Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grįžtame į natūralumą: madoje – sveiki plaukai ir oda, ikonos renkasi žilą įvaizdį

2021-ųjų moteris pasižymi veiklumu įvairiose gyvenimo srityse, todėl laikas, skirtas grožiui, ne vienai tampa prabanga. Prie pakitusio gyvenimo būdo prisitaiko ir mados tendencijos – kaip atskleidžia 15min kalbinta plaukų stilistė Oksana Kubilienė, šiųmetės mados skatina orientuotis daugiau į plaukų ir odos sveikatą, natūralius atspalvius ir greitį, o įžymybės ant raudonojo kilimo rodosi pražilusiais plaukais ir taip skatina nesigėdyti to, kas metams bėgant nutinka kiekvienam.
Moteris trumpais plaukais
Moteris trumpais plaukais / 123RF.com nuotr.

Ruduo – naujas etapas atsinaujinti ir pakeisti įvaizdį. Kad nereikėtų spėlioti, kokie mados vėjai šiemet pučia, 14 metų plaukų stiliste dirbanti „Loreal“ technikė Oksana Kubilienė 15min skaitytojus supažindina su šių metų šukuosenų tendencijomis. Kodėl į madą grįžta natūralumas? Kokios užsienio ikonos keičia ankstesnes tendencijas ir demonstruoja įvaizdžius net ataugusiomis, žilomis plaukų šaknimis? Taip pat – kokius plaukų atspalvius rinktis šį rudenį?

Asmeninio arch. nuotr./Oksana Kubilienė
Asmeninio arch. nuotr./Oksana Kubilienė

Mados taikosi prie sumažėjusių laiko išteklių

„Šiuolaikinės moterys gyvena aktyviai, jų visur yra daug, jos yra verslios, bet kartu ir nepamiršta apie savo išorinį grožį, į jį investuoja. Moteris šiandien nori būti ne tik gera darbuotoja, gera namų šeimininkė, gera žmona, gera verslininkė, bet dar ji nori būt ir graži, o tam – nagams, odai, sportui, psichologiniams būreliams ir pan. – reikia skirti labai daug laiko.

Tam, kad plaukai atrodytų gražūs, į kirpyklą reikėtų vaikščioti kas keturias-šešias savaites, taigi, tai reikalautų laiko išteklių. Todėl man klientės dažnai sako: nudažyk mane taip, kad ateičiau pas tave už pusės metų. Jos nori būti nudažytos natūraliai, bet ne visai natūralios, taip, kad jų ataugusios šaknys atrodytų estetiškai, gražiai, be jokių griežtų takelių, kitaip dar vadinamų geležinkelio bėgiais, gedulo juosta“, – juokiasi O.Kubilienė.

Kaip patikslina ji, kontrastingai nudažyti plaukai, o ypač žili, gali jau po mėnesio atrodyti neestetiškai, kristi į akį. Tam, kad paslėptum tokį plauką, kirpėjo kėdėje reikėtų sėdėti kone kas dvi savaites.

Asmeninio arch. nuotr./Oksana Kubilienė
Asmeninio arch. nuotr./Oksana Kubilienė

„Moterys negali tiek laiko skirti ir taip dažnai lankytis grožio salone – tai prabangos klausimas laiko atžvilgiu. Būtent dėl šio praktinio momento į mūsų gyvenimą ateina kitos tendencijos – dabar svarbiau yra atrodyti tvarkingai negu su negražiai ataugusiomis šaknimis“, – pabrėžia plaukų stilistė.

Žilus plaukus demonstruoja ikonos

Tad ką daryti, jeigu plaukai žilsta, o kaskart sugrįžti pas kirpėją nesinori? O.Kubilienė teigia pastebinti, kad pastaruoju metu moterys vis dažniau nusprendžia žilų plaukų nebedažyti.

„Kartais su klientėmis, kurios labai pražilsta ir kurių plauko kontrastas smarkiai krenta į akį, priimame sprendimą palikti gražiai žilstantį plauką, bet kartu padaryti gražų, stilingą kirpimą. Tam jau pribrendo nemažai klienčių.

Visada kaip pavyzdį joms pateikiu tokią stilingą moterį kaip Iris Apfel – jos plaukai gražūs, kirpimas – trumpas, stilingas. Pati Iris yra labai graži, o žili plaukai jai dar priduoda savo žavesio. Taip pat yra Meryl Streep – jos kirpimas stilingas, bet būtent žili plaukai yra gražus akcentas“, – atskleidžia plaukų stilistė.

„Scanpix“/AP nuotr./Meryl Streep
„Scanpix“/AP nuotr./Meryl Streep

Šią vasarą vykusiame Kanų kino festivalyje buvo ir daugiau moterų, kurios pasirodė nedažytais plaukais. O.Kubilienė kaip išskirtinius pavyzdžius pamini aktores Andie Macdowell ir Helen Mirren. „Šios moterys rodo, kad nesigėdija žilų plaukų. Ir iš tiesų – jeigu pažiūrėtume jų nuotraukas, matyt, nepasakytume, kad žili plaukai joms priduoda amžiaus.“

Pasauliniame kontekste garsenybės jau pasirodo ir su ataugusiomis plaukų šaknimis. Tiesa, toks sprendimas galėtų tikti ne visoms.

„Viskas priklauso ir nuo kontrasto – jeigu moteris buvo blondinė ir ataugo jos juodi plaukai arba jeigu jos plaukai buvo labai tamsūs, o ataugo žili plaukai, kontrastai gali atrodyti ne visai gražiai. Bet jeigu kontrastai nėra labai žymūs, ataugę plaukai gali atrodyti gražiai.

Tarkim, fotografų buvo užfiksuotos aktorės Angelina Jolie ir Sarah Jessica Parker su ataugusiais žilais plaukais. Jų atveju ataugusios šaknys nepadarė didelio kontrasto, nebuvo vadinamųjų „traukinių bėgių“, šių aktorių plaukų ataugimas yra švelnus, šaknys nekrenta į akį“, – sako O.Kubilienė.

Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker
Vida Press nuotr./Sarah Jessica Parker

Kad plaukų šaknys neataugtų ypač kontrastingai, plaukų stilistė teigia pastebėjusi vis populiarėjantį klienčių pasirinkimą šešėliuoti plaukų šaknis. Šios procedūros metu plaukų šaknys specialiai nudažomos tamsesne spalva, toliau plaukas lengvai šviesinamas link plaukų galiukų.

Dėmesys sveikiems plaukams

O toms, kurios nerimauja dėl to, kad žilais plaukais gali atrodyti vyresnės, O.Kubilienė siunčia raminančią žinutę: savo amžių galima pajauninti ir kitais būdais, ne tik dažant plaukus. Tai ji daugiau sieja su bendru sveiku gyvenimo būdu, procedūromis odai, plaukams.

123RF.com nuotr./Moteris, žili plaukai
123RF.com nuotr./Moteris, žili plaukai

„Pastebėjau, kad moterys dabar investuoja į veidą ir kūną. Taip pat joms svarbu, kad jų plaukai atrodytų sveikesni, o ne nudažyti taip, kad visi matytų. Šiandien klientės vis dažniau ieško procedūrų, domisi SPA plaukų ritualais, klausia, kaip plaukus prižiūrėti namie, kad jie blizgėtų, atrodytų sveikai. Jeigu klientės dažo plaukus, dažniau renkasi natūralesnes spalvas, šaknų šešėlius, taip pat joms labai svarbu tai, kad plaukas būtų nesudegintas, atrodytų sveikai, gražiai“, – pasakoja pašnekovė.

Kaip pavyzdį iš Lietuvos moterų, pasižyminčių pavyzdingais plaukais, O.Kubilienė pamini Viktoriją Siegel. Nors plaukų stilistė pripažįsta iki galo nežinanti, ar „influencerės“ plaukai yra natūralūs, ji spėja, jog greičiausiai jie nušviesinti saulės.

„Į Viktoriją bando lygiuotis ir daug panelių, kurios nori gražių, natūralių, sveikų plaukų.

Beje, mūsų klientai dažnai ieško savo įvaizdžio per įžymybes“, – priduria ji. Anot plaukų stilistės, Lietuvių moterys visai neatsilieka nuo pasaulinio konteksto, Vakarų Europos žvaigždžių ir bando į jas lygiuotis.

„Mūsų lietuvės labiau lygiuojasi į pasaulines žvaigždes, o šiandien Vakaruose madinga natūralumas, nėra dirbtinų, ryškių, ugninių spalvų, kontrastų. Jeigu žiūrėtume į Rytus, ten daugiau madinga spalvų, šukuosenų ryškumas, dirbtinumas“, – teigia O.Kubilienė.

Kas madinga šį rudenį?

Apibendrindama pokalbį plaukų stilistė teigia, kad mados tendencijos šį rudenį bus panašios, kaip ir šį pavasarį – „ant bangos“ bus natūralios, žemiškos spalvos. „Jau porą metų tokia tendencija matosi net iš dažų gamintojų. Pastebėjau, kad ir kai kurie prekės ženklai siūlo natūralias, lengvas spalvas tam, kad plaukus dažančios moterys gautų daugiau blizgesio nei dirbtinės spalvos“, – tikina ji.

123RF.com nuotr./Moteris ilgais plaukais
123RF.com nuotr./Moteris ilgais plaukais

Anot pašnekovės, ypač didelę reikšmę turės plaukų būklė. „Ir toliau bus madingas sveikas plaukų įvaizdis, žvilgantys, blizgūs plaukai, žemiškos, „nude“ spalvos. Iš šviesių atspalvių bus madinga ne peroksidiniai atspalviai, o „nude“. Jeigu dažymui bus renkamasi riešuto spalva, ji bus daugiau prigesinto riešuto ar šokolado spalva“, – teigia O.Kubilienė.

Svarbiu rudens akcentu tampa ir į akis nekrentantys kontrastai. Čia plaukų stilistė prisimena kadaise ypač populiarų „ombre“ dažymą, kai plaukų galai buvo dažomi šviesia, nukirsta linija. Anot O.Kubilienės, visą laiką šios tendencijos keitėsi ir šiandien „ombre“ peraugo į prancūzišką „balayage“.

„Ką tai reiškia? Tai labai švelnūs prašviesėjimai, kurie atsiranda tarsi iš niekur, be jokių griežtų užkirtimų, perėjimų, atrodo tarsi plaukas būtų nugarintas saulės. Tai nebūtinai turi būti išbalintos sruogos – kartais gali būti ruda spalva, tik dažoma būtų iš dviejų-trijų artimų spalvų, kurios skiriasi vienu-dviem tonais.

„Balayage“ keičiasi kiekvieną sezoną ir pereina nuo griežtesnių linijų iki švelnesnių. Taigi šį rudenį tendencijos bus neryškios, žemiškos, ramios, bet esmė tame, kad plaukas turi būti gražus, blizgus, sveikas“, – užbaigia pašnekovė.

Projektą #gražibefiltro inicijuoja maisto papildas „BioSil” .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius