Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūpų priežiūra vasarą: 5 žingsniai, kad jos visada būtų gražios ir sveikos

Saugoti savo odą nuo saulės vasarą yra būtina. Dažnai tepdami kremu veidą ir kūną visai pamirštame vietą, kuri visais metų laikais patiria oro permainas. Tai – lūpos. Vasarą jas alina UV saulės spinduliai, karštis, oro kondicionieriai. Jos išsausėja, suskirsta. Norite džiaugtis gražiomis ir sveikomis lūpomis? Štai penki patarimai, kaip jomis derėtų rūpintis.
Lūpos
Lūpos / 123RF.com nuotr.

Apsauga. Lūpų balzamas turėtų būti vienas pagrindinių jūsų vasaros kosmetikos krepšelio akcentų. Jis atlieka dvi funkcijas – apsaugo lūpas nuo UV spindulių ir jas drėkina, taip užkertamas kelias dehidratacijai ir skeldėjimui. Portalas awomanshealth.com vasarai pataria rinktis lūpų balzamą, kurio SPF yra ne mažesnis nei 15 ir kuris turi drėkinamųjų ingredientų. Ir visada prisiminkite, kad tepant veidą ir kūną apsauginiu kremu nuo saulės, lūpas reikia patepti balzamu.

Šveitimas. Nieko nestebina veido ar kūno šveitimas ir šias procedūras atliekame reguliariai. Tačiau ar įtraukiate lūpas? Jų oda itin plona, todėl bet koks šveitimas turėtų būti labai švelnus. Jis būtinas, nes nuo lūpų, kaip ir kitų kūno vietų, reikia pašalinti negyvas odos ląsteles. Galite naudoti lūpoms skirtą šveitiklį arba galite įsigyti minkštą dantų šepetėlį ir ryte juo švelniai masažuojant nušveisti lūpas. Po šios procedūros nepamirškite patepti lūpų drėkinamuoju lūpų balzamu.

Išorinis drėkinimas. Puiku, jei dieną nuolat naudojate lūpų balzamą, tačiau šiai kūno vietai reikia dar daugiau drėgmės. Tad einant miegoti patariama lūpas ištepti drėkinamuoju kremu ir palikti nakčiai.

Vidinis drėkinimas. Puikiai žinome, kad mūsų organizmui reikalingas vanduo. Sausos lūpos dažnai išduoda ir tai, kad būtent jo mums trūksta. Ypač vasarą, kai alina karštis, reikėtų nepamiršti, kad stiklinės ar dviejų per dieną tikrai neužteks.

Mityba. Gražios odos paslaptis yra ne tik kremai, kuriais ją tepame išorėje. Viskas prasideda mūsų viduje, tad maistas tampa vienu svarbiausių dalykų. Dėliodami savo valgiaraštį atkreipkite dėmesį, kad jame netrūktų organizmui ir odai būtinų maistinių medžiagų: omega-3, vitamino C ir E – jie turi antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, apsaugančių odą nuo pažeidimų. Sveika, subalansuota mityba lygu skaisti, švytinti oda, įskaitant ir lūpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius