai gali skirtis nuo paprastų palaidinių, todėl išbandykite įvairių dydžių, kol rasite savo formoms tinkamiausią. Ir nepamirškite, kad bet koks per didelis drabužis optiškai tik dar labiau padidina jūsų apimtis.

Spalvos. Rudenį ir žiemą esame linkusios rinktis megztinius tamsesnių spalvų, tokių kaip pilka, ruda, burgundiška, tamsiai žalia arba mėlyna ir, žinoma, juoda. Šias spalvas pagyvinti galite ryškiu šaliku, auskarais, vėriniu arba sege. Taip pat nuobodžias tamsias visuomet galite pakeisti ryškiomis „pažiūrėk į mane“ spalvomis. Spindėkite, nes, o kodėl ne?

Siluetas. Prie kūno priglundančio silueto megztinius nešiokite ant lengvo audinio palaidinių ir derinkite su suknelėmis, kelnėmis, džinsais arba sijonais. Pabandykite nešioti megztinį susikišusios į paaukštinto liemens kelnių arba sijono vidų ir taip paryškindamos liemenį.

Ilgesni ir laisvesnio silueto megztiniai tiks prie aptemptų kelnių, džinsų ar tamprių patogiam kasdieniam deriniui. Ilgi megztiniai tinka ir prie suknelių bei pieštuko formos sijonų, o ypač, jeigu jų spalvos ir atspalviai sutampa. Jeigu norite paryškinti liemenį, išbandykite patrumpinto kirpimo megztukus su paaukštinto liemens kelnėmis arba sijonu.

Didelių krūtinių turėtojoms. Laisvas siluetas atrodytų kaip saugiausias pasirinkimas (na arba bent jau taip esame įpratusios girdėti, kad reikia slėpti). Tačiau nebijokite pasimatuoti formas apgaubiančio silueto megztuko, jis daro stebuklus, kai reikia suvaldyti didelę krūtinę. Taip pat nespjaukite į apgaubiančio silueto megztukus aukšta apykakle.

Priešingai, nei manėte anksčiau, tvirtai priglundantys prie kūno megztiniai aukšta apykakle tik prailgina jūsų kūno siluetą ir patraukia dėmesį nuo krūtinės. Tačiau, jeigu dėl to abejojate, visuomet būsite saugi pasirinkusi didesnės iškirptės megztukus. Kitas būdas atkreipti dėmesį į save, o ne krūtinę – raštai.

Megztiniai pagal figūros tipą

Yra norinčių sekti taisyklėmis ir drabužių siluetus derinti pagal savo figūros tipą, o yra ir tokių, kuriems balansas nė motais. Nes, o kas čia tokio. Šie keli patarimai bus toms, mėgstančioms ne tik gyvenimišką, bet ir optinį balansą.

Trikampio formos figūra. Ilgi ir apkritę megztukai, užsibaigiantys ties klubais, tačiau, jeigu megztuko apatinė linija atsiranda ties jūsų plačiausia klubų linija, optiškai tai dar labiau praplatins klubus. Išbandykite tokius, kurie užsibaigia šiek tiek žemiau klubų arba aukščiau. Trumpesnio kirpimo, tankesnio audinio, laivo formos iškirptės arba raštuotas megztukas optiškai praplatins jūsų viršutinę dalį ir sukurs balansą tarp platesnės apatinės ir siauresnės viršutinės dalies.

Smėlio laikrodžio formos figūra. Jūsų kūno forma pasižymi panašiomis proporcijomis tiek apačioje, tiek ir viršuje, todėl tikslas galėtų būti jas ir toliau išlaikyti stipriai neapkraunant vienos ar kitos dalies. Lengvo audimo, priglundantis megztukas labai gražiai pabrėš jūsų kūno formas. Tačiau puikiai tiks kokono formos laisvesnis megztukas.

Stačiakampio formos figūra. Rinkitės ryškius, ilgus ir diagonalinius raštus turinčius megztukus. Kadangi jūsų kūno forma neturi aiškių liemens, klubų linkių, išbandydamos ryškiaspalvius ir raštuotus megztukus optiškai suformuosite linijas norimose vietose.

Apversto trikampio formos figūra. Greičiausiai jau žinote, kad plačiausia kūno vieta yra būtent viršutinė. Todėl bet koks megztukas gali ją tik dar labiau praplatinti. Tačiau sprendimas yra – pabandykite nesusegamus lengvai krintančius ir įvairaus ilgio kardiganus.

Žemaūgės. Tam, kad neapkrautumėte ir dar labiau nesumažintumėte savo ūgio, rinkitės lengvo audimo, patrumpinto kirpimo, smulkaus rašto ir priglundančio silueto megztukus. Venkite sunkaus audimo ir stambaus rašto apkritusių siluetų, kurie privers jus atrodyti žemesnėmis, nei esate iš tikrųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius