Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausių šio pavasario šukuosenų 6-ukas

Ne vieną mūsų pagauna jausmas, kai namuose susirišame kuodą „bet kaip“, pažiūrime į veidrodį ir pasvarstome: „Visai neblogai, bet jei reikėtų pasidaryti specialiai, aišku, nebepavyktų...“ Taigi pradėkite eksperimentuoti, ypač jei tokia šukuosena jums prie širdies, nes kuodai – madingiausių šiltojo sezono šukuosenų sąraše. Be jų, išrinkome dar penkias ir kviečiame susipažinti.
Kendall Jenner
Kendall Jenner / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau rašėme apie tai, kokie kirpimai, spalvos ir dažymo technikos madingi šį šiltąjį sezoną.

Šį kartą – trumpai ir aiškiai apie tai, kokios šukuosenos vadinamos madingomis šį pavasarį.

Garbanoti kirpčiai

Veikiausiai šiuo klausimu labiausiai pasisekė toms, kurių plaukai natūraliai garbanoti arba toms, kurios yra pasidarę cheminio sušukavimo procedūrą. „Méche“ salono Los Andžele plaukų stilistė Stacy Ho įsitikinusi, kad kirpčiai ir toliau liks populiarūs.

„Žmonėms patinka tai, kad kirpčiai vėl grįžo į madą, – allure.com sakė stilistė. – Jie gali būti nukirpti taip, kad atrodytų minkšti, stiprūs ir prašmatnūs arba trumpi ir griežtos linijos. Kirpčiai madingi įvairaus ilgio, formos ir stiliaus.“ Siūloma pamiršti, ką girdėjote apie garbanotus kirpčius, ir pasikliauti gero stilisto rankomis.

Visiškai tiesūs plaukai

Pasak „Jo Hansford“ salono vyresniosios plaukų stilistės Frankie Moody, į madą sugrįžo visiškai tiesūs plaukai.

„Esu įsitikinusi, kad 2019-aisiais vyraus visiškai tiesūs plaukai, į šoną trauksis garbanoti ir banguoti“, – harpersbazaar.com teigė plaukų stilistė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kendall Jenner
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kendall Jenner
Vida Press nuotr./Bella Hadid
Vida Press nuotr./Bella Hadid

Žvilgantys plaukai

Sveikai atrodantys, neįprastai švelnūs, glotnūs ir žvilgantys plaukai buvo viena ryškiausių praėjusių metų pabaigos „Instagramo“ tendencijų. Savo kelionę ši tendencija tęsia ir šiemet.

Žvaigždžių plaukų stilistas Chrisas Appletonas rekomenduoja plaukus sutepti keletu lašų žvilgesnio suteikiančiu serumu, paskui – džiovinti džiovintuvu, naudojant specialų purškiklį, skirtą plaukams tiesinti. Apvalus šepetys, pasak jo, padės plauką labiau ištiesinti, o „bukas bobas“ (angl. blunt bob) vadinamas ta šukuosena, kuri padėtų lengviausiai pasiekti tokio rezultato.

Modernus kuodas

Anksčiau kuodai buvo laikomi puikia išeitimi, jei tris dienas neplovėte galvos – sukėlėte plaukus ir reikalas išspręstas. Iki „Chanel“ 2018–2019 m. rudens ir žiemos kolekcijos pristatymo. Modeliai ant rudeniniais lapais nukloto podiumo pasirodė į viršų sukeltais kuodais, tarsi ką tik juos namuose ir būtų susirišę. Ir staiga tokia šukuosena vėl šoktelėjo į madingiausiųjų sąrašą.

Triukas, norint susirišti „netobulai tobulą“ kuodą, yra tai, kad pirmiausia reikia surišti vadinamąją arklio uodegą, o tada sukti kuodą – tokiu atveju plaukų galiukus galite palikti netvarkingus. Jei reikia, kuodą galite supurkšti laku ar naudoti kitas priemones.

Plaukų aksesuarai

Nuo plaukų segtukų iki lankelių, kaspinų ir juostelių – pastaruoju metu plaukų aksesuarai tapo labai madingi.

„Tai prasidėjo vasarą, kai buvo labai karšta, visi rišosi plaukus, kėlė juos aukštyn ir naudojo įvairius aksesuarus. Nors visi aksesuarai skiriasi savo forma ir stiliumi, visi jie gali būti pritaikyti daugybei šukuosenų, štai kodėl manau, kad jie vyraus 2019-aisiais“, – sakė plaukų stilistė Zoe Irwin.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bella Hadid
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bella Hadid

Išpūsti plaukai

Apimties trūkumas yra viena dažniausiai pasitaikančių moterų plaukų problemų ir priežastis, kodėl rinkoje tiek daug plaukų apimtį didinančių šampūnų.

Didysis įkvėpimas – išankstinė „Versace“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcija, kur plaukų stilistas Guido Palau naudojo daug papildomų plaukų įspūdingoms šukuosenoms sukurti. „Jos buvo įkvėptos dizainerio Pierpaolo Piccioli, jis norėjo, kad plaukai būtų ekstravagantiški, atsivertėme senas praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio Dianos Vreeland („Harper's Bazaar“) ir Richardo Avedono fotosesijas,“ – sakė G.Palau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius