Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvė L.Dailidėnienė: minimalizmas gimsta iš chaoso

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki didžiausio mados renginio Lietuvoje – balandžio 13 ir 14 d. vyksiančios jubiliejinės „Mados infekcijos“, 15min pradeda pažintį su visais jos dalyviais. Jų bus net 16, o šiandien pristatome pirmąją jų – vieną žymiausių lietuvių dizainerių – Laurą Dailidėnienę, prekių ženklo „Laura Daili“ įkūrėją.
Laura Dailidėnienė
Laura Dailidėnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Balandžio 14 d. Šiuolaikinio meno centre savo kolekciją pristatysianti L.Dailidėnienė – trumpai apie save ir kūrybą.

Nuo paauglystės žinojo, kad bus drabužių dizainerė

„Mano gyvenimas yra kūryba – įvairūs dalykai kursto įkvėpimą: pasikeitusi aplinka, netikėtas gamtos stebuklas ar tiesiog kasdienybė. Aplinkos chaosą perkeliu į savo darbo aplinką, kurioje pamažu gimsta išgryninti, minimalistiniai daiktai ir drabužiai. Labai patinka tas išgryninimo, atradimo momentas. Dar paauglystėje supratau, kad noriu tapti drabužių dizainere, todėl to sąmoningai ir tikslingai siekiau – pradedant studijų pasirinkimu, baigiant dalyvavimu įvairiuose mados renginiuose ir konkursuose Lietuvoje ir užsienyje“, – sako dizainerė.

„Laura Daili“ kūryba: Rasa Ciūnė
„Laura Daili“ kūryba: Rasa Ciūnė

Kūrybinį braižą diktuoja Japonija

„Gal ir nesąmoningai, tačiau tai, ką vertinu, dažniausiai kilo iš japoniškosios kultūros. Mane įkvepia kasdienis aplinkos suvokimas, forma, grafika, gamta ir net tokie paprasti dalykai kaip popieriaus lapas bei iš jo gimstantis origamis. Origamio lankstinys-pelėdžiukas jau tapo atpažįstamu mano prekių ženklo simboliu. Aštrios formos atsikartoja drabužių kirpimuose jau daugelį metų. Kartais pagalvoju, kad jeigu nebūčiau tapusi drabužių dizainere, tikriausiai tapčiau apželdintoja arba japoniškų sodų kūrėja“, – pasakoja L.Dailidėnienė.

„Laura Daili“ nuotr./„Laura Daili“ kūryba
„Laura Daili“ nuotr./„Laura Daili“ kūryba

Džiugina tai, kas gimsta iš jausmo

„Esu jausmo žmogus. Neabejoju, kad žmogus laimingas tuomet, kai jo sprendimus diktuoja jausmas, kuris kartais gali būti sunkiai paaiškinamas protu. Didžiausia savo sėkme vadinu tai, kad atradau savo kelią, tačiau nepatyrusi nesėkmių to nesuprasčiau. Man labai svarbus balansas – visuomet stengiuosi skirti laiko sau, darbą visuomet derinu su asmeniniu gyvenimu“, – sako dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius