-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės stilius: kaip languotą audinį skoningai pritaikyti savo įvaizdžiui?

Tradiciškai tartanas ir languotas vilnonis audinys (angl. „plaid“) siejami su šaltuoju metų laiku. Tačiau viskas kinta, tuos pokyčius įsileidžia ir dizaineriai, ir gatvės stiliaus žvaigždės. Taigi nuo šiol, kaip rašo fashionista.com, tokių audinių drabužius ir aksesuarus galite dėvėti ir pavasarį. Svarbiausia – raštas, o audinys gali būti bet koks – ir storas, šiltas (vilna), ir itin plonas.
Gatvės stilius: languotas audinys
Gatvės stilius: languotas audinys / Vida Press nuotr.

Beje, ar žinojote, kad tartano kilmės šalis – Škotija, jis naudojamas kiltams siūti. Išmanantys pagal spalvas ir languotumą gali atskirti, kuriam škotų klanui priklauso kiltą vilkintis asmuo. Sakoma, kad yra net apie 4 tūkst. tartanų spalvinių variantų. Paprastai tartanas yra austos vilnos audinys, tačiau dabar jis gaminamas ir iš kitų medžiagų.

Šiame tekste kalbame apie šiltąjį sezoną ir jam skirtus drabužius bei aksesuarus. Taigi tą tradicinį languotą audinį šį pavasarį galite dėvėti įvairiai: tai gali būti mini sijonas, suknelė, kelnės ar net kostiumas, švarkas arba pavasarinis paltas, taip pat skara, šalikas, net rankinė ar kojinės, kurias derinsite prie batelių ar basučių.

Aksesuarai

Kalbant apie aksesuarus, galite rinktis klasikinį „Burberry“ šaliką arba pasitelkite savo vaizduotę – truputį kūrybiškumo ir stiliaus pojūčio – ir įsigykite tokių raštų kojines, o jas derinkite prie atviresnių batelių ar net basučių.

A post shared by Irene Klida (@irenekleida) on

Dar vienas variantas, kaip į savo aprangos derinį įtraukti minimą raštą – įsigyti, o gal net pasisiūti rankinę ar kuprinę. Daugelis mados savaičių viešnių į savo derinius įpynė kiltų įkvėptas rankines.

A post shared by Irene Klida (@irenekleida) on

A post shared by L I V L O L A (@livlolamy) on

O gal turite ar rasite tokį audinį primenančius batus – aukštakulnius ar žemakulnius, turinčius itin ilgą aulą ar trumpaaulius. Priklausomai nuo to, kokie jie bus, galėsite ir atitinkamai derinti.

Jei išsirinksite itin ilgus batus, galite juos derinti prie trumpo džinsinio ar kito audinio sijono ir marškinėlių ar palaidinės – gatvėje tikrai neliksite nepastebėta.

A post shared by gigi ???? (@geeeenahh) on

Švarkas, paltas

Oras jau tikrai sušilo tiek, kad savo itin šiltus apdarus paslėptume spintoje. Dabar vienas madingiausių pasirinkimų – oversized švarkas. O languoto audinio atrodys ypač stilingai. Kai orai dar tokie permainingi, tokį švarką galite vilkėti ir ant marškinėlių, ir ant megztuko.

A post shared by Irene Klida (@irenekleida) on

A post shared by Irene Klida (@irenekleida) on

Sijonas

Mini ar midi ilgio, siauras ar platėjantis – galite rinktis bet kokį ir derinti tiek prie ilgaaulių batų (jei tai mini sijonas), tiek prie pavasarinių batelių, dar labiau atšilus orui – ir prie basučių. Prie tokių sijonų tiks ir medvilninės palaidinės ar lengvi megztukai, ir šilti mezginiai – jei lauke vėsiau, ir džinsinis ar odinis švarkelis. Priklausys nuo jūsų, tačiau toks sijonas turėtų tapti derinio ašimi.

A post shared by Kary cuii (@karycuii) on

Suknelė

Tokio audinio suknelės, pasak Fashionista.com, neskirtos toms, kurios linkusios likti nepastebimos. Nes dažnu atveju tokios suknelės reikalauja raudonų aksesuarų, į akį krintančios avalynės. Tačiau tikrai galite susikurti ir sau priimtiną stilių – suknelę susijuosti diržu, pasirinkti sau patogią ir priimtiną avalynę bei mėgstamus aksesuarus.

A post shared by Dfine Style (@dfine.style) on

A post shared by @thestreetstylereport on

Kelnės ir kostiumas

Ir, žinoma, kelnės. Ne visos mėgsta nuolat vilkėti sijonus ar sukneles, tad drąsiai galite įsigyti languoto audinio kelnes ir derinti tiek prie laisvalaikio aprangos, tiek prie drabužių, kuriais vilkėdamos einate į darbą ar vakarėlį.

O gal susigundysite šį šiltąjį sezoną įsigyti ne tik kelnes, bet ir visą kostiumą – atrodo išties puikiai!

A post shared by Burberry (@burberry) on

A post shared by Soraya (@sorayapenna) on

A post shared by Burberry (@burberry) on

A post shared by Irene Klida (@irenekleida) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius