Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip be vargo nusibrėžti akių kontūrą

Be visų kitų gausių socialinės medijos platformų – „Facebook“, „Pinterest“ ar, žinoma, „Youtube“ mokomųjų video, atsakymo ieškokite... „Instagram“ tinkle!
Akių kontūras
Akių kontūras / „Fotolia“ nuotr.

Nepatikėsite, bet tai ne tik puiki priemonė ieškoti įkvėpimo, sekti draugų ar interneto autoritetų įrašus, bet dar ir mokytis šukuosenų bei makiažo triukų.

Privalumas? Video trumpučiai – aplikacija leidžia juos talpinti tik penkiolikos sekundžių, tačiau galite būti tikra, kad jose bus paaiškinti visi proceso žingsniai.

Be to, dauguma grožio „instagramerių“ dalijasi nuorodomis į savo tinklaraščių ar „Youtube“ kanalų įrašus, kuriuose jau netaupydamos laiko galite žiūrėti ilgesnius vaizdo paaiškinimus ir makiažo pamokas.

Pirmasis gėris, į kurį nusitaikėme „Instagram“ platformoje, – akių kontūras. Kaip jį mums, kurių ranka dreba vos juodą teptuką ištiesus prie viršutinio akies voko, nusibrėžti be didelio vargo?

Akių kontūras: kaip išmatuoti kampą

Ilgesnis laikymasis

Akių kontūras laikysis kur kas ilgiau, jei jį naudosite kartu su akių šešėliais. Eilės seka paprasta: užtepkite kontūrą ant vokų, tuomet patapšnokite šešėliais nuteptu teptuku per vokus. Šešėliai atliks fiksavimo funkciją. Tiesa, rinkitės juos birius ir matinius ar vos žvilgančius, tik ne kreminius blizgius.

Kaip pasigaminti gelinį akių kontūrą?

Gelinis akių kontūras tūbelėse ar užsukamuose stikliniuose indeliuose – ilgalaikis, tačiau gana brangus, jei nenaudojate jo kiekviena proga, o tik retomis šventėmis. Tačiau jo juodas, sunkus it anglies tamsuma spalvinis efektas – nepakartojamas. Šį pačios pagaminsite, pašildžiusios paprastą kohl, arba juodą, akių pieštuką žiebtuvėliu ar degtuko liepsna. Tik atsargiai – nesudeginkite.

Akių kontūras: žingsnis po žingsnio

A photo posted by A N A (@ana_beautylover) on

Šviesinantis triukas

Kontūras lyg ir tobulas, tačiau preciziško potėpio vis dar trūksta? Paryškinkite kaulo zonas po antakiu – taip ir akys atrodys pakilesnės, ne tokios įkritusios į akiduobes, ir žvilgsnis aštresnis. Jei jūsų „highlighteris“ per šviesus, išsklaidykite jį pirštais ar makiažo kempinėle.

Vokai – ryškiai matomi ar užkritę?

Jei jūsų vokai ryškūs ir matomi, galite drąsiai brėžti užriestą kontūro liniją, vadinamuosius „cat eyes“ punktyrus. Tuo tarpu, jei jūsų vokai užkritę ir nubrėžto akių kontūro dažnai net nesimato, liniją pasistenkite nuo vidurio voko iki išorinio voko kampučio brėžti ne pagal blakstienų augimo liniją, o tiesią it strėlytę – labai paprasta, jei įsivaizduosite, kuria kryptimi kyla apatinio voko linija nuo išorinio kampučio, jei ją pratęstumėte.

Brėžiame akių kontūrą

Nedidelis pigmentas

Pieštukas ar kita akių kontūro priemonė mažai pigmentuota ir visai nepalieka tokios intensyvios spalvos, kaip norėtųsi? Ne bėda – yra du būdai jį paryškinti. Pirmasis – prieš brėždamos akių kontūrą, viršutinius vokus padenkite baltais šešėliais arba paakius šviesinančia priemone. Tai padės neutralizuoti natūralią vokų spalvą, o kontūro spalva išryškės.

Antrasis būdas – vanduo. Sušlapinkite akių kontūro teptuką vandeniu, suvilgykite jį į sausus šešėlius, ir štai – ir spalva paintensyvės, ir sukibimas, kaip pastebėsite, bus geresnis – šešėlius plona linija brėžkite palei blakstienas tarsi akių kontūrą, ir linija gausis beveik tokia pat ryški ir aštri, kaip ir naudojant gelinio pagrindo priemones.

Vyno atspalvio riestas akių kontūras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius