Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

„Mados infekcijos“ dalyvė Diana Paukštytė: „Mano drabužis – juodas juodas“

Jos kūryba intuityvi ir drąsi, nepaisanti visuomenės konstruojamų normų ar stereotipų. Kurdama drabužius ji negalvoja, kas juos dėvės. Ji vengia lytiškumo. Tokia yra „Mados infekcijos“ senbuvė – dizainerė Diana Paukštytė. Didžiausiame mados renginyje šiemet kūrėja dalyvaus jau aštuntą kartą ir kovo 18 d. pristatys savo naujausią kolekciją „Poetė“.
Diana Paukštytė
Diana Paukštytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Dizainerės kūryba gali būti priskiriama avangardo žanrui, kuris tobulai įsipaišo šiuolaikiniame miesto kontekste. Kūrėjos drabužius prisijaukina skirtingos socialinių identitetų asmenybės. Tai gali būti mergina, moteris ar vaikinas, drabužiuose ieškantys universalumo ir kokybės.

Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis
Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis

Naujoji kolekcija „Poetė“ išsiskiria tamsia, melancholiška ir šiek tiek mistifikuota, trapia moteriška estetika. Tai kolekcija apie moterį, kuri į pasaulį žiūri poetės akimis, dievina juodą spalvą. Apie vidinius asmenybės išgyvenimus, sielos gelmių šauksmą. Siluetuose ir konstrukcijose vyrauja geometrija, sluoksniavimas ir besiplaikstantis kirpimas. Minimalistinės linijos ir geometriniai kirpimai susijungia su prabangia, aristokratiška ir dramatiška nuotaika.

– Diana, kokiais trim sakiniais save apibūdintum?

– Jau aštuntą kartą pristatau savo kolekciją festivalyje „Mados infekcija“. Kūryba man yra ne darbas, o malonumas. Mėgstu juodą spalvą.

– Kokią istoriją pasakoja tavo kuriami drabužiai?

– Tai modernaus avangardo stiliaus drabužiai. Minimalistinės formos moderniame miesto kontekste. Mano kūrybos kryptis išsiskiria ir yra įsimintina savo tamsia, melancholiška ir šiek tiek mistifikuota bei trapia moteriška estetika, o juoda spalva yra pagrindinis ir svarbiausias herojus kuriamoje istorijoje. Vyrauja švarios ir minimalistinės linijos, geometriniai kirpimai ir oversized siluetai. Tai drabužiai, tinkantys bet kokio amžiaus moterims ir yra skirti dėvėti kasdien. Vis dėlto vilkint juos apima unikalus ir neapsakomas jausmas.

Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis
Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis

– Kuo pasireiškia „Mados infekcijos“ užkratas? Kokie simptomai?

– Vienas pagrindinių užsikrėtimo mados liga požymių yra kūryba. Užkrato simptomai – saviraiška ir kūrybingumas. Mano kūryba skirta įvairioms ir daugiaspalvėms asmenybėms, vidiniam aš, o ne socialiniams identitetams ar kasdienėms žmonių kaukėms.

– Koks tau yra stilingas žmogus?

– Sveika siela – sveikas kūnas – stilingas žmogus. Žmogus turi būti gražus ne tik išore, bet ir vidumi, nes per išorę matome vidinį pasaulį...

– Kas tau yra įkvėpimas?

– Kūrybos procesas – intuityvus, nepaliestas konkrečių inspiracijų ar simbolių. Drabužių kolekcijos gimsta iš jausmo ir nuojautos – šeštojo pojūčio.

– Koks yra tavo drabužis?

– Juodas juodas. Ką sukūriau, tą ir nešioju.

Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis
Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Poetė“ modelis

– Ką veiki, kai turi laisvo laiko?

– Skaitau knygą, žiūriu filmus, klausau muzikos, atostogauju su šeima kalnuose arba prie jūros.

– Po penkerių metų tuo pačiu laiku...

– Susitikimo vietos pakeisti negalima. Vėl kovo 18 d., per savo dukros gimtadienį, pristatinėsiu kolekciją ant mados podiumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius