Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mados vėjai vyrų plaukuose: tendencijos ir stilisčių patarimai

Nauji šukuosenų mados vėjai dosnūs ne tik moterims – jau kuris laikas vis daugiau dėmesio sulaukia ir stiprioji lytis. Patys vyrai vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai – ne tik aprangai, bet ir stilingai šukuosenai ar barzdai, neretai jos priežiūrą atiduoda į profesionalų rankas, nebijo eksperimentų. Artėjant „Vyrų mados savaitei“ vyrų plaukų stilistės dalijasi įžvalgomis apie ryškiausias šio sezono vyrų kirpimo ir šukuosenų tendencijas.
Mados vėjai vyrų plaukuose
Mados vėjai vyrų plaukuose

„Pagaliau Lietuvos vyrai išaugo konservatyvumo marškinėlius ir išdrįsta eksperimentuoti savo įvaizdį patikėdami profesionaliems stilistams. O šie, atsižvelgdami į vyrų gyvenimo būdą, plauko struktūrą, netgi kaukolės formą, padeda išrinkti labiausiai tinkantį įvaizdį, pritaikyti jį kiekvienam individualiai“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja ilgalaikę patirtį grožio industrijoje turinčios salono „Greenas“ plaukų stilistės Vika Parutytė ir Olga Wiseman.

Klausiame jų, kokie mados vėjai siaučia vyrų plaukuose?

Tekstūra. Kaip ir praėjusiais metais, madingos išlieka plaukų tekstūros, taip pat drėgnų sruogų akcentavimas. „Šylant orams, artėjant vasarai, atostogų metui vyrams norisi nerūpestingumo, kiek netvarkingo, tarsi vėjo suvelto plaukų įvaizdžio, tad pabrėžta plaukų tekstūra vėl tampa viena šio sezono tendencijų. Nebijantiems eksperimentuoti siūlome plaukų tekstūrą paryškinti specialiai balintomis plaukų sruogomis“, – aiškina meistrės.

Mados vėjai vyrų plaukuose
Mados vėjai vyrų plaukuose

Atviros smilkinių zonos. Itin preciziškas plaukų augimo srities nukirpimas virš ausų leidžia hiperbolizuotai paryškinti klasikinį kirpimą. Plaukų stilistės aiškina, kad techniškai kirpimas išlieka toks pat, bet mechaniški įrankiai, nebe skustukai, leidžia saugiai ir greitai pasiekti tokį įvaizdį.

Mados vėjai vyrų plaukuose
Mados vėjai vyrų plaukuose

Ilgi, iki pečių, išpuoselėti plaukai. Seniau ilgi vyro plaukai buvo laikomi apsileidimo, netvarkingumo požymiu, bet šiandien situacija kardinaliai pasikeitė – ilgų plaukų šukuoseną renkasi preciziški, netgi šiek tiek narciziški vyrai.

„Ilgesniems plaukams puoselėti reikia skirti kur kas daugiau dėmesio, nepamiršti jų palepinti specialiomis drėkinančiomis, plauką glotninančiomis priemonėmis, tad prieš nusprendžiant turėti ilgesnius plaukus, vyrams patarčiau nuoširdžiai atsakyti į klausimą: ar turėsite pakankamai laiko ir kantrybės prižiūrėti šukuoseną?“ – pataria plaukų priežiūros priemonių ekspertė V.Parutytė.

Universalus kirpimas. Ryškėja dar viena tendencija – miesto vyrai drąsėja ir nebenori fiksuoto kirpimo. „Jie nori tokio kirpimo, kad plaukus būtų galima šukuoti skirtingai: vienaip į darbą, kitaip į vakarėlį, kitą šukuoseną rinktis savaitgalio išvykai už miesto“, – vyrų skonio pokyčius įvardija V.Parutytė.

Dėmesys ne tik šukuosenai. Šiuolaikinio veiklaus vyro gyvenime nemažai stresinių situacijų, o jos daro įtaką ir galvos odai, tad neretai pleiskanos, psoriazė tampa aktyvaus gyvenimo „palydovėmis“. Abi profesionalės sutaria, kad tai skatina vyrus sąmoningai rūpintis savo sveikata, nepamirštant galvos odos.

Stilistė Olga Wiseman su modeliu
Stilistė Olga Wiseman su modeliu

„Vis daugiau vyrų atlieka vadinamuosius plaukų ritualus, kai nuraminama, pamaitinama galvos oda, išvalomos pleiskanos. Sąmoningas vyras supranta, kad jei salone užsirašys procedūrai nuo pleiskanų, jo vyriškumas nenukentės. Jis žino, kad kiekvienam, net ir madingiausiam įvaizdžiui būtina viena sąlyga – sveika, švari galvos oda“, – atvirauja O.Wiseman. Ji pabrėžia, kad tokios procedūros toli gražu nebelaikomos tuštybe.

Rūpinimasis barzda – didėja. Šis vyriškumo simbolis, prieš keletą metų išsikovojęs vietą tarp vyrų itin mėgstamų įvaizdžių, nė neketina niekur trauktis. Priešingai – barzdaskutystė mūsų šalyje ir toliau žaibiškai populiarėja, vis labiau eina greta kirpėjų amato. Madingos įvairaus ilgio, formos barzdos. Šį sezoną viena madingiausių bus žilų plaukų barzda.

Vyrų grožio tendencijos: barzda
Vyrų grožio tendencijos: barzda
Stilistė Vika Parutytė su modeliu
Stilistė Vika Parutytė su modeliu

Netrukus visas vyrų kirpimų ir šukuosenų tendencijas bus galima išvysti jau trečiąkart Vilniuje vyksiančiame madą, meną ir edukaciją sujungiančiame festivalyje „Vyrų mados savaitė“. Festivalio madų šou vakaro metu, kuris vyks gegužės 2 d., bus pristatomos mados kolekcijos iš Lietuvos, Italijos, Latvijos ir Lenkijos, o modelių stiliumi rūpinsis būtent plaukų stilistės V.Parutytė ir O.Wiseman. Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius