-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur reikėtų laikyti grožio priemones, o kur – ne

Grožio produktai mums, moterims, – šventas reikalas. Jų turime visokių, nesvarbu, naudojamės kasdien ar tik esant progoms. Negailime tam pinigų ir, natūralu, norime, kad tą kosmetiką kuo ilgiau galėtume naudoti. Čia ir prasideda bėdos – dažnai to nežinodamos, pačios sutrumpiname jos galiojimo laiką arba pakenkiame sudėčiai.
Kremai
Ar žinote, kur geriausia laikyti savo kosmetiką? / Gretos Skaraitienės/žurnalo „LAIMA Velvet“ nuotr.

Keli patarimai, kur reikėtų laikyti kosmetiką, kad ji kuo ilgiau tarnautų, o kur – ne. Pradėkime nuo pastarosios problemos – tuomet viskas bus aiškiau. Patarimai, beje, tinka ir vyrams.

Kur nelaikyti kosmetikos:

Vonioje

Garai ilgainiui užveisia pelėsių ir bakterijų, be to, vonia dažniausiai būna nuolat šildoma, temperatūra joje – aukštesnė nei kitur namuose ir nuolat kintanti.

Taip, jūsų audringa reakcija šiuo atveju įprasta – dauguma mūsų savo kosmetiką laiko būtent vonios kambaryje. Juk taip patogu ryte, nusiprausus po dušu, turėti visas reikiamas priemones šalia, o vakare prieš einant miegoti ten atlikti kasdienius vakaro ritualus. Tačiau lentynėlės ar praustuvai vonios kambaryje yra pati blogiausia vieta grožio produktams laikyti. Dušo ar vonios garai ilgainiui užveisia pelėsių ir bakterijų, be to, vonia dažniausiai būna nuolat šildoma, temperatūra joje – aukštesnė nei kitur namuose ir nuolat kintanti, todėl tų priemonių, kurios nėra būtinos, ten ir nelaikykite.

Palikite dušo želę, skutimosi kremą, muilą, vonios druską, šampūną ir kondicionierių, o visi kremai, tonikai, nagų lakai, kvepalai ir dekoratyvinė kosmetika turi keliauti iš vonios kambario arba bent jau į uždaromas spinteles, kurių nepasiekia drėgmė.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Šaldytuve

Patarimą, kad kremus, dekoratyvinę kosmetiką ar net kvepalus reikia laikyti šaldytuve, tikriausiai teko girdėti nekart. Tai, ką galima ten laikyti, o ko ne, priklauso nuo produkto. Dauguma kasdien naudojamų produktų sukurti laikyti kambario temperatūroje arba šiek tiek vėsesnėje terpėje. Tiek didelė šiluma, tiek didelis šaltis gali pakenkti produktams. Pavyzdžiui, šaltai laikant kosmetiką gali pasikeisti produkto cheminė sudėtis, kosmetika gali pakeisti savo konsistenciją, sustingti ar suirti gabalais. Na o šaltai laikomi kvepalai gali net pakeisti savo kvapą.

Dauguma kasdien naudojamų produktų sukurti laikyti kambario temperatūroje arba šiek tiek vėsesnėje terpėje.

Išimtis – natūrali kosmetika, kurioje nėra ar beveik nėra konservantų. Ją galite laikyti šaldytuve. Atminkite, kad tokią kosmetiką, net ir laikant idealiomis sąlygomis, galima naudoti ne ilgiau nei pusmetį.

Kokosų aliejus – irgi grožio produktas – taip pat tinkamas laikyti šaldytuve, tik turėkite omenyje, kad prieš kiekvieną naudojimą jį teks ilgokai šildyti kambario temperatūroje.

Ant palangės

Tarp jaunų moterų dažnai pasitaikantis įprotis – palikti ilgesniam laikui kosmetiką ant palangės. Taip daroma todėl, kad dažytis dienos šviesoje, priešais langą, yra labai patogu, matomos tikrosios spalvos, nepadauginama pudros ar šešėlių. Palikus kosmetinę ir veidrodėlį ant palangės, viskas yra pasiekiama ranka bet kuriuo metu.

Tačiau saulė, kuri ant palangės pradeda kaitinti kosmetiką, nėra naudinga. O šaltuoju sezonu šalia tos palangės dar būna ir įjungtas radiatorius. Tas karštis labiausiai gali paveikti skystesnę kosmetiką – kremus, losjonus, kremines pudras ir pan.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Kur laikyti kosmetiką

Kad jos galiojimas truktų tiek, kiek žada gamintojas, reikia stengtis nelaikyti kosmetikos, kur ją gali pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai, taip pat labai drėgnose ar karštose vietose. Temperatūra turi būti vėsi, bet ne per žema; gerai būtų, kad ji nesvyruotų arba svyruotų minimaliai.

Kosmetikai laikyti gerai tinka naktiniai staliukai miegamuosiuose, jei jie nėra ryškiai apšviesti saulės. Grožio produktus gerai laikyti stalčiukuose, uždaromose lentynėlėse, kur yra šiek tiek vėsiau ir produktų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Tinka ir uždaromos sekcijos, vaistų lentynėlės ir pan. Taip pat – sandariai uždaryta, ne ant palangės ir ne drėgnoje vietoje pastatyta kosmetinė.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Kvepalus galite laikyti kad ir atviroje lentynoje kambaryje, jei tik jų nepasiekia saulė.

Esmė – vėsa, sausumas, tamsa. Taip pat būtų gerai, jei išsaugotumėte kvepalų, kremų, losjonų, lūpų dažų ar blakstienų tušo dėžutes – kosmetiką saugiausia laikyti jose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius