-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grimo dailininkė įvardijo populiariausius Helovino makiažo įvaizdžius

Helovino naktis – ideali proga pakeisti savo įvaizdį ir nustebinti aplinkinius išskirtiniu makiažu, netikėtais aksesuarais ar originalia vakaro apranga.
Helovino makiažas
Helovino makiažas / S.Broks darbų archyvo nuotr.

„Make Up For Ever“ grimo dailininkė Simona Broks pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad iš matomų Helovino tendencijų, ekranuose pasirodžius filmui „Džokeris“, šiemet bus ypač populiarus jo įvaizdis. Tačiau jam nenusileis ir vienas populiariausių mirusiųjų šventės įvaizdžių – kaukolė.

Pasak meistrės, nors Helovinui būdingi gąsdinantys įvaizdžiai, tačiau Lietuvoje, ypač tarp merginų, labai ryškus pageidavimas atrodyti gražiai net ir per baisiausią metų šventę: „Jeigu piešiamas randas, tai lūpos ir akys turi likti gražiai padažytos, jeigu piešiamas Džokeris, tai pridedama blizgučių, o jei kaukolė, tai ji pasaldinama blizgiomis detalėmis ar perlais“, – pasakojo grimo specialistė.

S.Broks darbų archyvo nuotr./Helovino makiažas
S.Broks darbų archyvo nuotr./Helovino makiažas

Kad kaukolė yra pasaldinama, meistrė sako ne veltui, kadangi įvairūs dekoruotų ir spalvingų kaukolių variantai yra vadinami „cukraus kaukolėmis“ (angl. sugar skull). Šios kaukolės kilo iš Meksikos, kur toks personažas yra vadinamas „Santa muerte“ – šventa mirtimi.

Kaukolė Meksikoje suvokiama ne kaip mirties, o kaip gyvybės simbolis.

Meksikoje tikima, kad lapkričio 1–2 dienomis į gyvųjų pasaulį sugrįžta mirusieji, kurie tenori kartu skaniai pavalgyti, išgerti ir smagiai pasilinksminti, lyg vis dar būtų gyvi. Meksikiečiai savo protėvių dvasias pasitinka gėlėmis bei žvakėmis papuošę namus, kapines, prigaminę įvairių patiekalų. Specialiai šiai šventei kepamas mirusiųjų pyragas, gaminami kaukolės formos saldainiai. Kaukolė Meksikoje suvokiama ne kaip mirties, o kaip gyvybės simbolis.

S.Broks įsitikinimu, kaukolės įvaizdis per Heloviną visada buvo ir bus madingas: „Kaukolė yra Helovino klasika, o jos kūrime atsiranda nebent kokios nors tendencijos iš tuo metu madingų makiažų ar kultūrinių aktualijų, o visa kita jau yra meistro kūrybiškumas ir kliento pageidavimai“.

K.Vaitonytės nuotr./Helovino įvaizdis
K.Vaitonytės nuotr./Helovino įvaizdis

Vyrai yra konservatyvesni, rinkdamiesi Helovino įvaizdį. Čia vyrauja panašios tendencijos. Vyrai dažniausiai renkasi vampyro, zombio, filmų herojaus įvaizdžius ar jau aptarto kaukolės įvaizdžio vyrišką variantą. Skirtingai nei moterys, vyrai nebijo ir baisesnių grimo variantų, tokių kaip randai, žaizdos ar kiti gąsdinantys atributai.

S.Broks darbų archyvo nuotr./Helovino makiažas
S.Broks darbų archyvo nuotr./Helovino makiažas

Grimo dailininkė dalinasi savo kurtų kaukolių įvaizdžių nuotraukomis ir brėžiniais, kurie galbūt įkvėps jus pabandyti sukurti savo kaukolės įvaizdį Helovino šventei.

S.Broks archyvo nuotr./S.Broks eskizai
S.Broks archyvo nuotr./S.Broks eskizai

Pasak S.Broks, jums reikės trupučio fantazijos, specialių dažų, makiažo teptukų, pieštukų, įvairiaspalvių akių šešėlių, blizgučių, akmenėlių ar perlų. Skubantiems ir nemėgstantiems kruopštumo reikalaujančių darbų, meistrė rekomenduoja pasinaudoti profesionalų paslaugomis, kurie išpildys bet kokį norimą įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius